The Grinch – een van de leukste kerstfilms ooit

Bron: screenshot Netflix

Wil je dit weekend al helemaal in kerstsferen komen en een leuke kerstfilm kijken? In deze fantasiefilm spelen wezend genaamd Whos een rol. De Whos zijn dol op Kerstmis en nu dat weer voor de deur staat is alles in volle voorbereiding voor het jaarlijkse grote feest. De hoofdrol is weggelegd voor de kleine Cindy Lou Who die denkt dat Kerstmis alleen maar draait om cadeaus en eten en die voelt dat de gezelligheid niet meer duidelijk aanwezig is. Op een dag ontmoet ze de Grinch: een groen, monsterlijk, wezen dat bovenop de berg woont; hoog boven Whoville. Als Cindy Lou in nood verkeert redt hij haar en is zij overtuigd dat hij helemaal niet zo monsterlijk is als iedereen beweert. Ze besluit op zoek te gaan naar het ware verhaal over de Grinch. Wie is hij en waarom is hij zo geworden?

Ze ontdekt dat hij als kind een buitenbeentje was en werd gepest om zijn vreemde uiterlijk. Op een dag gaat het tijdens Kerstmis fout en wordt hij vreselijk uitgelachen. Dat was het moment dat hij verdween naar zijn grot op de berg en sindsdien haat hij Kerst.

Uitgelachen

De jonge Cindy Lou probeert de Grinch terug te krijgen in het dorp en zorgt ervoor dat hij kerstceremoniemeester wordt. In eerste instantie wijst hij het af, maar al snel besluit hij toch te gaan. Hij heeft de avond van zijn leven, totdat hij weer met zijn neus op het verleden wordt gedrukt en hij opnieuw wordt uitgelachen.

Hij is uit op wraak en zijn wraak gaat zo ver dat hij Kerstmis letterlijk steelt.

Hij is de hele nacht bezig met alle kerstspullen en kerstcadeaus te stelen en brengt het naar de rand van de afgrond, boven op zijn berg. En terwijl hij aan het uithijgen is gebeurt het onmogelijke: zijn hart begint te groeien. En wanneer Cindy Lou opnieuw in nood is wordt hij een ander… euhm… iemand.

Recensie

Dit is denk ik de meest bekeken kerstfilm allertijden. Nou ja, misschien is dat ook niet waar, maar ik denk dat het wel de meest bekeken kerstfilm door mij is. Ik heb hem denk ik al zes keer gezien ofzo, maar dat kan net zo goed vaker zijn. Geen idee wat me er zo in aantrekt, want meestal moet ik mezelf er eerst toe zetten om te kijken, maar ik denk dat het ermee te maken heeft dat de extreem getalenteerde Jim Carrey zijn rol met verve speelt. Ik vind hem een geniaal acteur. Zijn droge humor is moeilijk te negeren, zelfs wanneer hij zich zó chagrijnig gedraagt als groen monster. Er zaten alleen wel wat stukjes in waar ik een beetje onpasselijk van werd, maar dat moet je echt zelf gaan zien.

Wat ik persoonlijk het allerleukste aan de hele film vindt? De voice-over die zijn tekst in rijm vertelt. Ik hou daar erg van.

Dit vind ik persoonlijk in het Engels leuker, maar ik keek met de kinderen naar deze film.

Wij luisterden naar de vertaalde versie; met de stemmen van:

In de Engelse versie zijn het de stemmen van:

De Grinch werd geregisseerd door Ron Howard. Wie kent hem niet? Als ik zijn naam ergens lees moet ik meteen denken aan zijn rol als Richie Cunningham in Happy Days. Een van de eerste televisieseries waar ik aan verslaafd was. Hoor jij het liedje al? Inmiddels heeft hij natuurlijk veel meer rollen gespeeld en is hij een zeer succesvolle regisseur. Zijn lijst is immens groot. Deze film is een van zijn vele successen.

The Grinch won talloze prijzen en nominaties. Klik »HIER« als je het wil lezen.

Titel: The Grinch – naar het boek: How the Grinch Stole Christmas! van Dr. Seuss
Genre: Komedie | familie
Lengte: 1 uur 44 minuten
Jaar van uitbrengen: 2000

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s