Deze boeken las ik in oktober

Het leek er lange tijd op dat het een magere maand zou gaan worden. Het lezen boeide me niet echt, want ik heb nog 100.000 andere dingen te doen, waaronder mijn eigen (nieuwste) boek afronden en het nog steeds bezig met het inrichten van mijn nieuwe huis. Toch is er ongemerkt nog het een en ander weggewerkt. Een aantal van onderstaande boeken was ik in september al aan het lezen en moest ik afronden, anderen las binnen 24 uur uit.

The Yo-Yo Diet Synrome: How to heal and stabilize your appetite and weight – Doreen Virue

Waardering: 3 uit 5.

How good would it feel to be able to break free of the pattern of Yo-Yo dieting forever? Do you: lose pounds on countless occasions but end up putting it, and more, back on? rebel against following stringent dieting rules? overeat due to stress, depression, boredom or fatigue? constantly crave or binge on fat- and calorie-laden food? Dr Doreen Virtue’s ground-breaking research into the psychological basis and treatment of the yo-yo diet syndrome stirred up controversy and elicited accolades when it was first published in the 1980s. In this newly updated version, Dr Virtue gives you a wealth of practical information that will show you how to permanently heal your appetite and weight problems, from the inside. Van dit boek had ik best wel hoge verwachtingen. Ik kocht het omdat ik af wil van mijn eetbuien. En ik wil begrijpen waarom ik ze heb. Daar graaft dit boek heel erg uitgebreid antwoord op. Daarom vond ik het eerste deel echt heel erg interessant. Als dat zo was doorgelopen had het boek vijf sterren gekregen. Helaas vond ik het tweede deel niet interessant waardoor het gemiddelde gedaald is. Wellicht heeft het te maken met het feit dat ik hem in het Engels moest lezen, ik weet het niet. Maar goed, wil je meer weten over de verschillende soorten emotie-eten dan raad ik je dit boek toch aan. En volgens mij was hij niet zo heel duur via Kobo (e-book).

De wezens – Matt Haig

Waardering: 5 uit 5.

Hier gaat het over —> Nog voor het boek begint gaat professor Andrew Martin, een vriendelijke wiskundige en een op het eerste gezicht perfecte held voor dit verhaal, dood. Zoals de buitenaardse verstekeling die zich bedient van Andrews lichaam echter al snel ontdekt: Andrew was helemaal niet zo’n aardige man. Vlak voor zijn dood loste professor Martin een ogenschijnlijk onmogelijke wiskundige stelling op, waarna de verstekeling naar onze planeet werd gestuurd om al het bewijs rondom die ontdekking te vernietigen. Gaandeweg leert de verstekeling steeds meer over het leven van de professor, over zijn familie en over ‘de wezens’ op planeet Aarde. Wanneer hij voor zijn eigen vrouw dreigt te vallen, en zijn eigen zoon aardig dreigt te gaan vinden – zij hebben geen idee dat hij Andrew niet meer is – moet hij kiezen tussen het succesvol afhandelen van zijn missie of een nieuw thuis vinden op onze wereld. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Ik moest er heel even inkomen, maar al heel snel kon ik hem maar moeilijk wegleggen. De Wezens hij leest als een tierelier. Op een derde van het boek werd de eerste moord gepleegd en daar zou het niet bij blijven. Ik vond het leuk om te lezen hoe een buitenaards wezen binnen korte tijd kan transformeren in een echt mens. Ook vond ik het goed gevonden dat de alien door zijn ogen onze mensheid beschrijft. Sommige dingen waren ronduit hilarisch. Ik geloof dat dit een van de eerste boeken is waarvan ik dacht: dat had ik nooit kunnen verzinnen. Niet omdat ik nu zo geweldig ben, maar dit is gewoon iets wat echt nooit in mijn hoofd had kunnen ontstaan. Echt heel goed bedacht! Een aanrader van vijf sterren. Lees >>>HIER<<< een uitgebreide recensie.

📖135-2020

Een meisje op Schindler’s list – Rena Finder

Waardering: 5 uit 5.

