stranddagboek – Emily Henry

Waardering: 5 uit 5.

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed vernadert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Net al heel veel boeken kwam ik ook deze tegen op Instagram via een van mijn contacten. Ik volg Veroniques boekenhoekje al lange tijd op Instagram en zij postte in haar stories dat ze dit boek als recensie-exemplaar heeft gekregen van The House of Books. Meteen wist ik: Stranddagboek wil ik ook hebben en kocht zonder enige twijfel direct het e-boek. De verwachting lag dus erg hoor en jongens, wat is die verwachting goed uitgekomen. Ik vind dit overigens ook een prachtig voorbeeld van de kracht van sociale media. Ik wil niet zeggen dat ik dit boek niet had gekocht zonder die post(s), maar het hielp zeker mee.

Stranddagboek is een van de mooiste feelgoodboeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen.

Review in plaats van recensie

Ik heb op dit moment helaas niet de tijd om een zeer uitgebreide recensie te schrijven, dus ik houd het even bij een korte review, omdat ik dit boek echt heel erg graag met jullie wil delen. Waar Stranddagboek over gaat kun je hierboven lezen. Dit is de flaptekst en ik vind dat het daarmee goed verwoord is. Ook zie je al dat ik er nogal fan van ben. Het is zo’n prachtig boek en ik ben er vrij zeker van dat ik dit boek de komende jaren steeds weer opnieuw zal lezen.

Ik kon de hele dag verhaallijnen verzinnen, maar geen van alle werkten als ik zelf niet midden in het verhaal zou vallen, als het verhaal me niet als een wervelwind zou meesleuren.

Toch vind ik het in zekere zin jammer dat ik hem als e-boek heb, want anders zou ik op een dag een kapot gelezen boek in mijn kast hebben staan. Echt heel erg mooi. De auteur van dit boek verstaat haar vak, ze schrijft erg poëtisch, maar het leest heel vlot weg. Ook zit er een bepaald ritme in haar zinnen en ze rijgt de woorden als een soort melodie aan elkaar vast. Ik voorspel dat Emily Henry een gaat dit echt een heel groot auteur worden en dat we nog veel meer van haar gaan horen in Nederland.

Als je van iemand houdt,’ zei hij voorzichtig, ‘wil je de wereld voor die persoon veranderen. Dan wil je aan alle lelijkheid een betekenis geven, en al het goede groter maken. Dat doe jij. Voor je lezers en voor mij. Je maakte mooie dingen omdat je van het leven houdt, en misschien is het leven niet altijd zo mooi als in je boeken, maar… Ik denk dat je de wereld met jouw boeken een heel klein beetje beter maakt. En dat mogen we niet kwijtraken.’

Eindconclusie

Als je al geen schrijver zou zijn dan wordt je dat wel na het lezen van dit boek. De auteur heeft het leven van een auteur heel mooi vormgegeven zonder het idee te geven dat ze voor de makkelijke weg koos door te schrijven over een schrijver. Als je begrijpt wat ik bedoel. Dit boek is wat mij betreft DE aanrader van deze maand! Er was voor mij geen enkele twijfel, al bij de eerste pagina’s waardeerde ik het vijf sterren en dat is niet gewijzigd gedurende het lezen. Ik had alleen wel graag gewild dat het wat langer duurde. Het boek was echt veel te snel uit.

Titel: Stranddagboek
Auteur: Emily Henry
Genre: Roman/Feelgood
Taal: Nederlands (vertaald uit het Engels)
Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina's: 336 (paperback)
Je kunt het boek onder andere HIER bestellen>>>

PS wil je de recensie van Veronique ook lezen? Klik dan >>>HIER<<<

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

5 reacties op ‘stranddagboek – Emily Henry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s