Deze boeken kocht en kreeg ik in november 2020

Vorige maand gaf ik niet zo heel veel geld uit aan boeken, maar kreeg ik er wel heel erg veel om te gaan recenseren voor het online magazine Trotse Moeders. Als eerste plaats ik de boeken die ik zelf kocht, daarna vind je de boeken die ik kreeg. Overigens is het wel zo dat de boeken die ik kreeg niet helemaal voor niets zijn. Ik moet daar recensies voor schrijven. Dat vind ik heerlijk om te doen, maar dit valt bij mij wel onder de noemer: werk.

Deze boeken kocht ik

1. Winter in Schotland – Sarah Morgan

Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen hee¬ ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt. Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel! Posy vraagt zich af of ze wel haar “beste leven’ leidt, maar dur¬ niet te veranderen uit loyaliteit jegens haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren… In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.
In mijn zoektocht naar leuke kerstboeken (op Kobo Plus) kwam ik ook deze tegen. Helaas was die niet gratis te lezen, maar moest ik hem kopen. De flaptekst sprak me heel erg aan, dus hoefde ik niet heel veel moeite doen om mezelf over te halen. Hoewel ik nog heel veel boeken gepland had vorige maand had ik gewoon heel veel zin in een feelgood.

Titel: Winter in Schotland
Auteur:  Sarah Morgan
Genre: Roman | Kerst
Uitgever: HarperCollins
Uitgave datum: oktober 2019
Uitvoering: e-book
Pagina's: 416
ISBN13: 9789402704396
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

2. Impact* – Christen Brandt & Tammy Tibbetts

*A Step-by-Step Plan to Create the World You Want to Live In

Everyone wants to create meaningful change, but most people aren’t sure where to start or where to find a roadmap to guide them. Why is it that we have career coaches, therapists, and financial advisers for all of life’s big decisions-but no Impact Advisors for our legacy? In Impact, two Impact Advisors who have built a successful nonprofit from the ground-up show how anyone, anywhere can make reasonable adjustments to their lives to support the world they want to see, and live lives they’ll be proud of fifty years from now. This book teaches you how to: * Identify the issue(s) that light you up and motivate you toward change (‘Finding your North Star’) * Decide where to put your energy and resources and learn how to stick with it (‘Craft Your Impact Plan’) * Design a network to support your goals (‘Create an Impact Advisory Board’) * Build resilience and grit (‘Make Plans to Keep Going’) Whether it means changing careers, ramping up volunteer service, or putting dollars to work more effectively, Impact is going to walk you through the everyday steps you must take to lead to transformative change.
Deze kreeg ik op de valreep van november binnen. Het is lange tijd onderweg geweest, dus het zou me niet verbazen als hij uit Amerika moest komen. Ik kwam bij dit boek door Marie Forleo. Ik was in een bepaalde stemming en het eerst mailtje dat ik opende was een interview met de dames van dit boek. Ook dit is dus een boek dat ik op intuïtie kocht.

Titel: Impact - A Step-by-Step Plan to Create the World You Want to Live In
Auteur: Christen Brandt & Tammy Tibbetts
Genre: zelfontwikkeling
Uitgever: Ingram Publisher Services US 
Uitgave datum: november 2020
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 224
EAN : 9781541756786
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

3. De strijd om de meteoor (De magische apotheek #3) – Anna Ruhe

Het spannende derde boek over de magische apotheek! Ik ben echt waanzinnig verliefd op deze boekenserie en kan er maar niet genoeg van krijgen. Inmiddels is deel vier ook uit, dus ik kan nog even door.
Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt. Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…

Titel: De strijd om de meteoor 
Auteur: Anna Ruhe
Genre: Kinderboek
Uitgever:  van Holkema
Uitgave datum: april 2020
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 296
ISBN: 9789000368020  
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

4. Het toernooi van de parfumeurs (De magische apotheek #4) – Anna Ruhe

Lucie Alvenstein weet het zeker: er schuilt meer achter de uitnodiging die ze heeft ontvangen. Haar rivaal Elodie de Richemondt nodigt haar uit om mee te doen aan het Toernooi van de Parfumeurs, een wedstrijd tussen de beste geurmakers ter wereld. Het kan niet anders dan dat Elodie op zoek is naar getalenteerde nieuwe senti- fleurs voor haar magische apotheken. Toch kan Lucie de uitnodiging niet afslaan. Samen met Mats, Leon en Daan de Bruijn vertrekt ze naar Engeland om aan het toernooi deel te nemen. Wat begint als een spannend spel verandert echter al snel in een strijd om te overleven. En als Lucie niet wint, raakt ze alles kwijt wat haar lief is…

Titel: Het toernooi van de parfumeurs
Auteur: Anna Ruhe
Genre: Kinderboek
Uitgever:  van Holkema
Uitgave datum: november 2020
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 272
ISBN: 9789000374250
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

