Deze boeken las ik in november 2020

Ja, ik kan wel zeggen dat november een meer dan uitstekende leesmaand is geweest. Tweeëntwintig boeken las ik en dat ik ook voor mijn doen best wel veel. Nu is het wel zo dat een aantal boeken al deel gelezen waren toen ik aan deze leesmaand begon, maar dan nog is het best wel veel. Het scheelt dat een aantal van die boeken werk waren voor Trotse Moeders en daardoor kreeg het lezen prioriteit. Dat vind ik ook zo heerlijk aan het krijgen van recensieboeken. Tijd voor mezelf maken is dan makkelijker, zeker nu ik mijn zinnen erop heb gezet deze website groot te maken. Daarnaast heb ik ook boeken speciaal voor hier gelezen en daardoor moest ik óók van lezen een prioriteit maken. I love my job! Ik heb best veel goede boeken gelezen afgelopen maand.

1. Haal meer uit je dagboek – Sandy Grason

Waardering: 5 uit 5.

Dit boek ben ik voor de tweede keer aan het lezen. De eerste keer was in 2007 geloof ik. Het boek was net uit en ik wilde meer halen uit het schrijven in mijn dagboek. Ik was wat klaar met opschrijven wat ik die dag had gedaan en wilde meer. Ik had toen al andere boeken gelezen over soortgelijk schrijven en wilde meer meer meer. Ook nu zit ik weer in een fase waarin ik zo veel mogelijk wil lezen over het ‘van je afschrijven’. Ik ben inmiddels al weer maanden bezig met elke ochtend mijn morning pages schrijven, maar ik mis soms de diepgang. Dit boek legt uit waarom het zo goed is om te schrijven en daarnaast vind je tal van oefeningen die je kunt doen. Helaas is het boek alleen nog maar tweedehands te koop.
Wetenschappelijk onderzoek bevestigt wat dagboekschrijvers al lang wisten: schrijven helpt om ingrijpende ervaringen te verwerken, jezelf te ontwikkelen en je dromen te realiseren. Voor wie zijn/haar innerlijke stem wil laten spreken in een dagboek schreef Sandy Grason dit inspirerende boek. Ze schrijft niets voor, stelt geen regels, maar laat zien hoe je je kunt bekwamen in de kunst van het dagboekschrijven met behulp van een schat aan tips, suggesties, voorbeelden en aanmoedigingen. Ze nodigt je uit om te gaan zitten en schrijven, ze zet je hoofd aan het werk en laat daarmee je inkt in nieuwe richtingen vloeien.

📖144-2020

Titel: Haal meer uit je dagboek
Auteur: Sandy Grason
Genre: Zelfontwikkeling
Uitgever: Altamira-Brecht
Uitgave datum: maart 2007 
Uitvoering: paperback
Pagina's: 184
ISBN13: 9789069637532 
Onder andere tweedehands te bestellen via >>>Bol.com<<<

2. Het eeuwige leven – Matt Haig

Waardering: 5 uit 5.

Hoeveel eeuwen moeten er verstrijken voor je leert hoe te leven? De 41-jarige geschiedenisleraar Tom Hazard ziet eruit als een normale man, maar leeft door een ongewone aandoening al eeuwenlang. Hij is overal geweest, heeft alles meegemaakt, is talloze malen van identiteit veranderd. Hij wil nu vooral een gewoon leven, net als ieder ander. Hij mag alleen niet verliefd worden… Het eeuwige leven is een bitterzoet verhaal over identiteit, over de onvermijdelijkheid van veranderingen en over de tijd die het kost om te leren hoe te leven.
Vorige maand las ik De Wezens van deze auteur en daar genoot ik al van, maar deze was nog beter geschreven, wat mij betreft. De auteur nam me mee in de tijd en gaf een me ‘ongemerkte’ geschiedenisles. Een man die al sinds zestiende eeuw vele levens leidt, maar in het nu geschiedenisleraar is. Zo waanzinnig mooi. De lessen van het leven leren met op de achtergrond de geschiedenis. Ik schreef er een recensie over »die je hier kunt lezen«.

📖145-2020

Titel: Het eeuwige leven 
Auteur: Matt Haig 
Genre: Roman 
Uitgever: Lebowski
Uitgave datum: Maart 2020
Uitvoering: paperback (ik las e-book)
Pagina's: 352
ISBN13: 9789048857456
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

3. Ongetemd leven – Glennon Doyle

Waardering: 5 uit 5.