Dit is een boek dat ik per toeval tegenkwam. Het stond op een plank met uitgelichte boeken en hij sprong er helemaal uit voor mij. Het was met name de titel die me heel erg aansprak, maar ook de cover telde mee. Ik vond het een fascinerend levensverhaal en het was een “verademing” om eens iets te lezen wat voor kinderen geschreven is. Verademing is wellicht niet het best gekozen woord, maar ik vind boeken voor volwassenen altijd gedetailleerd en vallen zo zwaar. Het is ook fijn om dat eens niet te hoeven lezen, om niet de gruwelijke details te lezen. Het lezen van dit boek maakt al heel veel duidelijk. Ik zit erover te denken dit boek te kopen voor Samuël, zodat hij het kan lezen. Ik denk namelijk dat hij het wel interessant vindt. Het verbaast me enorm dat er in Amerika zo angstvallig gezwegen wordt over de Holocaust. Rena Finder gaat bij scholen op bezoek om te vertellen over de verschrikkelijkheden en schreef ook dit boek kinderboek. Heel erg bijzonder en heel ‘mooi’ om te lezen. Ik blijf het bijzonder vinden wat Oscar Schindler heeft gedaan, maar ik vind het nog meer bijzonder hoe de mensen die de holocaust overleefden de kracht vonden om door te gaan. Aanrader! Ook voor volwassenen. Wil je ook nog wat quotes uit het boek lezen? Klik dan >>>HIER<<< voor de hele review.
Rena Finder is pas elf jaar als de nazi’s haar en haar familie op transport zetten naar het getto in het Poolse Krakau. Terwijl steeds meer gevangenen om hen heen worden afgevoerd, komen Rena en haar moeder bij Oskar Schindler terecht, een Duitse zakenman die Joodse gevangenen in zijn fabriek in dienst heeft. Tegen de wil van de nazi’s in zorgt Oskar zo goed mogelijk voor zijn mensen. Toch gaat er geen dag voorbij zonder angst en gevaar, en op een dag worden ook Rena en haar moeder gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz…

📖136-2020

Er hangt een geheim in de lucht (De magische apotheek #1) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Als oud-laborant en oud-apothekersassistent vind ik dit onderwerp super interessant. Zelfs als het om een kinderboek gaat. Dit boek is zo leuk om te lezen, dus heb ik nummer twee ook aangeschaft. Nummer drie zal vast ook volgen en nummer vier zal even moeten wachten. Dat komt eind november uit geloof ik. Aanrader! Niet alleen voor kinderen van 9-12 jaar, maar ook voor volwassenen.
Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa? Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

📖137-2020

Coronakronieken – Daan Heerma van Voss

Waardering: 5 uit 5.

Wat overkomt ons? Velen stelden zich die vraag toen de coronacrisis zich ontvouwde. Gefascineerd door dagboeken uit eerdere crisistijden ging Daan Heerma van Voss op zoek naar wat we die eerste 7 weken van deze crisis (van 12 maart tot 3 mei) ervoeren. Hij vond grote en kleine verhalen, beleefd in het oog van de storm of in de luwte van het balkon, van overal ter wereld. Heerma van Voss tekende ze op en vulde ze aan met eigen bevindingen en ging op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat gebeurt er met ons, als de wereld die we kennen stil komt te staan?
Ik kwam het boek heel toevallig tegen bij de bibliotheek; het lag op de plank van de toptitels en zowel de titel als de cover spraken me aan. Ik kom vrijwel nergens meer en laat veel bezorgen, maar voor gereserveerde boeken moet ik nog altijd zelf op de fiets stappen en ze ophalen. Vandaag stond er eentje voor me klaar, maar ik kwam uiteindelijk dus met twee boeken thuis. In de tijd waarover de auteur schrijft vermeed ik het nieuws grotendeels. Het enige waar ik naar keek waren Op1 en Jinek. Mijn redenering was dat de verhalen van virologen en IC-artsen niet alleen interessant waren, maar ook vanuit eerste hand en daardoor (waarschijnlijk) betrouwbaar. Daarnaast keek ik regelmatig naar het programma van Beau van Erven Dorens, en natuurlijk alle persconferenties. Het jeugdjournaal werd wel eens aangezet, om het wat luchtig te houden, maar voor de rest wilde ik er eigenlijk niets over weten. Ik heb nogal eens wat hypochondrische trekjes, dus stak ik mijn kop in het zand. Of dat de juiste beslissing was weet ik niet, maar na het lezen van dit boek ben ik nog steeds blij dat ik die keuze maakte. Ik schreef een uitgebreide recensie over dit boek. Dat kun je >>>HIER<<< vinden.