5. The Greatest Secret – Rhonda Byrne

The Greatest Secret is een kwantumsprong waarmee de lezer de materiële wereld verlaat en het spirituele domein betreedt, waarin alles mogelijk is. Het boek bevat toegankelijke oefeningen die meteen in de praktijk kunnen worden gebracht, maar ook diepgaande inzichten en openbaringen die helpen korte metten te maken met angsten, onzekerheden, zorgen en pijn. Dankzij de vele wijsheden van spirituele leermeesters van over de hele wereld, uit het heden en verleden, is The Greatest Secret een tijdloos meesterwerk dat de lezer de weg wijst naar een rijk leven zonder lijden. ‘In The Secret ging het om het creëren van wat je wilt zijn, doen of hebben. Daar is niets aan veranderd – die waarheden staan nog steeds overeind. In dit boek draait alles om de grootste ontdekking die je als mens kunt doen en leer je hoe je afscheid kunt nemen van negativiteit, problemen en alles wat je niet wilt, op weg naar een permanent gelukkig en stressvrij leven.’ – uit The Greatest Secret

Titel: The Greatest Secret
Auteur:  Rhonda Byrne
Genre: Zelfonwikkeling | Spiritualiteit
Uitgever:  HarperCollins
Uitgave datum: 1 november 2020
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 276
ISBN: 9789402707410
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Deze boeken voor volwassenen kreeg ik

1. De Moedermaffia – Anita Terpstra

Waardering: 3 uit 5.

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten. Nog voordat Merel “baby’ kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.
Het viel me meteen op hoe heerlijk vlot dit boek wegleest. Het was voor mij dan ook een echte pageturner. Tegelijkertijd merkte ik dat ik toch ook wat jeukmomenten had. Ik ben bijna blij dat mijn ‘pufclubs’ gewoon saai waren en dat Whatsapp toen nog niet zo (op die manier) in gebruik was.
Als je de gehele recensie wilt lezen dan kan dat »HIER«

Titel: De Moedermaffia 
Auteur: Anita Terpstra
Genre: Roman
Uitgever: Cargo
Uitgave datum: mei 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789403188102 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

2. Dagboek van een verloskundige

Waardering: 5 uit 5.

Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dit boek geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen. Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Marlies Koers neemt je in Dagboek van een verloskundige een jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.
Ook dit boek las ik voor het online magazine Trotse Moeders. »Die recensie kun je HIER lezen«. Wat een prachtig boek is dit. Het is het relaas van een jonge verloskundige die haar ervaringsverhalen deelt. Ik had er hoge verwachtingen van omdat de filmrechten al waren opgekocht voordat het boek op de markt was. Ik werd niet teleurgesteld. Wat een intens boek en wat goed geschreven!

Titel: Dagboek van een verloskundige 
Auteur: Marlies Koers
Genre: biografie | waargebeurd
Uitgever: Spectrum
Uitgave datum: juni 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789000372935
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

3. Het licht is hier veel feller – Mareike Fallwickl

Maximilian Wenger, ooit gevierd bestsellerauteur, slijt zijn dagen onderuitgezakt op de bank van zijn kleine huurwoning. Wanneer hij brieven begint te lezen die aan de vorige huurder geadresseerd zijn, raakt hij gefascineerd door de onbekende vrouw die zo vurig schrijft. Hij weet niet dat zijn zeventienjarige dochter Zoey de brieven ook leest. Wanneer Zoey in een #MeToo-situatie belandt en geen hulp vindt, inspireren de brieven haar tot een radicaal besluit. Tegelijkertijd drijven de brieven Wenger ook tot een keuze waarvan geen weg terug bestaat.

Titel: Het licht is hier veel feller
Auteur:  Mareike Fallwickl
Genre: Roman
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Uitgave datum: oktober 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 284
ISBN13: 9789046826379
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

4. Het boek van vergeten woorden – Pip Williams

Waardering: 5 uit 5.

Esme wordt geboren in een wereld van woorden. Moederloos en onbedwingbaar nieuwsgierig brengt ze haar tijd door in een schuur waar haar vader en een team toegewijde mannen woorden verzamelen voor de allereerste Oxford English Dictionary. In een houten koffer van haar vriendin Lizzie verzamelt ze woorden die verkeerd gesorteerd, weggegooid of genegeerd werden en ze geeft ze een plek in haar eigen boek van vergeten woorden. De woorden helpen Esme de wereld beter te begrijpen. Een betoverend boek over de kracht van woorden.

Titel: Het boek van vergeten woorden 
Auteur: Pip Williams
Genre: Roman
Uitgever: The House of Books
Uitgave datum: augustus 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 464
ISBN13: 9789044359770 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

5. De verdwenen brieven van Esther Durrant – Kayte Nunn

Waardering: 5 uit 5.

1951. In de schaduw van WOII wordt Esther Durrant denkend dat ze samen op vakantie gaan door haar man naar een inrichting voor geestelijk zieken gebracht. Het ziekenhuis voelt aanvankelijk aan als een gevangenis, maar al snel wordt het Esthers toevluchtsoord.
2018. Zeewetenschapper Rachel Parker start een onderzoek op de Scilly-eilanden, voor de kust van Cornwall. Wanneer ze een verzameling verborgen liefdesbrieven ontdekt, besluit Rachel, geboeid door de passie en de tederheid, de ontvanger op te sporen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die diep begraven geheimen dreigt te onthullen.