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in “Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn. Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.
Glennon geeft woorden aan gevoelens en gedachten waar ik al mijn hele leven mee loop en waarvan ik heel lang dacht dat ik de enige was die dit zo voelde, merkte en ervaarde. Inmiddels ben ik 41 en weet ik natuurlijk al jaren dat ik zeker niet de enige ben. Toch ben ik heel blij dat de adolescenten en de twintigers van nu daar niet langer hoeven te lopen en te strugglen. Ik ben blij dat de zonen en dochters van nu niet hoeven op te groeien als de mannen en vrouwen van vroeger. Hoera voor het echte leven!Ik schreef een »uitgebreide recensie« over dit boek.

📖146-2020

Titel: Ongetemd leven
Auteur: Glennon Doyle
Genre: Zelfontwikkeling | biografie
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Uitgave datum: juli 2020
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 336
ISBN13: 9789021577111
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

4. Het dorpje Happiness – Holly Martin (Happiness #1)

Waardering: 5 uit 5.

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.
Dit is het eerste deel van de Happiness serie was op het moment nog de enige Nederlandstalige. Inmiddels is het tweede deel ook verschenen. Dit was echt een heerlijk boek om te lezen. Of nou ja, eigenlijk om te luisteren, want ik luisterde het audioboek. Ik vond het zo leuk dat ik er per se een recensie over wilde schrijven.

📖147-2020

Titel: Het dorpje Happiness
Auteur: Holly Martin
Genre: Roman - Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Uitgave datum: oktober 2020
Uitvoering: Paperback (ik luisterde het audioboek)
Pagina's: 320
ISBN13: 9789020539400 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

5. De reis met de vliegende leunstoel – Jacques Vriens

Waardering: 3 uit 5.

Eefie, Joost, Nina en Pepijn wonen samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel ‘De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid. Oma’s jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ze wil niets liever, maar durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan om oma te helpen, maar ze moeten voorzichtig te werk gaan. Niemand mag zien waar ze mee bezig zijn. Aan hun grote broer Pepijn hebben ze niks, hij heeft alleen nog oog voor de mooie Aisha die ook in het hotel logeert. Nina helpt gelukkig graag, maar kan die kleuter haar mond wel houden? Het loopt helemaal niet zoals ze bedacht hadden. Zou oma’s reis nog doorgaan?
Dit boek kreeg ik cadeau van Bol.com. Ik weet niet meer precies wanneer, maar ergens begin dit jaar geloof ik. Een erg leuk boekje dat ik voorlas na het avondeten. Niet elke dag, daarom hebben we er uiteindelijk best wel lang over gedaan.

📖148-2020

Titel: De reis met de vliegende leunstoel
Auteur: Jacques Vriens
Genre: Kinderboek
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Uitgave datum: september 2019
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 112
ISBN13: 9789000368525
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

6. Kerst met Evie – Nicola May

Waardering: 4 uit 5.

Nicola May vertelt in de novelle ‘Kerst met Evie’ het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijn aanbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.
Deze novelle luisterde ik via Kobo Plus. Helaas staat er maar weinig audioboeken over Kerst op Kobo Plus, dus de keuze was niet heel erg groot, maar ik was blij verrast door dit verhaal. Ik vond het een beetje Dickens-achtig. Een mooi verhaal en voorgelezen door een prettige stem.

📖149-2020

Titel: Kerst met Evie 
Auteur: Nicola May
Genre: Novelle | feelgood | Kerst
Uitgever: Z&K
Uitgave datum: december 2019
Uitvoering: luisterboek
Speelduur: 1 uur 31 minuten
ISBN13: 9789020537840
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

7. Er was eens een zieltje – Marie-Claire van der Bruggen

Waardering: 4 uit 5.

