Wel of niet naar het Avonturenpark

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

Ik ben iemand die heel vaak dingen visualiseert die nooit gebeuren. Mijn fantasie is limitless. Dacht ik, want zelfs in mijn grootste verbeeldingen had ik nooit kunnen bedenken dat er een dag zou zijn waarop we niet zomaar kunnen doen wat we willen. Ik had echt nooit kunnen bedenken dat ons land door zoiets als een pandemie getroffen zou worden. Ik dacht dat zoiets was voorbehouden aan slechte film. Of nou ja, misschien wel goede film, maar toch een onwerkelijk idee. Toen eind vorig jaar een ziekte heerste in China wist ik: dit gaat hier ook komen. Maar dan nog had ik dit nooit kunnen bedenken.

Heksendoorn

Toen ik een paar weken geleden ik op Instagram postte dat ik een paar dagen later naar het Avonturenpark zou gaan om te testen hoe coronaproof het is tijdens Heksendoorn was er nog geen sprake van een gedeeltelijke lockdown. Het was wel het moment dat er dringend verzocht werd mondkapjes te gaan dragen. Dat was voor mij het teken dat het allemaal nog serieuzer werd en ik heb toen ook besloten van het hele voornemen af te zien. Ik had er namelijk al een beetje mijn twijfels over, hoewel ik 100% geloof dat zij alles coronaproof hebben. Helaas geloof ik niet dat ik er coronaproof kan rondlopen. Er waren te veel signalen die lieten zien dat niet iedereen de boek serieus neemt. Ik durfde het simpelweg niet aan.

Vrijwillige quarantaine

Ik zit al maanden in een soort van (vrijwillige) quarantaine en hoewel ik er wel een beetje klaar mee ben wil ik toch geen risico lopen. Gezondheid eerst en wat is nou een jaar op de rest van mijn leven als ik daardoor mindere risico loop. Ja, je leeft maar één keer, maar ik leef wel. Nu. En dat wil ik nog even zo houden. Een een uitstapje naar een pretpark viel daar niet onder.

Gezondheid

Ieder zijn eigen keuzes, of je nou wel of niet in Corona gelooft. Of je mondkapjes wel of niet onzin vind. En of je me nu belachelijk vindt of niet. Mijn gezondheid is erg fragiel en ik heb jarenlang gewerkt om te kunnen wat ik nu kan. Een dagje weg is dat het niet waard. Zelfs niet voor mijn kinderen. Sorry kinders, ik maak het goed. Ooit.

Foto door Anna Shvets op Pexels.com

Toename coronapatiënten

Dit is wat ik schreef op Instagram en in het weekend dat ik naar het Avonturenpark zou gaan kreeg ik een foto van een vriendin met daarop een hele grote groep mensen die dichtbij elkaar stonden in Walibi. Weliswaar ander pretpark, maar wel ook in Halloweensfeer. Dat was voor mij een teken dat ik er goed aan had gedaan om niet te gaan. Dat was overigens ook het moment dat de hoeveelheid coronapatiënten toenam. Ik zal natuurlijk nooit weten of ik er gewoon rond had kunnen lopen. Of ik er niets aan over had gehouden. Toch ben ik blij met deze keuze.

2021

Dat neemt niet weg dat ik hoop dat 2021 er heel anders uit zal zien. Hoe we dan met elkaar leven weet ik niet, maar ik hoop dat de angst op een ziekte waarvan je niet weet hoe ziek jij persoonlijk er van wordt weg is. Soms denk ik: f*ck it, ik lééf nu en ik wil niet opgesloten zitten, maar zoals ik al zei: ik leef NU en ik wil dat voorlopig nog even houden. Misschien speelt ook wel mee dat de restverschijnselen van corona bijna 100% op ME/CVS lijken en ik dus weet hoe ik me na die tijd zal voelen. Dat is echt zo shit kan ik vertellen. Geloof me, je wilt echt niet 24 uur per dag moe zijn. Niet voor jaren, niet voor maanden, zelfs niet voor dagen. Het is echt K met P.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s