Bij allebei kun je jezelf zijn [geraakt #2]

๐‘ฉ๐’Š-๐’‹ ๐’‚๐’๐’๐’†๐’ƒ๐’†๐’Š ๐’Œ๐’–-๐’‹ ๐’๐’˜๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’˜๐’†๐’‚๐’
๐’†๐’ ๐’Š๐’Œ ๐’˜๐’Š๐’ ๐’ˆ๐’†๐’†๐’ ๐’†๐’†๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’ƒ๐’†๐’Š๐’†๐’ ๐’๐’๐’Š๐’• ๐’Œ๐’˜๐’Š๐’†๐’•
๐‘ฉ๐’Š-๐’‹ ๐’‚๐’๐’๐’†๐’ƒ๐’†๐’Š ๐’Œ๐’–-๐’‹ ๐’๐’˜๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’˜๐’†๐’‚๐’
๐‘จ๐’๐’•๐’Š๐’†๐’…

Stel je voor:
Je loopt op een landweg even buiten je stad. Voor je een lange lege weg omgeven met groen en kassen. In je hoofdtelefoon hoor je een liedje van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels vertolk met de Twentse tongval van Miss Montreal. Het brengt je terug naar je tienertijd, wat al weer een kwart eeuw geleden is. Je vraagt je ongewild toch af waar die tijd is gebleven.

En terwijl je de stem in je opneemt – het herkent als geeen ander – en de zon op het groene land ziet schijnen adem je diep in. En dan ruรญk je het: de geur van je tienertijd, de geur van je jeugd. De geur die je zo intens gemist hebt in de jaren dat je in de grote stad woonde.

De geur van thuiskomen. De geur van geluk!

Een paar weken geleden raakte ik ontroerd door de stem van Sanne toen ze โ€˜Door de windโ€™ van Stef Bos zong. Ik moest huilen, omdat het me zo diep raakte en >>>schreef daar een blog over<<<. Vorige week werd ik opnieuw geraakt door een liedje. Ook dit keer uit Beste Zangers, ook opnieuw Miss Montreal, maar nu een nummer van Jovink en de Voederbietels; een band uit de Achterhoek. Dit keer geen tranen, maar een glimlach van oor tot oor.

Vorige week las ik in een >>>boek van Tony Robbins<<<. Daarin beschreef hij hoe je terug kunt gaan naar een bepaald moment in een seconde. Bijvoorbeeld door een liedje of door een geur. Het was de geur van een paardenstal die werd uitgemest dat me terugbracht naar mijn tijd op de landbouwschool AOC Twente (nu: AOC Oost) bracht. Wat een heerlijke tijd was het daar (okรฉ, niet altijd, maar vergeef me mijn selectieve geheugen!) en wat denk ik er met veel plezier aan terug.

Het boerenleven trekt me al jaren niet meer, maar ik had geen leukere middelbareschooltijd kunnen hebben. Ik ben enorm dankbaar voor momenten als deze. En dan voel ik me zo intens gelukkig dat ik de stad achter me heb gelaten en me weer een beetje ik het boerenland kan wanen.

๐Œ๐—ผ๐š๐ซ ๐ญ๐ก๐ฎ๐ฎ๐ฌ ๐’Œ๐’–-๐’‹ ๐’๐’˜๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’˜๐’†๐’‚๐’
๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฅ๐ž๐ฎ๐Ÿ ๐—บ๐—ผ๐š๐ซ ๐๐š๐ญ ๐ข๐ค ๐๐š๐ญ ๐ฐ๐š๐š๐ซ๐๐ž๐ž๐ซ

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

8 reacties op โ€˜Bij allebei kun je jezelf zijn [geraakt #2]โ€™

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s