Zeven prachtige kerstboeken op Kobo plus

Inmiddels zijn er zo veel boeken over Kerstmis geschreven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op Kobo Plus zijn tientallen boeken te lezen of te luisteren en kiezen is lastig. Daarom heb ik een rijtje boeken in deze blog verwerkt, zodat je niet eindeloos hoeft te scrollen en te lezen. Uiteraard is dit maar een mening, maar wellicht haal je er wat leuks uit. Het is dé tijd van het jaar en dus ook tijd voor wat kerstboeken.

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

Waardering: 5 uit 5.

Ik ben echt groot fan van Sophie Kinsella en vooral van Becky Bloomwood. De boeken zijn keer op keer weer een cadeautje om te lezen en dit boek is zelfs ook nog prachtig om te zien. Nou ja, de Engelse versie die ik heb is helemaal versierd aan de zijkant en heeft een prachtige cover. Het is de hardcover versie en hij is gesigneerd door Kinsella zelf. Een van de meest waardevolle boeken in mijn kast dus en daarom mag die absoluut niet ontbreken in dit rijtje.
Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Titel: Christmas Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Genre: Roman | Kerst
Uitgever: The House of Books
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: e-book
Pagina's: 368
ISBN13: 9789044356410
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Kerst met Evie

Waardering: 4 uit 5.

Een feelgood kerstverhaal van Nicola May vertelt in de novelle ‘Kerst met Evie’ het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijn aanbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.
Deze novelle luísterde ik via Kobo Plus. Helaas staan er maar weinig audioboeken over Kerst op Kobo Plus, dus de keuze was niet heel erg groot, maar ik was blij verrast door dit verhaal. Ik vond het een beetje Dickens-achtig. Een mooi verhaal en voorgelezen door een prettige stem.

Titel: Kerst met Evie 
Auteur: Nicola May
Genre: Novelle | feelgood | Kerst
Uitgever: Z&K
Uitgave datum: december 2019
Uitvoering: luisterboek
Speelduur: 1 uur 31 minuten
ISBN13: 9789020537840
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

De betovering van Kerstmis – Kirsty Ferry

Waardering: 3 uit 5.

Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst. Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel. Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…
Dit is een erg sprookjesachtig boek. Zelfs zo sprookjesachtig dat ze in het luisterboek muziek hebben toegevoegd. Dat was vooral in het begin even schrikken, want ik zat midden in het verhaal (wel het einde van de hoofdstuk) en had niet door dat de muziek door het hele boek te horen zou zijn. Dit boek is een zoveelste uit een serie, maar ik had niet het idee eerst de rest te moeten lezen voor ik hier in door kon. Het is waarschijnlijk dus ook een standalone. Leuk voor tussendoor.

Titel: De betovering van Kerstmis 
Auteur: Kirsty Ferry
Genre: Roman | Kerst
Uitgever: Choc Lit NL
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: e-book
ISBN13: 9781393815990
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Het Kerstfeest van Bob – James Bowen

Waardering: 4 uit 5.

Het waargebeurde en wereldberoemde verhaal over de vriendschap tussen straatmuzikant James en straatkat Bob. In Het Kerstfeest van Bob blikt James terug op de laatste Kerstmis die hij met Bob heeft doorgebracht op straat. Het is december 2010 en Londen ligt bedolven onder een pak sneeuw. Bob helpt James door een van de zwaarste tijden van zijn leven. Voor een straatmuzikant zijn het slechte tijden. Al snel komt James krap bij kas te zitten en moet hij zijn uiterste best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Het kost hem veel moeite om in leven te blijven, maar misschien nog wel meer om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij altijd Bob nog. James put kracht en inspiratie uit zijn buitengewone kat, gaandeweg lerend over de ware betekenis van Kerstmis.
Ik ben dol op alle boeken over Bob de straatkat. Ik heb ze allemaal verslonden en een van die boeken is deze. Een vertederend (waargebeurd) verhaal over James en zijn kat, die rond Kerstmis op straat leven.

Titel: Het Kerstfeest van Bob 
Auteur: James Bowen
Genre: Waargebeurd | Kerst
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Uitgave datum: december 2017
Uitvoering: e-book
Pagina's: 192
ISBN13: 9789044354058
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Een puppy voor Kerst – Simone Luijten

Waardering: 5 uit 5.

Monique komt er op sinterklaasavond achter dat ze door haar man wordt bedrogen en besluit met de kinderen hun grachtenpand te verlaten. Ze gaat met hen in het leegstaande appartement boven de winkel van haar zus wonen. Het is er niet echt paradijselijk en lijkt in niets op wat ze gewend was, maar ze besluit haar schouders eronder te zetten en er iets van te maken. Gelukkig bestaat er zoiets als de de IKEA en de Praxis, maar echtgenoot Thomas voelt er weinig voor zijn vrouw en kinderen financieel te helpen. Hij is alleen maar bezig met zichzelf en zijn mooie, jongere, vriendin.
Er zit veel emotie in Een puppy voor kerst, maar leest ondanks dat toch heel prettig weg. De dialogen zijn goed uitgewerkt en ik wilde ook niets liever dan door blijven lezen. Ik moest weten wie die sterke vrouw is die zich niet kapot laat maken door de overspelige echtgenoot die haar ‘belegen’ vindt, die vindt dat ze ‘voorspelbaar is als het getij en haar beste tijd heeft gehad.’ Ik schreef er een recensie over die je »HIER« kunt lezen.