📖138-2020

Waarom moet ik u tegen jou zeggen? – Karin Driegen

Waardering: 5 uit 5.

Tegen de achtergrond van een Gronings grensdorp in de Tweede Wereldoorlog, volgen we het huwelijk van een Nederlandse verzetsstrijder en een Duitse immigrante. Douwe vecht voor de vrijheid, terwijl Minnie alles op alles zet om hun gezin te voeden. Door haar afkomst wordt ze geconfronteerd met anti-Duitse sentimenten van haar dorpsgenoten en voelt zij zich alleen staan. Als ze haar man verdenkt van een verhouding met een koerierster, raakt ze vertwijfeld en wordt ze verteerd door jaloezie. Vlak voor de bevrijding wordt Douwe verraden, opgepakt door de nazi’s en gefusilleerd. De koerierster pleegt zelfmoord. Minnie wordt gekweld door schuldgevoelens als blijkt dat haar achterdocht ongegrond was. Kan ze zichzelf ooit vergeven?
Dit boek was erg verrassend. Soms kwam er een twist in het verhaal die ik wellicht zag aankomen, maar die me dan alsnog verraste. Wie de verrader van Douwe is wordt pas bekend aan het einde van het boek en hoewel ik hem aan zag komen, kwam het toch een heel klein beetje onverwacht. Waarom moet ik u tegen jou zeggen? heb ik achter elkaar door gelezen. De auteur heeft een erg fijne schrijfstijl. Ondanks het zware onderwerp leest het heel prettig en vlot weg. Haar woordkeuze is poëtisch te noemen en ze belicht de zware onderwerpen (jaloezie, haat, verraad) op geheel eigen wijze. Dat is ook de reden waarom ik hem 5 sterren toeken. Op het moment dat een boek me zo kan raken en het ervoor zorgt dat ik niet kan stoppen met lezen heb je die 5 sterren verdient. En daarmee reken ik nu ook voor eens en altijd af met het beeld dat ik heb van self-publishing. Wil je de gehele (uitgebreide) recensie lezen? Klik dan >>>HIER<<< dan ga je naar de juiste pagina.
⚠️Recensie exemplaar⚠️

📖139-2020

Gebruik je innerlijke kracht – Louise L. Hay

Waardering: 4 uit 5.

‘Gebruik je innerlijke kracht’ van Louise Hay is het vervolg op ‘Je kunt je leven helen’. In ‘Gebruik je innerlijke kracht’ verdiept Louise Hay haar filosofie van jezelf liefhebben. Louise neemt je op een liefdevolle manier mee op ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht. Miljoenen mensen hebben door ‘Gebruik je innerlijke kracht’ manieren geleerd waarop je jezelf kunt liefhebben. Dit door naar je innerlijke stem te luisteren. Maar ook door je innerlijke kind lief te hebben, je ware gevoelens te uiten, je creativiteit te uiten en nog veel meer. Een echte must-read voor alle Louise Hay fans.
Louise Hay is een van mijn favoriete auteurs op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling. Of je het onderwerp zelf nu zweverig vind of niet de lessen die je eruit kunt halen kunnen erg veel invloed hebben op je manier van denken, manier van reageren en het leven zelf.

📖140 van 2020

Dear good morning – Lienke de Jong

Waardering: 4 uit 5.

In Dear Good Morning helpt Lienke de Jong je een ochtendroutine op te stellen, waardoor je fitter, gelukker en succesvoller gaat worden. In de afgelopen jaren heeft Lienke duizenden Nederlanders begeleid om haar succesformule toe te passen en hun ochtendroutine positief te veranderen. Nu deelt ze haar geheimen met jou, zodat ook jij elke dag fit en energiek kunt beginnen. Goed nieuws: je hoeft niet om 5.00 ’s ochtends op te staan als je dat niet wilt, je maakt al grote stappen met één minuut extra tijd. Sterker nog: vijftien seconden kunnen het verschil al maken. Laat je inspireren door het succesverhaal van Lienke, de inzichten van experts en de successen van haar Dear Good Morning-community. Dag snoozen en de deur uit haasten, hallo bakken vol energie.
Dit is ook weer een boek dat ik maar bleef zien op Instagram. Het leek wel of iedereen het las of ging lezen. Daarom werd ik nieuwsgierig en downloadde ik het audioboek van Kobo plus en luisterde ik het. Het werd ingesproken door Lienke zelf en ik moet zeggen dat ik het heel erg goed vond. Niet alleen het boek, maar ook het ingesproken deel. Ik vind dat lang niet iedereen geschikt is om luisterboeken in te spreken, maar ik kan van Lienke zeggen dat ik zelfs zou willen dat ze meer boeken in gaat spreken. Ze heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Maar goed, voor wat betreft het boek: ik ga hem begin volgend jaar als papieren versie aanschaffen en dan opnieuw lezen en toepassen. Op dit moment heb ik nog niet te behoefte om dit aan te pakken, maar ik vond het zeker goed geschreven.

