Volgende keer bij ons – Marian Mudder

Waardering: 4 uit 5.

Volgende keer bij ons is een met humor en vaart geschreven roman over een familiedrama in lieflijk Toscane. Iris is na haar scheiding verliefd geworden op de zestien jaar jongere Rig. Wanneer ze hem meeneemt naar een familiediner in Italië, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. Dat leidt tot hilarische en schrijnende confrontaties waarin geheimen, leugens en zelfbedrog aan de oppervlakte komen.

De zevenenveertigjarige Iris is een gescheiden vrouw die sinds korte tijd een nieuwe vriend heeft. Rig is zestien jaar jonger dan haar en probeert daarom hun relatie angstvallig geheim te houden, maar op een dag komt hij binnenlopen terwijl haar zus Sonja op bezoek is. Hij wordt door Sonja uitgenodigd om met Iris mee te komen naar hun familiehuis in Italië, waar hun vader zijn vijfenzeventigste verjaardag zal vieren.

Italië

Eenmaal daar aangekomen, wordt al vrij snel duidelijk waarom Iris op een bepaalde manier over haar familie denkt. Ook lijkt het wel of niemand echt kan leven met het feit dat Iris en haar ex-man niet meer samen zijn; steeds weer moet ze zichzelf verantwoorden, tot aan het onhebbelijke toe. Naarmate de tijd vordert blijkt dat het nooit meer zal zijn zoals het was voor het familiediner.

Beeldend en realistisch

Volgende keer bij ons is geschreven vanuit het oogpunt van Iris. Het leest vlot weg en maakt keer op keer nieuwsgierig. Ik heb het dan ook binnen een dag uit gelezen. Marian Mudder weet zo beeldend en realistisch te schrijven dat het bijna onmogelijk is om het niet als een film in je hoofd te zien afspelen. Het is zelfs zo beeldend geschreven dat ik op een gegeven moment de handelingen mee deed (zoals een onverschillige beweging maken, schouders ophalen en hoofdschudden). Een geweldige aanrader met een werkelijk schitterend einde.

Titel: Volgende keer bij ons
Auteur: Marian Mudder
Genre: Roman
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Uitgave datum: oktober 2012
Uitvoering: paperback
Pagina's: 240
ISBN13: 9789022998632
Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s