5 romantische kerstfilms op Netflix

1. My Christmas Inn

Waardering: 4 uit 5.

Ik had zin in een kerstfilm en dit was de film die op de homepagina werd uitgelicht. Normaal zoek ik altijd door, maar ik voelde meteen dat ik hem wilde zien. Lucky me. Wat een heerlijke romantische film! Overigens meteen ook de eerste kerstfilm van dit jaar. Hij was net nieuw op Netflix, hoewel de film zelf al uit 2018 stamt.
Hier gaat het over: Jen Tayler werkt bij een reclamebureau in San Francisco en staat op het punt een grote promotie binnen te halen. Het is bijna Kerst en de drukste tijd van het jaar. Geheel onverwacht erft ze de gezellige herberg van haar oudtante die in Alaska woonde.
Ze heeft helemaal niets met de herberg en is niet van plan er langer te blijven dan noodzakelijk. Maar al snel valt ze voor de charmes van de dorpsadvocaat Brian Anderson (die tevens sleeën maakt) en laten ook de tradities rond Kerst haar ook niet onberoerd. Ze merkt tot haar eigen verbazing dat het heel anders is dan ze had verwacht en dat de herberg alles behalve vervallen en lelijk is. Al snel merkt ze hoe gelieft haar oudtante was en hoe belangrijk ook voor de gemeenschap. Ze vindt het zelf ook heerlijk om tijd door te brengen met de dorpelingen en te helpen met het opbouwen van een kerstachtig dorp. Ondertussen bloeit de liefde op tussen haar en Brian, die aan het einde van de film een behoorlijk offer brengt. De hare is echter groter. Of toch niet?

Titel: My Christmas Inn
Genre: Romantische film – Kerst
Lengte: 1 uur 27 minuten
Jaar van uitbrengen: 2018
Hoofdrollen: Tia Mowry, Rob Mayes, Jackée Harry.

2. The Holidate

Waardering: 5 uit 5.

Wat wel een gloednieuwe film is, is de Holidate. Hij kwam op 28 oktober van dit jaar uit en is sinds een paar dagen te vinden op Netflix. Ik moet zeggen dat het niet een échte echte kerstfilm is, maar toch mag hij wat mij betreft hier niet ontbreken, want het is een heerlijk feelgood movie. Deze film start met Kerstmis en eindigt vlak na Kerstmis het jaar erop.
Sloane en Jackson hebben een vreselijke hekel aan de feestdagen! Doordat ze (graag) single zijn krijgen ze keer op keer te maken met het (ver)oordelen van hun leefstijl en moet ze bij elke feestelijke gelegenheid opnieuw op zoek naar een ongemakkelijke date. Wanneer ze elkaar na een vreselijke Kerst ontmoeten in een winkel ontstaat de afspraak om elkaars ‘Holidate’ te worden voor elke feestdag in het jaar. Wat begint als een zakelijke overeenkomst mond al snel uit in een verliefdheid, maar wil geen van beiden hier aan. Ondertussen probeert de moeder van Sloane haar te koppelen aan haar knappe buurman Farooq die arts is. Haar getrouwde zus heeft er genoeg van dat haar geweldige echtgenoot nooit tijd voor haar maakt en komt ze tot overmaat van ramp ook nog haar ex tegen met zijn nieuwe vriending; op Valentijnsdag.

Titel: The Holidate
Genre: Romantische komische film – Kerst
Lengte: 1 uur 44 minuten
Jaar van uitbrengen: 2020
Hoofdrollen: Emma Roberts (Sloane) Luke Bracey (Jackson)

3. Christmas Made to Order 

Waardering: 5 uit 5.

Deze Amerikaanse kerstfilm werd in 2018 gemaakt door Hallmark Channel, maar is sinds kort pas te zien op Netflix Nederland (en Videoland). Ik kwam het een paar weken geleden tegen in de ‘upcoming’ lijst en heb het toen met een aan mijn lijst toegevoegd. In het verleden heb ik best veel kerstfilms gekeken, dus ik was toe aan wat nieuws.
Wanneer architect Steven merkt dat zijn familie van plan is om dit jaar bij hem kerstmis te vieren gaan alle alarmbellen af. Hij heeft helemaal geen tijd om kerstmis te plannen. Hij heeft geen tijd om zijn huis te decoreren en hij heeft al helemaal geen tijd om zijn familie een paar dagen lang te entertainen. Helaas is zijn familie vastbesloten te komen en kan hij niets anders doen dan kerstdecorateur Gretchen inschakelen. Hun eerste ontmoeting ging niet heel fijn, maar hij heeft haar écht nodig bij de voorbereidingen op Kerst. Binnen zeer korte tijd heeft zij zijn huis omgetoverd in een echt kersttig huis. Wanneer er van hem verwacht wordt dat hij zijn familie vermaakt tijdens de dagen voor Kerst vraagt hij haar of ze ook de vakantie wil coördineren. Als wederdienst zal hij proberen haar binnen zijn bedrijf te krijgen als decorateur. Ze gaat akoord en al snel wordt ze helemaal opgenomen binnen de familie. Dat gaat Steven niet ongemerkt voorbij en hij valt voor haar. Als ze echter besluit niet de baan bij zijn bedrijf te nemen staat hun prille relatie op scherp.

