VIRTUELE RUN – MEDALMONDAY #2

In mijn vorige blog kon je wat lezen over een paar real-life wedstrijden die ik (in het verleden) liep en kun je lezen over een andere virtuele run die ik in oktober deed: de virtuele run van Team Running Unicorn 2.0. Daar schrijf ik ook dat het voor mij heel moeilijk is om naar hardloopevenementen te gaan en waarom ik kies voor virtuele runs. Helemaal onderaan deze blog vind je de link naar dat artikel. Vandaag deel ik met jullie een nieuwe virtuele run die is georganiseerd door een aantal personen die ik al jarenlang intensief volg op Instagram. Ik zou bijna durven benoemen dat we Instagram-vrienden zijn. Zij leven met mijn mee in mijn strijd om gezondheid en ik met die van hen. Zo steunen we elkaar.

Stelvio (for life)

Ik was hun initiatief al een aantal keren tegengekomen en steeds weer nam ik mezelf voor me in te schrijven. Toch stelde ik het elke keer weer uit als ik op de desbetreffende pagina was. Tot het moment kwam dat ik me realiseerde dat ik niet kon blijven uitstellen en dat ik uiteindelijk toch de stap moest gaan zetten om alsnog mee te doen. Ik vertoonde min of meer gedrag dat ik ook vertoon als ik me in ga schrijven voor een evenement. Alleen was dit geen real-life evenement (om het even zo te noemen), maar kon ik dit doen op mijn eigen tempo, op mijn eigen manier, op mijn eigen voorwaarden. Toen dat eenmaal duidelijk was heb ik me ingeschreven en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan.

Ook dit keer besloot ik contact op te nemen met de personen die dit organiseerden en ook hen stelde ik de vraag waarom ze dit initiatief in het leven hebben geroepen. Zo wist ik natuurlijk wel over het beklimmen van de Stelvio en welk goed doel daar aanhangt. Christiaan wil namelijk heel graag de Stelvio op, maar zonder te fietsen voor een goed doel (en die drukte). Ik weet hoe de berg eruit ziet en ik moet er zelf niet aan denken. Wellicht is dat ook de reden waarom ik het uitstelde: het voelde niet alsof ik dat mocht verdienen.

De gezichten achter de medaille

Drie mensen:

kozen voor dit doel, hoewel het idee van Ward afkomstig is. Hij koos voor Stelvio for life als goed doel tegen kanker na de dood van zijn vader.
Hij had gezien hoe Aukje en Wendy voor het goede doel de Mont Ventoux beklommen en wilde ook geld inzamelen. Ward keek naar verschillende organisaties en vond Stelvio for Life het beste passen; vooral omdat het doel (gespecialiseerd kankeronderzoek) dicht bij zijn vader stond.

Daarbij speelde er nog iets anders mee en dat is dat het geld met Stelvio For Life wordt binnengehaald volledig gaat naar kankeronderzoek op basis van het DNA van de tumor.

Zo kunnen ze mensen met kanker een heel persoonlijke behandeling tegen kanker geven zonder de nevenschade van behandelingen die misschien niet werken.

Aukje, Ward en Wendy staan erg achter dit onderzoek dat door de grote kankerziekenhuizen in Nederland ook uitgevoerd wordt.

Dit jaar geen beklimming

Helaas konden de drie in augustus – vanwege de coronamaatregelen – de Stelvio niet beklimmen voor Stelvio For Life en daarom bedachten ze deze virtuele uitdaging.
“In het logo van Stelvio For Life komt de unieke barcode naar voren. En omdat het onderzoek op basis van het DNA van de tumor is hebben we de streepjescode en de DNA-streng in de medaille verwerkt,” aldus Wendy – met wie ik appte.

Daarnaast hangt deze prachtige medaille ook nog eens aan een lint in de kleuren van de Italiaanse vlag. Ik vind hem prachtig! Dank jullie wel dat jullie dit mooie initiatief hebben opgezet en ik hoop dat het geld goed besteed gaat worden door de stichting.

Hieronder vind je de andere blogs over Medal Monday. Klik op de naam om naar het artikel te gaan.

  • Team Running Unicorn 2.0

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s