Deze boeken las ik in september

Een zeer magere maand, maar ik had dan ook erg weinig tijd om te lezen. Of nee, laat ik het anders zeggen, want nu zeg ik precies wat ik veel te vaak hoor en best wel een beetje onzin vind. Ik heb bijna geen tijd gemaakt om te lezen. Dat had ik overdag best kunnen doen, maar dat wilde ik niet en ik was ‘s avonds vaak te uitgeput om te lezen.

Maar goed, ik wil niet ondankbaar klinken, want er zijn nog mensen die nog altijd minder lezen dan ik. Daarbij lees ik liever maar een paar boeken die goed zijn, dan een hele rij boeken waar een aantal slechte bij zitten. Mijn ‘gelezen lijst’ is in ieder geval erg divers kan ik zeggen.

Stoorzender – Arjen Lubach

Waardering: 4 uit 5.

In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan. Vanuit zes verschillende plekken (Los Angeles, Vlieland, New York, Friesland, Zweden en Amsterdam) schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, politiek, het leven en de liefde.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n groot fan ben van Arjen Lubach. Ik vind hem op zich wel grappig, maar ik vind niet al zijn sketches even leuk. Hij gaat soms nogal over de top ten koste van andere en dat vind ik niet prettig. Toch heb ik heel erg genoten van dit boek. Ik heb het via Kobo Plus geluisterd en vond het jammer dat het al zo snel klaar was. Hij heeft het zelf ingesproken en ik moet zeggen dat hij dat erg goed heeft gedaan. Ik heb me nergens aan gestoord en ga hem misschien nog wel een keer luisteren. Een lekker boek voor tussendoor.

Titel: Stoorzender 
Auteur: Arjen Lubach
Genre: biografie 
Uitgever: Podium Uitgevers
Uitgave datum: augustus 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 256
ISBN13: 9789463810562
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

Wat zou Martin doen? – Nic Stone

Waardering: 4 uit 5.

Justyce McAllister haalt hoge resultaten op school, is aanvoerder van de debatclub en hij mag volgend jaar naar Yale. Maar dat doet er allemaal niet toe als een politieagent handboeien rond zijn polsen sluit. Uiteindelijk wordt Justyce weer vrijgelaten, zonder verdere aanklachten (en ook zonder excuus), maar het incident houdt hem bezig. Nu hij verhuisd is naar een betere wijk, wordt hij nog steeds lastiggevallen door de jongens uit zijn oude buurt en hij voelt zich ook niet welkom in zijn nieuwe klas. De enige uitzondering is Sarah Jane, Justyce’ knappe – en witte – debatpartner, van wie hij wenste dat hij haar niet zo leuk vond. Op een dag rijdt Justyce samen met zijn beste vriend Manny rond in de auto – raampjes open, muziek hard aan. Dat valt niet in goede aarde bij een automobilist die naast hen staat te wachten voor het stoplicht. Maar zijn twee brutale jongens die het volume net iets te hard zetten reden genoeg om een wapen te trekken?
O wauw, dit boek heeft zo veel indruk op me gemaakt. Ik geef toe dat ik soms te gemakkelijk denk over het rassen probleem. Misschien omdat ik het gevoel heb dat ik “zo” niet ben. Maar eerlijk is eerlijk: dat “zo” weet ik dan ook weer niet goed te definiëren en na het lezen van dit boek wordt het misschien tijd om eens eerlijk te zijn en te erkennen dat ik misschien toch iets racistischer ben dan ik denk. Alleen wel op een iets andere manier. Zo stonden er een aantal opmerkingen (van blanke jongeren) in het boek waar ik geen kwaad in zie, maar die toch erg gevoelig liggen. Dit boek zet alles even goed op scherp. Letterlijk en figuurlijk. Soms te pijnlijk om te lezen, maar mijn pijn is niet de vergelijken met de pijn die donkere jongeren voelen. Confronterend. Heel confronterend! En ook zo waanzinnig oneerlijk.

Titel: Wat zou Martin doen?
Auteur: Nic Stone
Genre: Young Adult
Uitgever: van Goor
Uitgave datum: januari 2019
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 200
ISBN13: 9789000365449 
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

Schouder aan schouder – Ronald Giphart

Waardering: 3 uit 5.

In de Nederlandstalige roman van de 21e eeuw wordt de lezer regelmatig voorbijgereden door wielrennende romanpersonages. Maarten Boers verzamelde de mooiste hoofdstukken en fragmenten uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur met de racefiets in de hoofdrol. De meeste personages in deze verzameling doen zich het liefst voor als de echte renners en laten zich zo zien in al hun schoonheid, kracht, maar ook onmacht en tekortkomingen. En zo is wielrennen als het leven zelf.
Dit boek mocht ik recenseren voor Rainbow uitgeverij. Een leuk boek met allemaal wielerverhalen. In dit boek korte hoofdstukken uit bestaande boeken (fictie en non-fictie). Wil je de recensie lezen? Klik dan >>>HIER<<<

Titel: Schouder aan schouder 
Auteur: Ronald Giphart
Genre: biografie - wielerverhalen
Uitgever: Uitgeverij Rainbow 
Uitgave datum: september 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 304
ISBN13: 9789041713681 
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

Het Zoutpad – Raynor Winn

Waardering: 4 uit 5.

