The goop lab – een Netflix serie

Waardering: 4 uit 5.

Het leek wel of er meteen heel veel kritiek was op deze serie. Overal waar ik het tegenkwam had men het erover dat het te alternatief was en dat je het zeker niet al te serieus moest nemen. Dat was ook de reden waarom het even duurde voor ik het ging bekijken. Ik had het zelf eerst nodig om positief tegenover de onderwerpen te staan voor ik me erin kon onderdompelen. Dat er kritiek op is begrijp ik, maar ik vond het eigenlijk heel erg interessant.

De serie bestaat uit zes afleveringen waarin steeds een nieuw onderwerp onder de aandacht wordt gebracht. Er zijn wel wat verwijzingen naar andere afleveringen, af en toe, maar over het algemeen zijn het op zichzelf staande afleveringen.

Het hele project wordt geleidt door Gwyneth Paltrow; een Amerikaans actrice die in 1999 een Oscar heeft gewonnen voor haar rol in Shakespeare in Love. Daarnaast speelde ze overigens in nog talloze andere films. Samen met haar team neemt ze allerlei challenges aan. De serie ging op Netflix in première op 24 januari van dit jaar. Het leverde hun twee nominaties op de de Critics Real TV Awards (onderscheidingen voor niet-gescripte non-fictie reality tv), maar daarnaast dus ook een heleboel kritiek. Ze hadden het wetenschappelijk moeten presenteren, maar gevalideerde feiten. Tegelijkertijd waren er ook fans die vinden dat de serie zorgt voor een positieve benadering van vrouwelijke problemen en dat het alternatieve medicinale interventies verkent.

In The Goob Lab gaat Paltrow samen met een aantal van haar werknemers
op zoek naar alternatieve behandelingen.

  • Zo gaan zijn psychedelische therapie volgen op Jamaica.
  • Leren ze de Wim Hof-methode en gaan ze een duik nemen in het ijskoude Lake Tahoe.
  • Leren ze (ons) meer over vrouwelijke seksualiteit. Van echte Vulva’s tot echte kwetsbaarheid.
  • Doen ze een anti-verouderingsdieet waarbij drie vrouwen hun biologische leeftijd laten meten en een ‘Vampierenbehandeling’ doen.
  • Ze laten energiebehandelingen doen om lichaam en geest te helen.
  • En er wordt gecommuniceerd met de doden.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s