Zou het liefde zijn? – Rachel Gibson

Waardering: 5 uit 5.

Undercoveragent Joe Shanahan mag dan net zoals Gabrielle Breedlove het aanzien méér dan waard zijn, toch zou ze hem het liefst zo snel mogelijk uit haar leven bannen. Joe compliceert haar leven op een manier waar Gabrielle niet op zit te wachten. Voor de buitenwereld is hij haar sexy, nieuwe liefde, maar wat er broeit tussen hen is veel ingewikkelder dan dat. Want hoewel ze langzaam steeds meer voor Joe begint te voelen, is hij er ogenschijnlijk alleen maar op uit haar en haar zakenpartner zo snel mogelijk in de boeien te slaan…

De levens van Joe Shanahan en Gabrielle Breedlove komen samen in een parkje in Boise. Joe werkt als undercoverrechercheur aan een zaak waarin Gabrielle een belangrijke rol speelt. Het is Gabrielle opgevallen dat ze al een tijdje door een man wordt gevolgd en op een dag vindt ze het tijd worden om haar ‘stalker’ aan te pakken. Op het moment dat ze een pistool op hem richt komt ze erachter dat hij bij de politie werkt. Op het politiebureau blijkt dat ze samen met haar zakenpartner Kevin Carter verdacht wordt van handelen in gestolen goederen. Hun curiosawinkel Anomaly wordt al een hele tijd in de gaten gehouden en het enige dat ze nodig hebben is een misstap van een van hen.

Karma

Er wordt een proces-verbaal opgemaakt vanwege het gebruik van geweld tegen een ambtenaar in functie en de in karma gelovende Gabrielle vraagt zich af wat ze in haar leven heeft gedaan dat ze dit allemaal heeft verdiend. Al gauw blijkt dat Gabrielle er niets mee te maken heeft en ze kan van de aanklacht afkomen door politie-informant te worden en zo Kevin te ontmaskeren. Gabrielle gaat akkoord omdat ze ervan overtuigd is dat hij onschuldig is. Joe zal haar vriend spelen en zo kan hij, als ‘klusjesman’, doordringen in de wereld van Kevin Carter. Alles wijst erop dat hij een Monet heeft gestolen, maar het bewijs is er nog niet.

Tegenpolen

Joe en Gabrielle zijn in alles tegenpolen, maar tegelijkertijd lijkt er ook iets tussen hen op te bloeien. De auteur neemt ons mee in een wereld waar liefde haast onmogelijk lijkt en oplossingen niet te vinden zijn, maar waar uiteindelijk maar weer blijkt dat er met ware liefde niet te sollen valt. Alles heeft een reden volgens Gabrielle, maar Joe lijkt het daar niet mee eens te zijn.

Recensie

Auteur Rachel Gibson is een zeer succesvolle auteur in Amerika en heeft al een aantal (niet geringe) prijzen gewonnen met haar boeken. Zou het liefde zijn? is een boek boordevol verrassingen, humor, liefde en broeierige scènes die zo realistisch zijn geschreven dat je als lezer af en toe flink moet slikken en bij wijze van spreken afstand moet doen van het boek om tot zinnen te komen. Een geweldige aanrader voor iedere lezer die van humoristische boeken houdt met een vleug romantiek.

Titel: Zou het liefde zijn?
Auteur: Rachel Gibson
Genre: Roman
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Uitgave datum: juli 2012
Uitvoering: paperback
Pagina's: 320
ISBN13: 9789045203362
Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com

De recensie was in opdracht van de uitgeverij!

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s