Deze boeken kreeg ik in september

Deze maand geen: Deze boeken kocht ik in… want ik heb geen boeken gekocht. Ik heb wel boeken gekregen. Zeven in totaal, waarvan zes (ja, zes!) van mijn geweldige echtgenoot. En voor degene die zich meteen afvraagt waarom de Zeven Zussen serie uit zes boeken bestaat: deel zeven is in de maak. Het zevende boek is een boek dat ik via Instagram kreeg van Rainbow uitgevers.

Schouder aan schouder – recensieboek

In feite is een recensie-exemplaar ontvangen niet helemaal hetzelfde als een boek krijgen, maar aangezien ik hem niet zelf gekocht heb zet ik hem bij deze blogpost. Die recensie schreef ik in samenwerking met Rainbow uitgevers. Als je de recensie wilt lezen, kun je >>>HIER<<< klikken.
In de Nederlandstalige roman van de 21e eeuw wordt de lezer regelmatig voorbijgereden door wielrennende romanpersonages. Maarten Boers verzamelde de mooiste hoofdstukken en fragmenten uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur met de racefiets in de hoofdrol. De meeste personages in deze verzameling doen zich het liefst voor als de echte renners en laten zich zo zien in al hun schoonheid, kracht, maar ook onmacht en tekortkomingen. En zo is wielrennen als het leven zelf.

De Zeven Zussen serie – Verjaardagscadeau

Deze serie kreeg ik voor mijn verjaardag cadeau. Ik zit er al meer dan een jaar over te emmeren dat ik deze serie graag wil. Toch kwam het er steeds maar niet van ze aan te schaffen. De grootste reden daarvoor was dat ik de hele serie al heb geluisterd via Kobo Plus. Tegelijkertijd wist ik ook dat ik ze nogmaals wilde lezen, maar dan als papieren boek. De kosten hielden me tegen, want in totaal zou ik zo’n 120 euro kwijt zijn. Vorig jaar zou ik ze van mijn verjaardagsgeld gaan kopen, maar toen puntje bij paaltje kwam kocht ik toch iets anders. Geen idee wat eigenlijk. Nu heb ik ze gekregen.

Ik ben er zo waanzinnig blij mee!

Hieronder kun je lezen waar de boeken over gaan. Wil je nu meteen weten wat ik er persoonlijk van vond en hoeveel sterren ik ze heb gegeven dan kun je beter doorklikken naar >>>DEZE LINK<<<. Alles wat hieronder staat, kun je ook daar lezen, inclusief de extra’s. Voor degene die geen spoilers wil, lees gewoon hieronder door.

De zeven zussen – Lucinda Riley

In het eerste deel leren we de zeven zussen een klein beetje kennen. Ze komen na de plotselinge dood van hun adoptievader bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Zo komen we te weten dat ze als baby werden geadopteerd door Pa Salt. Na zijn dood krijgt iedere zus een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. In dit eerste deel staat het leven van Maia centraal en haar brief brengt haar naar Rio de Janeiro waar de lezer meteen een mooie geschiedenisles krijgt. Maia probeert met weinig aanwijzingen haar achtergrond te ontrafelen. Haar geschiedenis is verweven met het leven van de man die de Christus de Verlosser maakte.

De zeven zussen – Storm – Lucinda Riley

In het tweede deel draait het verhaal om zeilkampioene Ally die op zeilvakantie is wanneer zij het bericht krijgt dat Pa Salt is overleden. Ze vliegt zo snel mogelijk naar huis om samen met haar zussen afscheid te nemen van hun adoptievader, maar die blijkt al een zeemansgraf te hebben gekregen. Een begrafenis waar zij onbedoeld getuige van is geweest. Ook zij krijgt een brief waarmee ze op zoek kan gaan naar haar familie. Na een traumatische ervaring op zee waar ze een dierbaar iemand verliest besluit ze zijn aanwijzing op te volgen en gaat ze op zoek naar haar familie. Het brengt haar naar Noorwegen en, wat al snel blijkt, naar een verleden waarin muziek de hoofdrol speelt. Het toneelstuk Peer Gynt leidt haar naar haar familiegeschiedenis en ze blijkt er veel meer te vinden dan ze ooit voor mogelijk had kunnen houden.

De zeven zussen – Schaduw – Lucinda Riley

In deel drie staat Star op een keerpunt in haar leven. Tot voor kort waren zij en haar zus CeCe als vier handen op een buik. Ze deden alles met elkaar, maar na de dood van haar vader moet ze alleen op zoek naar haar afkomst. Ze vertrekt met tegenzin naar Londen, maar daar blijkt er een wereld voor haar open te gaan. Het brengt haar naar de geschiedenis over Flora MacNichol, een onafhankelijke vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd in het afgelegen Lake District naar het bruisende Londen vertrok. Daar ontdekte ze nieuwe idealen en tradities in de Engelse high society en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Het is de vraag of Star ook in staat is eenzelfde transformatie door te maken en of het haar lukt om uit de schaduw van haar zus te stappen.

De zeven zussen – Parel – Lucinda Riley

De vierde zus, CeCe, heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde en de dood van Pa Salt is een keerpunt in haar leven. Met haar zusje Star is ze inmiddels niet meer zo close als ze ooit was, deze bouwt namelijk een nieuw leven op met haar geliefde. CeCe voelt zich erg eenzaam en wanhopig verlaat ze Londen om haar eigen leven te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze daarvoor heeft een oude zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Ze reist via Thailand en ontmoet daar een bekende persoonlijkheid met wie ze een kortstondige affaire heeft. Als lezer weet je: er klopt hier iets niet, maar het blijkt heel anders te zijn dan verwacht. Cece vertrekt naar Australië en ontdekt zo haar familiegeschiedenis in de wildernis. 

De zeven zussen – Maan – Lucinda Riley

In het vijfde deel vertrekt Tiggy na de dood van haar vader naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Op het landgoed van Charlie Kinnaird leert ze de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Daar ontrafelt ze met behulp van anderen haar exotische maar gecompliceerde verleden en leert ze haar bijzondere gave verder te ontwikkelen. In haar verleden staat het flamenco dansen centraal en Chilly is daar onderdeel van geweest.

De zeven zussen – Zon – Lucinda Riley

Het (voorlopig) laatste deel in de serie. De laatste zus, Electra, heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Toch gaat er achter dit perfecte plaatje een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. In tegenstelling tot al haar andere zussen heeft zij geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt en ze een handje wordt geholpen. In dit boek het bruisende, chaotische Manhattan en de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s