📖141-2020

Je ongekende vermogens – Anthony Robbins

Waardering: 3 uit 5.

Tony Robbins is bekend van de Netflix-documentaire “I’m not your guru’. In “Je ongekende vermogens’ vertelt hij op heldere wijze wat Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is en wat het voor je kan doen. Hij laat zien dat je leven excellent kan worden als je zelfbewust en positief leert denken, en ongekende vermogens in jezelf ontdekt. Het principe van NLP, een revolutionaire vorm van psychotherapie, is eenvoudig: als je je een voorstelling maakt van hoe je wilt zijn of wat je wilt bereiken, dan heeft dat beeld een positieve invloed op het resultaat. Hierdoor kun jij het leven leiden dat je voor ogen hebt.
Laat ik ermee beginnen dat het een erg goed en interessant boek is. Als ik alles zou begrijpen en het tot me door kon dringen tot in de kern zou ik het zeker vijf sterren geven. Dan zou ik ook maar meteen de corrector vergeven dat hij of zij erg veel fouten heeft laten liggen, maar dit alles is niet van toepassing. Het boek is moeilijk te begrijpen, staat vol met lastige (universitaire) woorden en is niet bepaald leesvoer voor een doorsnee lezer. Daar heb ik voor gekozen en dat is oké, maar dat is wel de reden dat ik het niet meer dan drie sterren geef. Het is een boek dat je meerdere malen moet lezen voor je het begrijpt. Tevens een boek waarbij je niet afgeleid moet worden en dat was bij mij wel het geval. Wil je echt alles weten over NLP en zoek je manieren om het te leren en toe te passen? Dan kan ik het je van harte aanbevelen. Lees het dan eventueel (net als ik) als e-book zodat je moeilijke woorden eventueel kunt opzoeken met behulp van je e-reader. Overigens schreef ik eerder dit jaar al een blog over zijn Netflix-documentaire “I’m nog your guru” die je >>>HIER<<< kunt lezen.

📖142-2020

The Bookshop on the Shore – Jenny Colgan

Waardering: 4 uit 5.

Zoe is a single mother, sinking beneath the waves trying to cope by herself in London. Hari, her gorgeous little boy is perfect in every way – except for the fact that he just doesn’t speak, at all. When her landlord raises the rent on her flat, Zoe doesn’t know where to turn. Then Hari’s aunt suggests Zoe could move to Scotland to help run a bookshop. Going from the lonely city to a small village in the Highlands could be the change Zoe and Hari desperately need. Faced with an unwelcoming boss, a moody, distant bookseller named Ramsay Urquart, and a band of unruly children, Zoe wonders if she’s made the right decision. But Hari has found his very first real friend, and no one could resist the beauty of the loch glinting in the summer sun. If only Ramsay would just be a little more approachable…
Om mijn kennis van de Engelse taal te verbeteren lees ik regelmatig Engelstalige boeken. Daarin maak ik geen onderscheid, hoewel ik over het algemeen een feelgood makkelijker vind lezen dan een non-fictie. Ik kocht dit boek puur en alleen vanwege de titel, hoewel ik erg gecharmeerd ben van de cover. Helaas zie ik daar weinig van op mijn e-reader. Mocht ik ooit nog een nieuwe e-reader nodig hebben dan ga ik op zoek naar eentje die kleur weergeeft. Maar dat terzijde. Ik had de eerste 100 pagina’s (e-reader pagina’s) nodig om erin te komen, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik hem maar moeilijk wegleggen. Het enige is dat het niet zo snel leest als Nederlands, maar je moet er toch wat voor over hebben om beter te worden in iets. 😉 In dit geval de Engelse taal (met een vleugje Schots).

📖143-2020

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Deze boeken las ik in oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s