Emily in paris – een netflix original

Een van de leukste series die ik dit jaar heb gekeken is toch wel Emily in Paris. Ik ben niet alleen dol op feelgood om te lezen, maar ik zie het ook graag op televisie, of in dit geval op Netflix. De Amerikaanse serie, die zich grotendeel afspeelt in Parijs, is een Netflix original en werd uitgebracht op 2 oktober 2020. Vrij nieuw dus.

Milennial Emily Cooper uit Chicago verhuist voor een jaar naar Parijs om daar voor een (overgenomen) Frans marketingbureau te werken. Twee problemen: ten eerste spreekt ze geen woord Frans en ten tweede zitten ze daar helemaal niet te wachten op een hypermoderne Instagrammer die even komt vertellen hoe ze hun marketing en de marketing voor hun klanten moet gaan doen. Zeker niet omdat ze verwachtten dat er een veertiger zou komen; Emily’s baas die onverwacht zwanger werd. Haar vriend is minder enthousiast dan zij en al snel loopt hun relatie op de klippen. Maar niet getreurd in Parijs vind ze al snel haar nieuwe liefde. Toch? Of is hij stiekem toch bezet?

Al snel maakt Emily vrienden en samen met hen ontdekt ze Parijs. Haar Instagramaccount (dat ze pas in Parijs activeerde) wordt groter en groter en al snel wordt ze door duizenden mensen gevolgd. Dit werkt erg in haar voordeel, tot ze op een dag haar account moet verwijderen. De vraag is of dat wel zo slim is.

De serie bestaat op dit moment nog uit één seizoen en binnen dat seizoen kun je tien afleveringen bekijken die gemiddeld genomen zo’n 25 minuten per aflevering duren. Een lekkere snelle bingewatch dus.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s