Dit bijzondere kinderboek gaat over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden en op aarde te leven. En hoe ervaart een ziel het sterven oftewel de terugkeer naar Huis. Je wordt door het Zieltje meegenomen op haar grote avontuur en het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen!
Ik heb dit boek vorig jaar december gekocht voor mijn kinderen, omdat zij beiden het overlijden van mijn tante heel hoog hadden zitten. Ze wilden weten wat er dan met haar was gebeurd en ze hadden nog een aantal levensvragen. Dus toen ik dit boek tegenkwam wilde ik het voor hen meenemen. Helaas heeft geen van beiden het gelezen, hoewel Samuël er nu in bezig is, omdat ik hem heb gelezen. Onder het mom: goed voorbeeld doet goed volgen. Ik vond het een heel mooi boekje en ook Samuël is er erg over te spreken.

📖150-2020

Titel: Er was eens een zieltje
Auteur: Marie-Claire van der Bruggen
Genre: kinderboek | spiritualiteit
Uitgever: Boekenbent
Uitgave datum: juni 2019
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 47
ISBN13: 9789463282673
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

8. De Moedermaffia – Anita Terpstra

Waardering: 3 uit 5.

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten. Nog voordat Merel “baby’ kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.
Het viel me meteen op hoe heerlijk vlot dit boek wegleest. Het was voor mij dan ook een echte pageturner. Tegelijkertijd merkte ik dat ik toch ook wat jeukmomenten had. Ik ben bijna blij dat mijn ‘pufclubs’ gewoon saai waren en dat Whatsapp toen nog niet zo (op die manier) in gebruik was. Als je de gehele recensie wilt lezen dan kan dat »HIER«

📖151-2020

Titel: De Moedermaffia 
Auteur: Anita Terpstra
Genre: Roman
Uitgever: Cargo
Uitgave datum: mei 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789403188102 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

9. Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Waardering: 4 uit 5.

Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dit boek geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen. Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Marlies Koers neemt je in Dagboek van een verloskundige een jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.
Ook dit boek las ik voor het online magazine Trotse Moeders. Wat een prachtig boek is dit. Het is het relaas van een jonge verloskundige die haar ervaringsverhalen deelt. Ik had er hoge verwachtingen van omdat de filmrechten al waren opgekocht voordat het boek op de markt was. Ik werd niet teleurgesteld. Wat een intens boek en wat goed geschreven!

📖152-2020

Titel: Dagboek van een verloskundige 
Auteur: Marlies Koers
Genre: biografie | waargebeurd
Uitgever: Spectrum
Uitgave datum: juni 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789000372935
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

10. Zomerburen – Rianne Robben

Waardering: 4 uit 5.

Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt. Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Dit is het eerste boek dat ik lees over biseksualiteit. Ik »schreef zelf al een boek over homoseksualiteit« en ik heb daar vaker over gelezen in boeken, maar biseksualiteit dus nog niet. Ik vond het een verfrissend boek en erg leuk om te lezen. Ik vloog er doorheen. Het is heel vlot en verrassend geschreven.

📖153-2020

Titel: Zomerburen 
Auteur: Rianne Robben
Genre: Young Adult | Roman
Uitgever: Blossom Books
Uitgave datum: september 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 240
ISBN13: 9789463492027
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

11. De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

Waardering: 3 uit 5.

Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst. Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel. Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…
Dit is een erg sprookjesachtig boek. Zelfs zo sprookjesachtig dat ze in het luisterboek muziek hebben toegevoegd. Dat was vooral in het begin even schrikken, want ik zat midden in het verhaal (wel het einde van de hoofdstuk) en had niet door dat de muziek door het hele boek te horen zou zijn. Dit boek is een zoveelste uit een serie, maar ik had niet het idee eerst de rest te moeten lezen voor ik hier in door kon. Het is waarschijnlijk dus ook een standalone. Leuk voor tussendoor.

📖154-2020

Titel: De betovering van Kerstmis 
Auteur: Kirsty Ferry
Genre: Roman | Kerst
Uitgever: Choc Lit NL
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: e-book
ISBN13: 9781393815990
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

12. Een extra wens voor kerst – Kathryn Freeman

Waardering: 4 uit 5.

