Het dorpje Happiness – Holly Martin

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Welkom bij Harmony Castle en in het dorpje Happiness.

Het boek in het kort

Einde relatie = nieuwe gelukkige start

Willow McKay zat vast in haar relatie met vriend Garry-met-dubbel-r. Daarom vroeg ze hem maar ten huwelijk. Hij zei in eerste instantie ja, maar veranderde van gedachten en ze gingen de volgende dag alsnog uit elkaar. Wanneer ze een paar maanden later een advertentie ziet waarin bewoners voor het dorpje Happiness gezocht worden, besluit ze er voor een jaar te gaan wonen. Ze is namelijk helemaal klaar met het geroddel en het feit dat ze het allemaal zo erg voor haar vinden, terwijl ze juist heel opgelucht is.

Afgezonderd

Kustplaats Happiness in Cornwall is van de rest van de wereld afgezonderd. Het is erg verlaten en er wonen maar 48 mensen, inclusief Willow, die haar intrek neemt in Sunrise Cottage. Al bij het binnen rijden van het dorp moet toegeven dat het wellicht niet een geweldig besluit was te verhuizen, want het lijkt in niets op de huizen in de advertentie. Daarbij zijn zij en de knappe Andrew Harrington (de beheerder van het landgoed) de twee jongste mensen in het dorp.

Geheim genootschap

Wanneer Willow tijdens een van de eerste avonden in Happiness een taart achterlaat voor een van de inwoners wordt daar al snel over gesproken en gaat het verhaal een eigen leven leiden. Het zorgt er ook voor dat er al snel een idee ontstaat om iedere inwoner een cadeau te geven. Andrew gaat haar daar bij helpen. Ook al heeft hij het heel erg druk met het opknappen van het dorp. Een geheim genootschap ontstaat. Langzaam maar zeker groeien de twee steeds meer naar elkaar toe, ook al Willow nog lang niet toe aan een nieuwe relatie. Maar dan komt zijn ex Morgan langs en lijkt het erop zowel zij als Andrews doofheid een wig drijft tussen Andrew en Willow.

Recensie

Aangesproken door de titel in combinatie met de prachtige cover. Wat een heerlijk feelgood boek. Ik zou graag ook gaan wonen in een dorp als Happiness en god, wat zou ik graag Andrew met zijn Feniks tatoeage op het witte scherm zien. Ontroerend.

Dit is het eerste deel uit de Happiness serie.

Titel: Het dorpje Happiness (Happiness #1)
Auteur: Holly Martin 
Genre: Roman
Uitgever: Z&K
Uitgave datum: oktober 2020
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 320
ISBN13: 9789020539400
Je kunt het boek onder andere »HIER« bestellen.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s