Titel: Een puppy voor Kerst 
Auteur: Simone Luijten
Genre: Roman | Kerst
Uitgever: Ambo|Anthos & Loft Books
Uitgave datum: november 2018
Uitvoering: e-book
Pagina's: 82
ISBN13: 9789047204664
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Een extra wens voor Kerst – Kathryn Freeman

Waardering: 4 uit 5.

Melissa hecht niet zoveel waarde aan kerst. Met haar kille, afstandelijke ouders en later met haar manipulatieve echtgenoot (nu ex!) Lawrence heeft ze nooit zo’n echte, heerlijke en warme kerst gevierd. Niets geen gezellig gedekte tafel waar de hele familie aan zit en geniet van elkaar en de feestdagen. Zelf heeft ze ermee leren leven maar het breekt haar hart dat haar zevenjarige zoon William er ook maar mee heeft moeten leren omgaan dat kerst ‘niets bijzonders’ is. Terwijl de meeste jongetjes van zijn leeftijd reikhalzend uitzien naar de grote dag, kan William maar moeilijk geloven dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als de kerstman. Dan wandelt Daniel McCormick het leven van Melissa en William binnen en verandert alles. Met zijn hulp hebben Melissa en William eindelijk de kans om erachter te komen wat de ware kerstgedachte is. En het kan zelfs maar zo gebeuren, dat al hun wensen eindelijk gaan uitkomen..

Titel: Een extra wens voor Kerst
Auteur:  Kathryn Freeman
Genre: Roman | Kerst
Uitgever: Choc Lit NL
Uitgave datum: november 2019
Uitvoering: e-book
ISBN13: 9781393575689
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Kerstmis vier je thuis – Tineke Beishuizen

Waardering: 4 uit 5.

Anja is een ontevreden huisvrouw die het niet kan verkroppen ‘dat dit het dan is’. Dit, het leven dat ze leidt nu de kinderen steeds meer op eigen benen kunnen staan en niemand haar meer nodig lijkt te hebben. Haar echtgenoot, Reinier, heeft alleen maar aandacht voor zijn werk en ze groeien steeds verder uit elkaar. De kerstdagen moeten ze doorbrengen bij haar schoonmoeder, maar zoals elk jaar heeft ze er weinig zin in. Reiniers broer en zus leer je kennen door middel van kleine stukjes verhaal . De een is zwaar verliefd en dolgelukkig, de ander heeft een gecompliceerde relatie. Magda, de moeder van Reinier en zijn broer en zus, wil koste wat kost vasthouden aan de familietraditie, maar loopt zichzelf, uit trots, volledig voorbij. Iedereen heeft zo zijn ideeën over hoe de kerst zich zal voltrekken, maar toch gaat het er dit jaar heel anders aan toe nu er zich een nieuwe familielid heeft aandient.
De dag van Lennie begint slecht en koud, maar wanneer ze in de lunchpauze van haar werk lunch gaat halen voor haar collega’s besluit ze nog even de boekhandel in te lopen om zichzelf op een boek te trakteren. Daar komt ze in botsing met Bob, die haar uitnodigt voor een drankje in het café aan de overkant van de boekwinkel, na werktijd. Ze is enthousiast, maar dan loopt alles anders dan verwacht en vraagt Lennie zich af hoe ze Bob ooit nog moet vinden. Dorien en Jaap vieren dit voor het eerst in dertig jaar samen de kerst, zonder hun dochter die op skivakantie gaat. Jaap vind het nutteloos om de kerstboom op te zetten en al te veel moeite te doen voor Kerstmis, Dorien daarentegen gunt zichzelf wel dat plezier.
Emma en Erik zijn onderweg in slecht weer. Er woedt een flinke sneeuwstorm, waardoor doorrijden uiteindelijk niet meer mogelijk is. Emma is acht maanden zwanger en  besluit dat ze niet alleen in een auto gaat zitten wachten, terwijl haar man hulp zoekt. Ze komen uit bij het huis van Jaap en Dorien en daar voltrekt zich een  wonderlijke gebeurtenis.
Heb je zin om deze kerst met een goed boek op schoot te zitten, maar wil je niet te veel tijd aan lezen besteden? Dan is dit feelgood boek van Tineke Beishuizen ideaal voor jou. Hierin vind je namelijk drie wonderlijke kerstverhalen. Het eerste verhaal is het langst en brengt je direct in een prettige leesflow en kun je bijna niet stoppen met lezen. De twee die volgen zijn wat korter en kun je eventueel lekker tussendoor lezen. Ik schreef er een recensie over. Die kun je »HIER« lezen.

Titel: Kerstmis vier je thuis 
Auteur: Tineke Beishuizen
Genre: Roman | Kerst
Uitgever:  Loft Books
Uitgave datum: november 2018
Uitvoering: e-book
ISBN13: 9789047204688
Onder andere te bestellen via >>>Bol.com<<<

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Zeven prachtige kerstboeken op Kobo plus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s