Melissa hecht niet zoveel waarde aan kerst. Met haar kille, afstandelijke ouders en later met haar manipulatieve echtgenoot (nu ex!) Lawrence heeft ze nooit zo’n echte, heerlijke en warme kerst gevierd. Niets geen gezellig gedekte tafel waar de hele familie aan zit en geniet van elkaar en de feestdagen. Zelf heeft ze ermee leren leven maar het breekt haar hart dat haar zevenjarige zoon William er ook maar mee heeft moeten leren omgaan dat kerst ‘niets bijzonders’ is. Terwijl de meeste jongetjes van zijn leeftijd reikhalzend uitzien naar de grote dag, kan William maar moeilijk geloven dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als de kerstman. Dan wandelt Daniel McCormick het leven van Melissa en William binnen en verandert alles. Met zijn hulp hebben Melissa en William eindelijk de kans om erachter te komen wat de ware kerstgedachte is. En het kan zelfs maar zo gebeuren, dat al hun wensen eindelijk gaan uitkomen..
Een heerlijk feelgood verhaal voor Kerst.

📖155-2020

Titel: Een extra wens voor kerst 
Auteur: Kathryn Freeman
Genre: Roman | Kerst
Uitgeverij: Choc Lit NL
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: e-book
ISBN13: 9781393575689 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

13. Het mysterie van de zwarte bloem (De magische apotheek #2) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Het spannende tweede boek over de magische apotheek! Ik ben groot fan van deze serie! Binnenkort een hele blog over deze serie.
Lucie heeft een groot geheim. Diep onder haar huis heeft ze een verborgen ruimte gevonden: een magische apotheek! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno hebben de opdracht gekregen om de apotheek te beheren. Op een dag verdwijnt het meteoorpoeder, het belangrijkste ingrediënt van alle magische geuren. Zonder dit poeder kan Mats zijn vader niet genezen van de werking van het liefdeloze luchtje! In hun zoektocht naar de dief komen Lucie en haar vrienden terecht in Utrecht. Daar krijgen ze hulp van een man die al heel lang niet meer in leven hoort te zijn. Lukt het Lucie en haar vrienden om het meteoorpoeder te vinden en de magische apotheek te redden?

📖156-2020

Titel: Het mysterie van de zwarte bloem 
Auteur: Anna Ruhe
Genre: Kinderboek
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 280
ISBN13: 9789000368006
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

14. Carry on en leef – Glennon Doyle Melton

Waardering: 4 uit 5.

In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle, de auteur van ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. In ‘Carry On en Leef’ blikt Glennon Doyle terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig. Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Doyle schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn.
Het tweede boek dat ik van haar las en het derde staat al voor me klaar op Kobo plus. Nog niet zo goed als haar laatste boek (die ik als eerste las), maar zeker erg interessant en op veel punten heel erg herkenbaar. Het is erg mooi om te lezen hoe zij groeit in haar relatie en in het moederschap, evenals in haar geloof. Ze leert beter voor zichzelf opkomen en dealt met haar moeilijkheden als ex-verslaafde. Ze weet moeilijkheden het hoofd te bieden zonder opnieuw te zwichten voor de fles. Indrukwekkend!

📖157-2020

Titel: Carry on en leef
Auteur: Glennon Doyle Melton
Genre: Biografie
Uitgever: Kok
Uitgave datum: juli 2017
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 280
ISBN13: 9789043529143
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

15. Onverbeterlijk – Lisette Jonkman

Waardering: 5 uit 5.

De laatste plek waar journaliste Bente in quarantaine wil zitten, is op de boerderij van de onverbeterlijk onbeleefde schrijver die ze net heeft geïnterviewd. Als Bente na het verschrikkelijke gesprek weer op het station staat, klaar om naar huis te gaan, belt haar moeder met het nieuws dat haar vader corona heeft en Bente beter niet thuis kan komen. ‘Blijf maar waar je bent,’ zegt haar moeder… Blijven waar ze is? Op het platteland, in the middle of nowhere, bij die afschuwelijke vent? Zo afschuwelijk vond ze hem er overigens niet uitzien toen hij zijn voordeur opendeed, maar zijn stugge houding heeft ervoor gezorgd dat ze binnen een paar uur een enorme hekel aan hem kreeg. Het wordt dus geen enkel probleem om die verplichte anderhalve meter afstand te houden… Toch?
Wederom een geweldig boek van Lisette. Ik ben groot fan! Dit keer over Covid-19. Lisette zorgt er keer op keer voor dat je als lezer wordt meegesleurd in het verhaal. En ze kan echt als geen ander prettige erotische scenes schrijven, maar dit boek is zeker geen erotische roman. Nee, gewoon een verhaal uit het leven, zoals het zou kunnen gebeuren. Heerlijk!