Wauw, wat een bijzonder mooi boek is De verdwenen brieven van Esther Durrant! Ik heb het van begin tot eind met heel veel plezier gelezen. Het was hartveroverend. Kayte Nunn heeft een heerlijke schrijfstijl en houdt de lezer geboeid van begin tot eind. Een bijzonder liefdesverhaal. Met een speciale rol voor de narcis.

Titel: De verdwenen brieven van Esther Durrant 
Auteur: Kayte Nunn
Genre: Roman
Uitgever: The House of Books
Uitgave datum: mei 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 368
ISBN13: 9789044357370
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

6. Stranddagboek – Emily Henry

Waardering: 5 uit 5.

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed vernadert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.
Eerder dit jaar schreef ik een recensie over dit boek op mijn eigen website »LEES HIER« en ik schreef daar het volgende: Toch vind ik het in zekere zin jammer dat ik hem als e-boek heb, want anders zou ik op een dag een kapot gelezen boek in mijn kast hebben staan. Echt heel erg mooi.
Inmiddels heb ik hem via Trotse Moeders gekregen en zal dit boek in januari als eerste lezen. Ik ben heel erg blij dat ik hem inmiddels ook als papieren boek heb en zal hem inderdaad waarschijnlijk stuk gaan lezen ;-). De link naar de recensie op TM zal tegen die tijd ook hier verschijnen.

Titel: Stranddagboek
Auteur: Emily Henry
Genre: Roman/Feelgood
Taal: Nederlands (vertaald uit het Engels)
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina's: 336 (paperback)
Je kunt het boek onder andere HIER bestellen>>>

Deze boeken voor kinderen kreeg ik

7. De Monsterdokter – John Kelly

Waardering: 5 uit 5.

Ben jij…
Een draak met maagproblemen?
Een alien met een verkoudheid?
Een yeti met een pijnlijke voet?
Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot!
Appie is ontzettend normaal… maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap! Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patienten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden om de kliniek te redden voordat die ten onder gaat.

Een super spannend boek waarin dieren kunnen praten en waar ze een speciale groet hebben om te weten dat ze onderdeel zijn van het Cobra team. Er zat zelfs een twist in die ik niet zag aankomen. Heel erg goed gedaan.

Titel: De Monsterdokter 
Auteur: John Kelly
Genre: Kinderboek
Uitgever: Moon
Uitgave datum: juni 2020
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 192
ISBN13: 9789048854103
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

8. De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen – Andy Stanton

Waardering: 4 uit 5.

Grote gruwelzooi! Is het echt waar?
Rust er een oude vloek op het stadje Lamme Griemel?
En hebben die ouwe schurk meneer Gom en zijn trouwe metgezel Willem Wilhelmus de Derde er weer iets mee te maken?
Gelukkig zijn er nog onze lievelingshelden Polly, Vrijdag en peperkoekmannetje Alex Tolman…
Oef… zucht van verlichting.
Hou je hoofd en je oogbollen erbij, want in dit boek word je weggezwiept naar het land van de sprekende honden, gekke liedjes en de beste achtervolgingsscène die je ooit hebt gelezen…

Titel: De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen
Auteur:  Andy Stanton
Genre: Kinderboek met illustraties
Uitgever: Lannoo
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 108
ISBN13: 9789401463102
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

9. Mickey en de beestachtige spionnen – Anne Miller

Waardering: 4 uit 5.

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur… Een avontuur met diamantdieven, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen!
Een super spannend boek waarin dieren kunnen praten en waar ze een speciale groet hebben om te weten dat ze onderdeel zijn van het Cobra team. Er zat zelfs een twist in die ik niet zag aankomen. Heel erg goed gedaan.

Titel: Mickey en de beestachtige spionnen  
Auteur: Anne Miller
Genre: kinderboek met illustraties
Uitgever: Moon
Uitgave datum: juli 2020
Uitvoering: hardcover
Pagina's: 192
ISBN13: 9789048858071 
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

10. Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Op een dag vindt de klas van Sam een mysterieuze, grommende hamster in het lokaal. Sam weet meteen hoe hij hem moet noemen: Hamstersaurus Rex. De naam blijkt goed te passen, zeker als het vriendelijke maar hongerige beestje gaat snoepen van het eigenaardige Dinoblast Krachtvoer van de gymleraar. Sam en zijn nieuwe, supersterke minivriend nemen het samen op tegen Stier van der Kop, de ergste pester in de geschiedenis van de school. Stier is niet bang voor een rare schoolhamster. Maar misschien zou hij dat wel moeten zijn…

Titel: Hamstersaurus Rex 
Auteur: Tom O'Donnell
Genre: Kinderboek met illustraties
Uitgever: Condor
Uitgave datum: december 2018
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 272
ISBN13: 9789492899163
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Vergelijkbare blogs

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s