Deze boeken kocht ik in oktober

Waar ik vorige maand niets kocht (maar wel kreeg) heb ik deze maand toch een paar boeken gekocht, omdat ik ze wel heel erg graag wilde hebben. Een aantal ervan las ik meteen al afgelopen maand. Dat geldt ook voor het e-book dat ik heb gekregen gekregen om te recenseren. Daarnaast kwam Christiaan via de weggeefhoek Lingewaard een advertentie tegen waarin een groot deel van de boeken van mijn favoriete auteur gratis af te halen waren. Plus nog een aantal boeken van Jill Mansel, haar grote concurrente. Aangezien dit best wel een hele stapel bleek te zijn heb ik besloten deze te delen in een volgende blogpost.

Er hangt een geheim in de lucht (De magische apotheek #1) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Als oud-laborant en oud-apothekersassistent vind ik dit onderwerp super interessant. Zelfs als het om een kinderboek gaat. Dit boek is zo leuk om te lezen, dus heb ik nummer twee ook aangeschaft. Nummer drie zal vast ook volgen en nummer vier zal even moeten wachten. Dat komt eind november uit geloof ik. Aanrader! Niet alleen voor kinderen van 9-12 jaar, maar ook voor volwassenen.
Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa? Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

📖137-2020

Gebruik je innerlijke kracht – Louise L. Hay

Waardering: 4 uit 5.

‘Gebruik je innerlijke kracht’ van Louise Hay is het vervolg op ‘Je kunt je leven helen’. In ‘Gebruik je innerlijke kracht’ verdiept Louise Hay haar filosofie van jezelf liefhebben. Louise neemt je op een liefdevolle manier mee op ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht. Miljoenen mensen hebben door ‘Gebruik je innerlijke kracht’ manieren geleerd waarop je jezelf kunt liefhebben. Dit door naar je innerlijke stem te luisteren. Maar ook door je innerlijke kind lief te hebben, je ware gevoelens te uiten, je creativiteit te uiten en nog veel meer. Een echte must-read voor alle Louise Hay fans.
Louise Hay is een van mijn favoriete auteurs op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Of je het onderwerp zelf nu zweverig vind of niet de lessen die je eruit kunt halen kunnen erg veel invloed hebben op je manier van denken, manier van reageren en het leven zelf.

📖140 van 2020

Het mysterie van de zwarte bloem – (De magische apotheek #1) – Anna Ruhe

Het spannende tweede boek over de magische apotheek! Lucie heeft een groot geheim. Diep onder haar huis heeft ze een verborgen ruimte gevonden: een magische apotheek! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno hebben de opdracht gekregen om de apotheek te beheren. Op een dag verdwijnt het meteoorpoeder, het belangrijkste ingrediënt van alle magische geuren. Zonder dit poeder kan Mats zijn vader niet genezen van de werking van het liefdeloze luchtje! In hun zoektocht naar de dief komen Lucie en haar vrienden terecht in Utrecht. Daar krijgen ze hulp van een man die al heel lang niet meer in leven hoort te zijn. Lukt het Lucie en haar vrienden om het meteoorpoeder te vinden en de magische apotheek te redden?
Deel 1 vond ik zo onwijs goed geschreven dat ik wel door wilde lezen. Ik ben er al in begonnen, maar er kwam een recensieboek tussendoor en sindsdien heb ik het boek nog niet opnieuw opgepakt. Een van de eerste boeken die ik deze maand zal gaan lezen.

Het zes minuten dagboek

Waardering: 5 uit 5.

In dit invulboek stelt bestsellerauteur Dominik Spenst je de juiste vragen op het juiste moment. Na een gedegen uitleg over de principes van positieve psychologie, nodigt Dominik je in dit journal uit om over je dag na te denken, van schrijven een gewoonte te maken en positief op jezelf en je dag te reflecteren. En bomvol quotes van Tony Robbins tot Oprah, van William Shakespeare tot Agatha Christie.Je ontdekt waar je gelukkig van wordt en zo ontstaan er vanzelf positieve gedachtes en nieuwe positieve gewoontes. Ter afsluiting van een week volgen er vragen als: Welk compliment had het meeste effect op jou? Wat zou je meteen gaan doen als je niet bang was om fouten te maken? Na elke maand is er een korte check hoe je je voelt over zaken als: humeur, dankbaarheid, vrienden, familie; of je ontspannen bent, gezond, creatief. Na een jaar blik je terug en zie je het resultaat: je bent gegarandeerd gelukkiger. En het mooie is: het kost je maar 6 minuten per dag!
Dit dagboek kan ik iedereen van harte aanbevelen. Het is niet mijn eerste dankbaarheidsdagboek en het zal vast ook niet mijn laatste zijn. Ik hou er van om elke ochtend en elke avond even stil te staan bij alles waar ik dankbaar voor ben die dag, die week of die maand. Ik zal er later een uitgebreidere review over schrijven.