📖158-2020

Titel: Onverbeterlijk
Auteur: Lisette Jonkman
Genre: Roman
Uitgever: Luithingh-Sijthoff
Uitgave datum: september 2020 (e-book mei 2020)
Uitvoering: audioboek
ISBN13: 9789024592593
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

16. De Monsterdokter – John Kelly

Waardering: 5 uit 5.

Ben jij…
Een draak met maagproblemen?
Een alien met een verkoudheid?
Een yeti met een pijnlijke voet?
Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot!
Appie is ontzettend normaal… maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap! Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patienten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden om de kliniek te redden voordat die ten onder gaat.

Zo’n leuk boek dit! Ik las het voor Trotse Moeders. Zelfs mijn kritische kleinste was heel erg enthousiast over dit boek en wil het vervolg erop ook lezen. Een super spannend boek waarin dieren kunnen praten en waar ze een speciale groet hebben om te weten dat ze onderdeel zijn van het Cobra team. Er zat zelfs een twist in die ik niet zag aankomen. Heel erg goed gedaan.

📖159-2020

Titel: De Monsterdokter
Auteur: John Kelly 
Genre: kinderboek
Uitgever: Moon
Uitgave datum: juni 2020
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 192
ISBN13: 9789048854103
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

17. Overwin je eetbuien – Christopher Fairburn

Waardering: 1 uit 5.

Heb jij regelmatig momenten dat je maar door blijft eten? Dat je alles wat er in huis te eten is in je mond stopt tot je propvol zit? Voel je je daarna schuldig en ben je boos op jezelf omdat je weer over de schreef bent gegaan? Als je een probleem hebt met het onder controle krijgen van je eetgedrag, is dit boek voor jou, ongeacht je gewicht. Het geeft je inzicht in je eetprobleem en laat zien waarom dit probleem zichzelf in stand houdt. Het helpt je om je eetbuien te overwinnen zelfstandig of onder begeleiding van een therapeut. In dit boek leer je stapsgewijs: * de drang tot eetbuien te weerstaan * controle te krijgen over wat je eet * jezelf te bevrijden van strikt lijnen en andere gewoontes die tot eetbuien leiden * een stabiel en gezond eetpatroon op te bouwen * je lichaamsbeeld te verbeteren * het risico op terugval te verminderen Overwin je eetbuien bespreekt de meest recente feiten en inzichten in de psychische en lichamelijke aspecten van eetstoornissen. Het biedt een zeer effectief, wetenschappelijk getoetst zelfhulpprogramma. Daarnaast is het een nuttige handleiding voor huisartsen, therapeuten en diëtisten.
Zoals je aan de sterren kunt zien vond ik het niets. Het past totaal niet bij mijn soort eetbuien. Dit boek gaat voornamelijk heel diep in op Anorexia en Boulimia. Ik heb het boek dan ook niet helemaal gelezen.

📖160-2020

Titel: Overwin je eetbuien
Auteur: Christopher Fairburn
Genre: pyschologie
Uitgever: Nieuwezijds B.V.
Uitgave datum: januari 2016
Uitvoering: paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789057124532 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

18. Mickey en de beestachtige spionnen – Anne Miller

Waardering: 4 uit 5.

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur… Een avontuur met diamantdieven, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen!
Ook dit boek las ik voor Trotse Moeders en ik vond hem erg leuk. Elize las hem ook en die was minder enthousiast. Een super spannend boek waarin dieren kunnen praten en waar ze een speciale groet hebben om te weten dat ze onderdeel zijn van het Cobra team. Er zat zelfs een twist in die ik niet zag aankomen. Heel erg goed gedaan.

📖161-2020

Titel: Mickey en de beestachtige spionnen 
Auteur: Anne Miller
Genre: Kinderboek
Uitgever: Moon
Uitgave datum: juli 2020
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 194
ISBN13: 9789048858088
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

19. Schrijven naar bewustzijn – Joey Brown

Waardering: 3 uit 5.

