Review first energy gum

Bron: First Energy Gum

In 1998 was ik fanatiek schaatser (Deventer) en fietste ik veel. Daarnaast zat ik op school en maakte ik lange dagen. Hoe het gebeurd is, waarom en wanneer, weet ik niet, maar in die periode raakte ik ernstig vermoeid. Ik dacht dat het wel over zou gaan en besloot het zo veel mogelijk te negeren.
‘Nich nöln, deurgoan’.
Tien jaar later werd ik behandeld voor het Chronische Vermoeidheid Syndroom en had een paar zeer heftige jaren achter de rug. Ik moest gaan accepteren dat vermoeidheid een deel van mijn leven zou worden.
Inmiddels is het 2020 en ben ik nog steeds heel erg moe. Om mijn dagen door te komen heb ik cafeïne nodig. Ik heb het zonder geprobeerd, maar ik heb het vrijwel altijd nodig om op gang te komen en te blijven. Probleem is alleen: ik ben geen koffiedrinker, ik houd er niet van.

Vleugels

Ik weet niet meer precies wanneer ik Red Bull (of een andere variant ervan) ben gaan gebruiken en dat suggereert dat het al heel erg lang is. Natuurlijk weet ik best dat dit drankje niet goed voor me is, maar ik had voor mijn gevoel weinig keuze. Ik merkte namelijk al vrij snel dat het drankje wat betreft energiehuishouding ideaal voor me is. Nou ja, zolang ik er rekening mee houd dat het ook een keerzijde heeft.

Toch voelde ik me er niet prettig bij, maar hield het drinken ervan jarenlang vol.

Ik stopte wel eens voor langere tijd, maar steeds als ik een grote terugval kreeg zag ik het al enige optie. Tot voor kort.

Cafeïne in kauwgom?

Bron: First Energy Gum

Een paar jaar geleden (denk ik) hoorde ik Mark Tuitert praten over een kauwgom die hij had ontdekt. Ik vond het nogal vreemd dat zo’n klein stukje kauwgom een goede hoeveelheid cafeïne kon hebben. Nee, dat ging niet werken. Dacht ik. Toch is het in mijn achterhoofd blijven hangen en een paar weken terug kwam de reclame voorbij op Instagram. Niet één keer, maar meerdere keren en op een gegeven moment ging ik overstag. Ik kon het allicht proberen en dacht: baat het niet dan schaadt het niet, want er zit geen suiker in maar Xylitol. Deze laatste stof levert 40% minder calorieën en wordt bovendien langzamer dan suiker in het lichaam opgenomen. Daardoor veroorzaakt het geen verhoging van de bloedsuikerspiegel en ontstaat geen hyperglykemie door onvoldoende insulinerespons. Ook is de kauwgom glutenvrij en heeft het een frisse muntsmaak. Heel erg fris kan ik zeggen. Maar wat voor mij de grootste doorslaggever was dat het zo makkelijk mee te nemen is. Een blikje energydrank nam ik wel eens mee, maar dat neem best veel ruimte in en ik dacht er ook niet altijd aan. Nu kan ik gewoon een pakje in mijn tas stoppen en heb ik het altijd bij me.

Over First Energy Gum

Laat me eerst nog heel even een beetje vertellen over First Energy Gum. De informatie komt (letterlijk) van hun website, dus ik houd het kort. Mark Tuitert, Olympisch kampioen schaatsen, was tijdens zijn professionele sportcarrière continu op zoek naar manieren om zijn prestaties te verbeteren. Hij was op zoek naar een snelwerkende en gezonde energiebron op basis van cafeïne. Hij vond zijn antwoord in 2017, toen hij Wim van Gilst en Michael Hekking ontmoette. Twee vrienden die bezig waren met de voorbereidingen om energy gum op de Nederlandse markt te introduceren. Die energy gum was ontwikkeld door een derde vriend Troy Widgery van Apollo® Liquid Core Gum Company®, Colorado, USA. De wederzijdse droom van Mark, Wim, Michael en Troy om  een gezonde en snelwerkende energiebron te creëren, bedoeld voor degenen die een gezonde en productieve levensstijl nastreven, resulteerde in First Energy Gum. Wil je er meer over lezen? Ga dan naar >>>hun website<<<.

