Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman

Waardering: 5 uit 5.

Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen. Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Als de moeder van Brett overlijdt staat haar leven nog meer op haar kop gezet dan het al stond. Om haar erfenis te krijgen moet ze tien opdrachten doen van een lijst die ze als veertienjarige heeft opgesteld, een soort Bucketlist.

Binnen twaalf maanden

Hoewel Brett al lang niet meer dat meisje van toen is zit er niets anders op dan te doen wat haar moeder van haar vraagt. Dat niet alleen, ze moet het ook nog eens doen binnen twaalf maanden. In persoonlijke brieven lijkt het alsof ze bij elke opdracht nog naast haar dochter staat. Haar moeder kende haar heel veel beter dan ze dacht. De jonge advocaat Brad helpt Brett een jaar lang bij haar (soms vreemde) opdrachten.

Recensie

Ik was pas amper een uurtje aan het lezen toen ik besloot dat dit weer zo’n boek is: zo eentje waar je voor wakker blijft wanneer het bijna uit is. Toch was dat met net 19% gelezen (volgens de statistieken) niet zo heel slim, hoe moeilijk het ook was hem te sluiten. Het was werkelijk prachtig! De volgende dag pakte ik het boek weer op en die avond bleef ik er wel voor op.

Je kunt dit feelgood boek vergelijken met de boeken:
‘Brief voor mijn dochters’ en  ‘Ps: Ik hou van jou’.

Het was niets meer dan toeval dat me bij dit boek bracht. Het was niet meer dan een gevoel dat ik het geweldig zou vinden, maar het is niet voor niets dat je naar je gevoel moet luisteren;-). Normaal denk ik nog wel na voor ik iets koop, maar dit ebook stond binnen drie minuten op mijn iPad. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, want ik heb genoten van elk hoofdstuk, elke alinea, elke regel en elke zin. Ik kan niet wachten om meer te lezen van deze auteur.

Titel: Een bijzonder jaar
Auteur: Lori Nelson Spielman
Genre: Roman
Uitgever: Boekerij
Uitgave datum: april 2017
Uitvoering: e-book
Pagina's: 305
ISBN13: 9789402308570
Dit boek is alleen nog tweedehands te kopen als fysiek boek. Je kunt het als e-book onder andere >>>HIER<<< bestellen.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s