Wie ben jij écht? Waarom ben je hier? Wat is jouw levensmissie? Schrijven kan je helpen om een antwoord te vinden op deze vragen. Schrijven naar bewustzijn neemt de lezer mee op een schrijfreis naar binnen, boven en buiten, met als bestemming: bewustzijn. Dit boek is bedoeld voor iedereen met een verlangen naar méér: naar verdieping en naar verbinding met het eigen hart. Of je nu pas begint met schrijven of al lang het schrijven beoefent, met de schrijfmeditaties in dit boek ontdek je al schrijvend je levensmissie. De Vlaamse Joey Brown is schrijver en schrijfcoach. Stilte en schrijfmeditatie zijn de basisingrediënten van haar werk. Meermaals per jaar organiseert ze schrijfretraites: een unieke combinatie van schrijven, stilte en meditatie. Sinds enkele jaren woont en werkt ze op het Griekse eiland Ikaria.
Dit boek las ik voor de tweede keer. De eerste keer dan is het las was vorig jaar en toen heb ik de opdrachten niet toegepast in mijn journals. Alleen de punt streep oefening doe ik nog elke ochtend voor ik begin met schrijven. Dit boek is een aanrader!

📖162-2020

Titel: Schrijven naar bewustzijn 
Auteur: Joey Brown
Genre: creatief schrijven
Uitgever: Altamira
Uitgave datum: juni 2019
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789401304238
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

20. De verdwenen brieven van Esther Durrant – Kayte Nunn

Waardering: 5 uit 5.

1951. In de schaduw van WOII wordt Esther Durrant denkend dat ze samen op vakantie gaan door haar man naar een inrichting voor geestelijk zieken gebracht. Het ziekenhuis voelt aanvankelijk aan als een gevangenis, maar al snel wordt het Esthers toevluchtsoord.
2018. Zeewetenschapper Rachel Parker start een onderzoek op de Scilly-eilanden, voor de kust van Cornwall. Wanneer ze een verzameling verborgen liefdesbrieven ontdekt, besluit Rachel, geboeid door de passie en de tederheid, de ontvanger op te sporen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die diep begraven geheimen dreigt te onthullen.

Wauw, wat een bijzonder mooi boek is De verdwenen brieven van Esther Durrant! Ik heb het van begin tot eind met heel veel plezier gelezen. Het was hartveroverend. Kayte Nunn heeft een heerlijke schrijfstijl en houdt de lezer geboeid van begin tot eind. Een bijzonder liefdesverhaal. Met een speciale rol voor de narcis.

📖163-2020

Titel: De verdwenen brieven van Esther Durrant 
Auteur: Kayte Nunn
Genre: Roman
Uitgever: The House of Books
Uitgave datum: mei 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 368
ISBN13: 9789044357370
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

21. Wij – Gillian Anderson & Jennifer Nadel

Waardering: 3 uit 5.

Wij is een inspirerend, bemoedigend en sprankelend betoog voor verandering. Een verandering in negen stappen, een nieuwe levenswijze die je helpt om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Het zet een verandering in gang die je gelukkiger en vrijer zal maken en die een leven waarin we onszelf altijd maar vergelijken en bekritiseren, transformeert naar een leven met meer samenwerking en begrip. Wij is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen.
Dit boek kocht ik in de uitverkoop bij het Colofon. Ik had het boek al vaker gezien, maar ik kocht het steeds niet. Toen het afgeprijsd wat voor €7,50 vond ik het wel waard om aan te schaffen. Ik heb het drie sterren gegeven omdat het wel goed geschreven is en voor veel mensen een ideaal boek zal zijn. Met name voor mensen die aan het begin van hun zelfontwikkeling staan. Ikzelf ben al te ver in het proces om met dit boek te willen werken. Toch heb ik er »een recensie« over geschreven, omdat ik denk dat het velen kan helpen.

📖164-2020

22. De strijd om de meteoor (De magische apotheek #3) – Anna Ruhe

Het spannende derde boek over de magische apotheek! Ik ben echt waanzinnig verliefd op deze boekenserie en kan er maar niet genoeg van krijgen. Inmiddels is deel vier ook uit, dus ik kan nog even door. Daarbij is er in Duitsland al een deel 5 te koop, dus heb ik ook voor 2021 iets naar uit te kijken!
Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt. Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…

Titel: De strijd om de meteoor 
Auteur: Anna Ruhe
Genre: Kinderboek
Uitgever:  van Holkema
Uitgave datum: april 2020
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 296
ISBN: 9789000368020  
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<
📖165-2020

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s