Geraakt Door de wind [geraakt #1)

ఌIk voel me verloren als ik jou moet verliezen. En ik blijf van je dromen, want ik kan je niet missen.ఌ

Als HSP (hoogsensitief persoon) heb ik regelmatig dat ik geraakt word door liedjes, misschien wel meer dan anderen, maar het gebeurt niet heel erg vaak dat ik buiten op straat ook daadwerkelijk begin te huilen.

Een tijdje terug luisterde ik tijdens mijn wandeling naar Miss Montreal. Voor Beste Zangers coverde ze ‘Door de wind’ van Stef Bos. Via Instagram had ik de uithaal al gehoord, die raakte meteen, maar het liedje had ik nog niet geluisterd. Tot dat moment dat ik ging wandelen. Ik heb in mijn Spotify een speciale lijst waarin ik liedjes zet die ik nog moet luisteren. Dit om te voorkomen dat ik mijn lijsten ‘vervuil’ met slechte muziek.

De tekst heeft me aan het denken gezet, want ook al word ik snel geraakt door liedjes zo erg is het meestal niet. Dus vroeg ik me af hoe dat kon komen en ik had een vermoeden. Toen ik thuiskwam heb het liedje nog vijf keer geluisterd. Tijdens het luisteren stroomden de tranen over mijn wangen en vond ik eindelijk de kern van het verdriet.

Ik nam een nogal kwetsbaar IGTV filmpje op over mijn kijk op corona en wat ik allemaal te verliezen heb. Tijdens het opnemen twijfelde ik al of ik het wel wilde plaatsen. Het is immers ook maar gewoon een mening en ik heb het gevoel dat hij soms lijnrecht op die van een ander staat. Ik stond echt op het punt om het te plaatsen, maar ik had nog een foto nodig. Nadat ik die had gemaakt was mijn hele IGTV filmpje weg, dus werd het de beslissing voor me genomen. Ik kan hem natuurlijk opnieuw maken, maar de emotie die ik daarin naar voren schoof ga ik niet meer terug krijgen. En hoewel ik het nummer prachtig vind, denk ik dat het goed is dat ik er nu gewoon even niet naar luister.

Denk nou alsjeblieft niet: wat een narigheid, wat een treurigheid, luister dan gewoon niet naar dat nummer. Nee, denk alsjeblieft: hoe geweldig is het dat je een nummer kan schrijven (en in dit geval vooral zingen!) dat zo intens raakt dat alles om je heen echt helemaal niets meer voorstelt en je alleen nog wat bezig kunt zijn met de emoties die loskomen en schoonheid van de tekst.

Hoewel dit soort nummers mij altijd intens kunnen raken, ben ik zo blij dat ze gemaakt worden! Het is muziek dat je terug brengt naar de kern: Liefde.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

9 reacties op ‘Geraakt Door de wind [geraakt #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s