Kauwgom versus energydrank

Mijn eerste pakje kauwgom kwam binnen toen ik eigenlijk een nieuwe voorraad energydrank nodig had. Christiaan wilde het voor me halen, maar om de kauwgom een eerlijke kans te geven vond ik dat ik het niet moest gaan combineren. De ochtend – en een deel van de middag – voor het binnenkwam was ik heel erg moe. Viel continu bijna in slaap. Ondertussen moest er wel gewoon verhuisd worden, dus echt slapen was geen optie voor me. Na het kauwen van de kauwgum ging het en heel stuk beter en kon ik gewoon weer aan het werk. Het was echter al vier uur in de middag dus ik maakte me een beetje zorgen over de uitwerking en wat het met mijn slaap zou gaan doen. Gelukkig was het mooi op tijd uitgewerkt en sliep ik zelfs binnen vijf minuten. Energydrank heeft nogal de neiging om me ’s avonds in mijn bed te laten stuiteren. In mijn hoofd dan, want mijn lichaam is dan uitgeput. Een enorme vooruitgang. Daarbij is de kauwgom een heel stuk vriendelijker voor mijn tanden en kiezen.

Toeval?

De volgende dag werd ik wakker met een enorm energiegebrek en wilde ik zo snel mogelijk een kauwgom gaan kauwen. Ik moest weten of het allemaal toeval was geweest! Niet alleen de eerste dag, maar ook de dag erna werkte het binnen zeer korte tijd en had ik genoeg energie om mijn verhuisdozen uit te pakken. ‘s Middags was er weer een energiedip. Binnen tien minuten na een nieuwe kauwgom voelde ik me beter en kon ik zowel wandelen als hardlopen. De vermoeidheid was er wel, maar erg ver op de achtergrond. Ook na dag twee was ik nog steeds enthousiast en nam ik zelfs een abonnement. Natuurlijk vond ik het best duur, maar ik merkte de laatste maanden ook dat ik steeds meer blikjes nodig had om te functioneren (waarschijnlijk door de aspartaam).

Abonnement

Inmiddels ben ik een aantal weken verder en is deze kauwgom niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik heb er waanzinnig veel voordeel bij dat ik het blijf gebeuren, ook al vind ik 20 minuten kauwen best een opgave ;-). Ik leidt mezelf daarom maar af door te gaan wandelen.
Mijn eerste bestelling was >>>een starterspakket<<< van 10 stuks om uit te proberen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gaan voor het >>>Smarter 5-pack<<< en dan krijg je 25 stuks thuisgestuurd.
Toch heb ik besloten >>>’monthly te gaan'<<<. Ik wilde verzekerd zijn van een voorraad en ik wilde niet misgrijpen.

Daarbij bespaar je geld als je een abonnement neemt, want je krijgt doorlopend korting

en je krijgt een gumbox bij je tweede bestelling, zodat je de kauwgom makkelijk mee kunt nemen.
Ik heb zelf gekozen voor 10 pakjes per maand, goed voor 50 stuks. Dat is misschien net iets te weinig om de maand door te komen, maar ik vond drie pakjes te duur. Ik betaal daarvoor 28.99 euro, maar als ik de energydrank doorbereken zal het me waarschijnlijk ook genoeg kosten. O, en je kunt het gewoon maandelijks opzeggen en aanpassen als je wilt. Je zit er dus niet maandenlang aan vast. Wil je weten hoeveel jij er per dag nodig zou hebben? Dan kun je op de website een test doen om dat uit te zoeken. De mijne kwam dus op drie, maar ik koos uiteindelijk voor twee.

Al met al kan ik deze kauwgom van harte aanbevelen. Ik voel me zoveel energieker, hoewel ik ook wel regelmatig een terugslag heb. Ik ben echt zo blij dat ik van die zoete drankjes af ben. Drink ik dat dan helemaal niet meer? Nou, vooruit heel af en toe, maar dan omdat ik er zin in heb, niet omdat het moet, want de kauwgom geeft me energie genoeg.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s