Raynor Winn en haar man Moth raken binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en Moth blijkt een ernstige ziekte te hebben. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer door het oeroude, verweerde landschap langs de zuidkust van Engeland. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis. Het zoutpad is een inspirerend verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.
Ik vond dit een prachtig boek. Het is zo makkelijk geschreven dat ik lange tijd heb gedacht dat dit een fictief verhaal was. Pas later ging ik me realiseren dat dit een waargebeurd verhaal is. Ik lees eigenlijk nooit de flaptekst voor ik ga lezen. Wel in de (online) boekwinkel natuurlijk, maar als ik hem oppak om daadwerkelijk te lezen kijk ik daar niet meer naar. Het verhaal raakt je helemaal en geeft goed weer hoe er in Engeland naar daklozen gekeken wordt. Maar ook hoe snel mensen oordelen over anderen op basis van uiterlijk.

Ik zat onder de trap toen ik besloot te gaan wandelen. Op dat moment had ik er nog niet bij stilgestaan hoe het was om 1014 kilometer te lopen met een rugzak op mijn rug. Ik had geen idee of ik me dat wel kon veroorloven, wist niet dat ik bijna honderd nachten wild zou kamperen, of wat ik daarna zou gaan doen. ik had de man met wie ik al tweeëndertig jaar samen was, niet verteld dat hij met me meeging.

Het is intens. Het is grappig. Het leest heel makkelijk weg. Je gaat meeleven met de personages. Je gunt ze het allerbeste en je leeft met ze mee als het nog meer tegenzit. Langzaam maar zeker groeien de mensen in dit boek en je kunt niets anders dan blij voor ze zijn. Ik vond het prachtig. Aanrader!

Titel: Het Zoutpad 
Auteur: Raynor Winn
Genre: biografie - wandelverhalen
Uitgever: Uitgeverij Balans 
Uitgave datum: juni 2020
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 320
ISBN13: 9789463821056 
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

Even goede vrienden – Jane Fallon

Waardering: 3 uit 5.

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen… De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…
Ik heb dit boek geluisterd via Kobo Plus. Ondertussen was ik mijn boekenkast aan het inpakken. Boeken lusiteren en werken (fysiek) vind ik echt ideaal! Het is een leuk boek, maar ik had toch mijn momenten dat ik het vrij ongemakkelijk vond. Een vrouw die allerlei narigheid uithaalt met een beste vriendin die de minnares van haar man is. Ze gaat ver. Heel erg ver.

Titel: Even goede vrienden
Auteur: Jane Fallon
Genre: Roman
Uitgever: De Fontein 
Uitgave datum: juli 2019
Uitvoering: paperback
Pagina's: 352
ISBN13: 9789026146237
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

Girl, Stop Apologizing – Rachel Hollis

Waardering: 3 uit 5.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie? Girl, Stop Apologizing is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is. Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf. 
Ik vond dit een erg goed boek, maar ik denk dat ik het een paar keer moet lezen om helemaal te begrijpen wat ze schrijft. Of laat ik het zo zeggen: om het mezelf eigen te maken en toe te passen, zal ik het nogmaals moeten leren en aantekeningen maken. Dat is dan ook meteen mijn tip voor jou: zorg dat je goede tips meteen opschrijft. Alleen arceren is niet genoeg, je moet het leren toepassen. Doe je dat, dan brengt het je heel ver. Daar ben ik van overtuigd.

Titel: Girl, Stop Apologizing
Auteur: Rachel Hollis
Genre: Zelfontwikkeling
Uitgever: HarperCollins
Uitgave datum: 1 april 2020
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 272
ISBN13: 9789402704747 
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

De Cyclusstrategie – Maisie Hill

Waardering: 3 uit 5.

Acupuncturist Maisie verstaat de kunst van het samenwerken met je hormonen, in plaats van ze te beschouwen als een ‘vrouwenprobleem’ dat vrouwen ‘onberekenbaar’ maakt. En daarmee maakt ze van iets lastigs iets krachtigs. Dit revolutionaire boek vertelt je alles wat je moet weten over het proces dat je lichaam elke maand doormaakt. Ze introduceert De Cyclus Strategie om je te helpen in elk stadium het beste uit jezelf te halen. Je ontdekt onder andere hoe: Je elke fase van je cyclus herkent en begrijpt door middel van je innerlijke winter, lente, zomer en herfst Je je maandelijkse superkrachten maximaliseert en je je levensstijl aanpast aan je mindere dagen Wat je kunt doen als je hormonale disbalans ervaart.
Ik vond dit boek reuze-interessant om te lezen. Ik meen het als ik zeg dat ik wou dat dit boek al had bestaan toen ik een jaar of achttien was. Ik had graag heel veel eerder geweten hoe de menstruatiecyclus precies werkt en hoe je je daar je voordeel mee kunt doen. Ik raad je dit dan ook aan op het moment dat je je voordeel wilt doen met de verschillende seizoenen in je cyclus. Of als je zwanger wilt worden. Als je wilt gaan werken op momenten dat je de meeste energie hebt. Of gewoon als je het interessant vindt. Ik heb er heel wat tips uitgehaald waar ik nu echt wat mee kan. Niet alles, maar wel veel.

Titel: De Cyclusstrategie 
Auteur:  Maisie Hill
Genre: zelfontwikkeling
Uitgever: Xander
Uitgave datum: januari 2020
Uitvoering: paperback
Pagina's: 352
ISBN13: 9789401611688
Verkrijgbaar: onder andere te BESTELLEN via Bol.com

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

3 reacties op ‘Deze boeken las ik in september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s