Newsies – The Broadway Musical op Disney+

Waardering: 4 uit 5.
Foto door Markus Winkler op Pexels.com

Ik ben echt dol op musicals, maar het staat me nogal tegen dat ik, als ik met mijn gezin naar een musical wil, ik al gauw rekening moet houden met een uitgave van rond de 200 euro. Nu is het niet zo dat ik vind dat het dat niet waard is, integendeel want er moeten heel veel mensen betaald worden en ook het theater kost geld. Dus ik denk dat het niet per se uitgebuit wordt, maar het punt is dat ik wel leukere dingen kan doen met 300 euro (incl. reiskosten). Een weekje op vakantie bijvoorbeeld. En daarom is het maar goed dat je nu meerdere musicals kunt bekijken op Disney+.

De eerste die ik zag was Newsies The Broadway Musical en dat sprak me vooral aan omdat het te maken heeft met de krant en het nieuws.

Gebaseerd op een film

Newsies The Broadway Musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992. Een aantal nummers uit de film zijn tevens gebruikt in de musical en daarnaast kwamen er een aantal nieuwe nummers die werden geschreven door Jack Feldman en Alan Menken. De laatste heeft vele musicals op zijn naam staan en is vooral bekend als componist van Disneyfilms.

New York 1899

De musical gaat over het New York City van 1899, waar de twee krantenjongens Jack Kelly en Crutchie een hoofdrol spelen. Ze werken voor de krant New York World, waar Joseph Pulitzer de baas van is. Elke ochtend moeten zij de kranten inkopen en halen de winst uit het doorverkopen ervan.

De jongens dromen echter van van een beter leven ver weg van de hardheid van de straat.

Op een dag besluit hun baas dat hij zelf meer geld wil verdienen en verhoogd de prijs van de inkoop. De jongens, die al zo weinig verdienen, moeten nog meer inleveren.

Armoedzaaier

De dag voor het slechte nieuws ontmoette Jack de jonge journaliste Katherine Plumber tijdens een theatervoorstelling van een vriendin van Jack. Hij probeerde Katherine te versieren, maar het leek erop dat ze helemaal niets moest hebben van de armoedzaaier. Ze wees hem dan ook resoluut af.

Toch raakt ze een dag later alsnog van hem gecharmeerd als ze een opstand, onder leiding van Jack, ziet gebeuren. Ze wil er meer over weten en om haar carrière in een stroomversnelling te brengen besluit ze over de krantenjongens te schrijven.

Opstand en arrestatie

De mannen proberen ook krantenbezorgers uit andere delen van New York ervan te overtuigen dat ze in opstand moeten komen, maar de politie komt in actie en arresteert Crutchie omdat hij er niet snel genoeg van door kon gaan. Jack voelt zich schuldig.

Deze energieke musical werd gefilmd in het Pantages Theatre in Hollywood en is gebaseerd op een waar verhaal.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s