The Home Edit

Believe this: every single space in your house has the potential to function efficiently and look great. The mishmash of summer and winter clothes in the closet? Yep. Even the dreaded junk drawer? Consider it done. And the best news: it’s not hard to do-in fact, it’s a lot of fun. From Clea Shearer and Joanna Teplin, the Instagram-famous home organizers who made their orderly eye candy the method that everyone swears by, comes a signature approach to decluttering. The Home Edit walks you through paring down your belongings in every room, arranging them in a stunning and easy-to-find way (hello, labels!), and maintaining the system so you don’t need another do-over in six months. When you’re done, you’ll not only know exactly where to find things, but you’ll also love the way it looks. A master class and lookbook in one, The Home Edit is filled with bright photographs and detailed tips, from placing plastic dishware in a drawer where little hands can reach to categorizing pantry items by color (there’s nothing like a little ROYGBIV to soothe the soul). Above all, it’s like having your best friends at your side to help you turn the chaos into calm.
Ken jij de Netflix-documentaire ‘The Home Edit’ al? Nee? Jammer. Mocht je Netflix hebben dan kan ik je deze serie echt van harte aanbevelen. Ik heb hem een paar weken terug gebingewatcht en was er zo weg van dat ik het meteen heb toegepast in mijn eigen slaapkamer. Ik hou namelijk van een ordelijk, opgeruimd huis. Is niet altijd mogelijk, maar ik streef er wel graag naar. Deze twee dagen kunnen dat heel erg goed. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het boek.

Nostradamus

Al een oud boek, maar daarom nog niet minder leuk. Ik zie nu trouwens wel dat het heel specifiek voor een bepaalde tijd is, dat was me eigenlijk nog niet eens opgevallen. Oeps. Ik hoopte dat het een algemeen boek zou zijn, maar helaas. Ik heb ooit een mooi boek gehad met daarin de voorspellingen van Nostradamus, maar helemaal heb ik die tijdens een reorganisatieronde weggegooid en daar heb ik nog steeds spijt van. Net als wel meer boeken trouwens. Maar goed, het is wat het is en ik ga het doe dan ook lezen. Overigens gaat dit boek wel precies over mijn tienerjaren, dus dat ik dan weer een mooie meevaller.

Witte Orleander

Astrid is enig kind van een alleenstaande moeder, een beeldschone en extravagante dichteres. Het meisje aanbidt haar moeder, maar wordt op zichzelf teruggeworpen wanneer de moeder wegens moord wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Witte Oleander is het onvergetelijke verhaal van Astrids pogingen om zich alleen staande te houden. Haar stoerheid, moed, warmte en humor maken Astrid tot een onweerstaanbaar en onvergetelijk romanpersonage.
Dit boek las ik heel lang geleden en heeft een selectieronde van ‘te houden boeken’ niet overleefd. Waarom weet ik niet meer, maar ik werd er twee weken geleden opnieuw door aangetrokken toen ik hem bij een Tweedehands kraampje tegenkwam. Ik ging alleen voor het boek van Nostradamus, maar nam uiteindelijk ook deze mee. Ik ben zo benieuwd wat ik er nu van vind.

Ongetemd leven – Glenn Doyle

Dit boek staat al op mijn verlanglijstje voor het uitkwam. Ik kwam het zo vaak tegen op Instagram dat ik er niet omheen kon. Ik heb het een tijdje uitgesteld om hem te kopen, maar het boek riep je bijna letterlijk. Mijn ervaring is dat de boeken die je het hardst roepen op een bepaald moment in je leven je ook iets te bieden hebben. Alsof het universum je even een handje komt helpen op het moment dat je het nodig hebt. Ik ga dit boek dan ook meteen in november lezen.
Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in “Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn. Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn. Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? “Ongetemd leven’ is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.

The little shop Happy ever After

Nina is a librarian who spends her days happily matchmaking books and people – she always knows what someone should read next. But when her beloved library closes and she’s suddenly out of a job, Nina has no idea what to do next. Then an advert catches her eye: she could be the owner of a tiny little bookshop bus, driving around the Scottish highlands. Using up all her courage, and her savings, Nina makes a new start in the beautiful Scottish highlands. But real life is a bit trickier than the stories she loves – especially when she keeps having to be rescued by the grumpy-but-gorgeous farmer next door… 
Dit e-book heb ik gekocht omdat ik het tweede deel van deze serie echt heel erg leuk vond. Zie de boeken die ik las in oktober. Ik wil heel erg graag het verhaal voorafgaand lezen. Dit boek is te koop onder twee verschillende namen, maar aangezien dit de goedkoopste versie (€3.99) was heb ik deze gekocht.

In totaal gaf ik deze maand € 93.95,- uit aan boeken. 

Wellicht vind je onderstaande blogs ook interessant

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s