Titel: Christmas Made to Order
Genre: Romantische komische film – Kerst
Lengte: 1 uur 20 minuten
Jaar van uitbrengen: 2020
Hoofdrollen: Gretchen – Alexa PenaVega | Steven – Jonathan Bennett | Paige – Bailee Michelle Johnson | Kirsten – April Matson 

4. Christmas Wonderland

Waardering: 4 uit 5.

Heidi verliet jaren geleden het kleine stadje Pleasant Valley om haar droom te verwezenlijken en succesvol kunstenaar te worden. Al snel zette ze haar dromen in de wacht en werd ze curator van een kunstgalerie. Allemaal met in het achterhoofd ooit door haar baas naar voren geschoven te worden. Ze raakte haar inspiratie kwijt en is gestopt met schilderen. Een week voor Kerstmis, tijdens een drukke periode op haar werk, moet ze naar het stadje terugkeren om op haar neef en nichtje te passen. Al snel komt ze oog in oog te staan met haar schoolliefde, Chris, die inmiddels geschiedenisleraar is nadat hij zijn grote droom om professioneel ijshockeyer te worden in rook op zag gaan. Chris en Heidi zijn samen verantwoordelijk voor het Sneeuwbal. Naarmate ze langer tijd doorbrengt in Pleasant Valley hoe meer inspiratie ze krijgt om weer te schilderen en voelt ze weer de passie als ze een grote muurschildering maakt voor het bal. Toch komt de dag om weer te vertrekken steeds dichterbij en lijkt het erop dat ze opnieuw het hart van Chris, en haar eigen hart, zal gaan breken. Moet ze kiezen tussen haar doorbraak in New York of de liefde en de passie in Pleasant Valley?
Nog zo’n heerlijke feelgood film waar ik van genoten heb. Wederom twee knappe hoofdrolspelers en opnieuw veel romantiek. Deze film werd ook gemaakt door Hallmark Channel. Dat was ook te merken, want het plot was in zekere zin hetzelfde als in de vorige film. Het zorgt voor veel clichés en een vastomlijnde verhaallijn, maar ik hou daar wel van. »HIER« kun je nog meer films vinden.

Titel: Christmas Wonderland
Genre: Romantische komische film – Kerst
Lengte: 1 uur 25 minuten
Jaar van uitbrengen: 2018
Hoofdrollen: Emily Osment – als Heidi Nelson | Ryan Rottman als Chris Shepherd | Trinity Roberts als Katie Westwood | Jacob Buster als Tom Westwood.

5. Operation Christmas Drop

Waardering: 4 uit 5.

Opnieuw een gloednieuwe kerstfilm. Ook deze is te vinden op Netflix. Deze vond ik iets minder dan de anderen, maar nog steeds een erg leuke film. Het is echter wel een kwestie van smaak, want er staat ook een aantal vernietigende recensies online. Dit is een typische film waar je niet al te veel over na hoeft te denken. Het zit boordevol clichés en is erg voorspelbaar. Voor mij een heerlijk ‘no-brainer’. In deze speelfilm wordt Kerstmis gevierd op Guam (georganiseerd grondgebied zonder rechtspersoonlijkheid van de Verenigde Staten in Micronesië in de westelijke Stille Oceaan). Operatie Christmas Drop is gebaseerd op waargebeurde evenementen. Het is een traditie die begon in 1952 en dient als trainingsmissie voor de Amerikaanse luchtmacht. Sindsdien is het de langstlopende missie van het Amerikaanse ministerie van Defensie in volle werking en de langstlopende humanitaire luchtbrug ter wereld geworden. Voor meer informatie over deze bestaande ‘Christmas Drop’ kun je »HIER« lezen. Nu over de film.
Congresmedewerker Erica is ambitieus en werkt voor een streng congreslid dat een luchtmachtbasis op het eiland Guam wil sluiten. De legerbasis gebruikt legermateriaal om kerstcadeaus te droppen en het congreslid wil dat Erica verslag uit gaat brengen en punten zoekt waarop de basis permanent gesloten kan worden. Het loopt echter al tegen Kerst, maar het congreslid wil dat ze meteen vertrekt. Erica hoopt vurig op promotie en zit dit als een grote kans, dus moet de klus wel aannemen. Niet een heel groot probleem, want zoals elk jaar zoekt ze een excuus om niet bij haar vader en stiefmoeder te hoeven komen. Op het tropische eiland wordt ze rondgeleid door de onbaatzuchtige kapitein Andrew. Hij trekt alles uit de kast aan om te voorkomen dat de basis sluit.

Titel: Operation Christmas Drop
Genre: Romantische komische film – Kerst
Lengte: 1 uur 37 minuten
Jaar van uitbrengen: 2020
Hoofdrollen: Kat Graham als Erica | Alexander Ludwig als Andrew | Bethany Brown als Sunshine

Hieronder heb ik nog even alle trailers op een rijtje gezet. Ik wens je alvast veel kijkplezier.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s