Wat de Nanny zag – Fiona Neill

Waardering: 4 uit 5.

Wanneer studente Ali als een soort moderne Mary Poppins voor Nick en Bryony Skinner gaat werken, wordt ze als serieuze studente ondergedompeld in de wereld van de veeleisende financiële elite van Londen, met alle schandalen van dien… Ali krijgt de verantwoordelijkheid over een tweeling die een eigen taaltje spreekt, een tienermeisje dat met eetproblemen kampt en een zoon die bijna net zo oud is als Ali. Bryony heeft alleen maar oog voor haar eigen briljante carrière en Ali’s tekortkomingen. Als Nick met zijn bedrijf in de problemen komt en er een schandaal losbarst dat corruptie suggereert, wordt het zorgvuldig in banen geleide privéleven van de Skinners opeens publiekelijk nieuws. En terwijl Ali steeds onmisbaarder wordt, realiseert ze zich dat ze getuige is van dingen die ze eigenlijk niet zou moeten zien.

De Engelse studente Ali Sparrow heeft geld nodig om haar studie (zonder schulden) af te kunnen ronden en besluit daarom aan de slag te gaan als Nanny voor de familie Skinner.

Beschuldiging

Zowel Byrony als Nick (haar werkgevers) werken fulltime en Ali krijgt dan ook al vrij snel fulltime de zorg over de vijfjarige tweeling Hector en Alfie. Daarnaast zijn er ook nog de veertienjarige Izzy en achttienjarige Jake die ze in de gaten moet houden. Nick Skinner werkt in de bankwereld en zijn vrouw Bryony werkt als financieel persvoorlichter. Zij is ook degene die Ali haar werkopdrachten geeft terwijl haar man meer niet dan wel aanwezig is thuis. Hij lijkt een regelrechte workaholic te zijn, maar is dat wel zo? Waar wordt hij nou precies van beschuldigd? Is dat terecht? Wat heeft Bryony daar precies mee te maken? En als laatste: wat is Ali’s rol eigenlijk in dit geheel? Allemaal vragen die vanaf het allereerste begin naar boven komen en als lezer kun je je alleen maar afvragen waar het verhaal over gaat en vooral waar het naartoe gaat.

Recensie

Vanaf het eerste hoofdstuk is het duidelijk dat er iets aan de hand is, er schijnt een schandaal te zijn, maar welk schandaal is dan nog niet duidelijk, alleen dat Nick daarmee te maken heeft en Byrony ook niet geheel onschuldig is. Hier komt de lezer door de tijd heen achter omdat Ali dit verhaal vertelt door terug te gaan naar het verleden.

Wat de nanny zag is een zeer interessante roman die een kijkje geeft in de wereld van zowel het bankwezen als in de wereld van een Londense nanny.

Titel: Wat de nanny zag
Auteur: Fiona Neill
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Uitvoering: paperback
Pagina's: 423
ISBN13: 9789022999110
Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com 

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s