Virtuele run – medalmonday #1

Al sinds ik aan hardlopen doe ben ik fan van medailles. Als ik een goede gezondheid zou hebben dan zou ik zeker een paar keer per jaar een wedstrijd lopen en vooral heel blij zijn met het eindresultaat: de medaille. Ja, zo materialistisch ben ik inderdaad ;-). Helaas is het voor mij echter niet zo gemakkelijk om aan wedstrijden mee te doen, omdat het nooit alleen maar om de wedstrijd draait. Je moet er naar toe, je moet er wachten voor de start (heel stressvol voor mij) en wanneer je helemaal kapot bent van het hardlopen (en ja, dat ben ik altijd) moet je ook nog naar huis. Nu is het zo dat dit alles hierboven vaak gebeurt op basis van adrenaline, dus dat het me wel even bezighoudt, maar op het moment dat die adrenaline rush weg is dan is ook alle energie helemaal weg. Als dat gebeurt wanneer ik al weer thuis ben is het geen ramp, maar dat is zelden het geval.

Gelukkig is er een keerzijde aan de keerzijde van de medaille.

Tijdens de Marikenloop in Nijmegen ging mijn vriendin Chantal altijd trouw met me mee. Nou ja, altijd… we hebben het over twee of drie keer, geloof ik. In Arnhem zelf was het geen probleem, de wedstrijd was zo dichtbij dat ik zelf kruipend naar huis zou kunnen. Maar de wedstrijd die ik in Amsterdam liep was een ander verhaal. Die was ook nog eens 10 km, want ik wilde per se onder het rijksmuseum door rennen. Waarom? Dat vraag ik me nu af, want zo veel stelde het niet voor. Oké, ik was even de kippenvel vergeten. Maar goed, mijn punt is dat het te moeilijk voor me is om wedstrijden te lopen.

Virtuele run

Dat is ook de reden waarom ik zo blij ben met virtuele runs. Je kunt hardlopen op het moment dat het jou uitkomt, in het tempo dat bij jou past en in alle rust. Het geeft een stuk vrijheid.
Waar ik tot voor kort mijn medailles nog uit het buitenland moest halen (=duur) heb ik in oktober van dit jaar twee keer een virtuele run uit Nederland gedaan. Correctie: virtuele walk. In beide gevallen mocht dit en was ik blij met die vrijheid, want hardlopen leek er op dat moment tot het voorjaar niet meer in te zitten. Daarom was dit een mooi alternatief.

Uɴɪᴄᴏʀɴs ᴄᴀɴ’ᴛ ғʟʏ
ɪ ᴄᴀɴ’ᴛ ғʟʏ
ᴛʜᴇʀᴇғᴏʀᴇ, 
I ᴀᴍ ᴀ ᴜɴɪᴄᴏʀɴ.
🦄 

Team Running Unicorn 2.0

In deze eerste blogpost over virtuele runs schrijf ik specifiek over de virtuele run van Team Running Unicorn 2.0. Deze medaille verdiende ik met een 10km wandeltocht begin oktober. De naam suggereert dat je moet hardlopen, maar in dit geval mag je zelf kiezen welk sport je gaat doen. Aangezien hardlopen op dat moment even to much was bleek dit een mooi alternatief te zijn.

De persoon achter de medaille

Ik vroeg Brenda via »Instagram «hoe ze op het idee is gekomen om deze uitdaging op de kaart te zetten en ze gaf me een uitgebreid antwoord.
Brenda loopt sinds twee jaar hard en was daarvoor nooit sportief. Haar vader is al jarenlang hartpatiënt en toen hij voor de tweede keer geopereerd moest worden realiseerde ze zich dat zij dezelfde kant op ging als hij. Op dat moment woog ze 94 kilogram bij een lengte van 1,59 meter. Dat was echt veel te zwaar. Er moest iets gebeuren!

Haar vader was 37 jaar oud toen hij een bypass kreeg en drie jaar geleden moest hij opnieuw geopereerd worden omdat zijn aderen slecht waren. Dat hij toen nog geen 500 meter kon wandelen was confronterend. Op dit moment kan hij – dankzij medicatie en begeleid sporten – weer 3-5 kilometer wandelen, zonder daar hinder van te ondervinden.

Voordat ik, net als mijn vader op mijn 37ste, in het ziekenhuis zou belanden met hartproblemen moest ik iets gaan doen om mijn lijf gezonder te maken.

brenda

In mei 2018 begon zij met wandelen, wat ze later uitbreidde met hardlopen. Aan het einde van dat jaar (26 december) liep ze voor het eerst een 3 km aan één stuk hard.
“Wat een overwinning was dat! Ik had een brok in mijn keel van trots“, aldus Brenda.
Een paar dagen later (op de laatste dag van het jaar) besloot ze dat als ze 3km kon hardlopen dat ze dan ook wel 5 kilometer kon hardlopen. En dat deed ze dan ook. Van nog geen 400 meter kunnen hardlopen naar een 5km. Haar grootste drive was al die tijd dat ze weer kon spelen met haar kinderen. Er echt voor ze te kunnen zijn.

Het idee achter de medaille

Brenda heeft in april van dit jaar (2020) een virtueel evenement in het leven geroepen: Loop voor je hart. De opbrengt hiervan ging naar de Hartstichting. Het smaakte naar meer, ze wilde graag weer een ander goed doel steunen.

Sinds haar start als hardloper is Brenda al 23 kilo afgevallen en barst ze inmiddels weer van de energie en onderneemt ze graag weer dingen. Haar vader is er nog en haar overwinning is nu haar doel. Dit gevoel wil zij mij (en jou!) ook laten beleven en daarom organiseert ze Team Running Unicorn. Per inschrijving gaat minimaal €2,50 naar de Hartstichting en Stichting Hartekind. Dit om onderzoek te doen naar hart en vaatziekten bij volwassenen en kinderen. Onderzoek is namelijk hard nodig!

Bewegen is goed voor je lijf en je hart, je hoeft niet perse kilometers hard te lopen. Bij mijn evenement mag je ook wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen en we hebben ook deelnemers die hoepelen met hun rolstoel.

brenda

Haar doel is om mensen te inspireren en motiveren om te bewegen. Daarbij is ze dol op medailles en Unicorns. Tijdens de lockdown kwamen er veel virtuele evenementen met leuke en mooie medailles. Dus een Unicorn medaille kon natuurlijk niet ontbreken, aldus Brenda van Team Running Unicorn.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s