Pedal the world – een docufilm op Netflix

Waardering: 4 uit 5.

De film Pedal the world is al sinds 2015 op Netflix te kijken en ik heb er zelf een tijdje over gedaan om de film af te kijken. Dat heeft niet zozeer te maken met de film zelf, maar meer met het feit dat er zoveel keuze is op Netflix dat hij vaak naar de achtergrond verschoof. Mijn man vond hem namelijk niet zo geweldig en daardoor was ik hem al weer een beetje vergeten.

Een paar weken gelezen besloot ik echter dat ik hem toch echt wel wilde afkijken. Dus op een middag nam ik vrij, installeerde ik me op de bank en ging de film afkijken vanaf het moment dat hij er alleen voor komt te staan. Zijn vriend, met wie hij vertrok om de hele reis te maken, wilde niet verder fietsen.

Gevecht

Felix besloot toen alleen door te gaan, maar kreeg in de maanden erna toch af en toe bezoek dat samen met hem hele stukken overbrugde. In de tijd ertussen ontmoet hij regelmatig leuke mensen waardoor hij op de belangrijke momenten toch iemand bij zich heeft. Toch is het zijn eigen gevecht. Niet alleen tegen de kilometers, maar soms ook tegen zichzelf. Toch heeft nog veel meer bijzondere momenten die hartverwarmend zijn.

18.000 kilometer

Duitser Felix Starck filmde een jaar lang zijn fietstocht van 18.000 kilometer door 22 landen. Dit is zijn avontuurlijke en indrukwekkende verslag. De documentaire Pedal the World is uitgebracht in 2015 en duurt 84 minuten. Het is geschikt voor alle leeftijden en hoewel ik me afvraag waarom je een zesjarige zou laten kijken is het inderdaad vriendelijk voor het hele gezin. Netflix zelf omschrijft deze documentaire als inspirerend en hoewel ik nu nog niet echt de behoefte voel om de wereld de doorkruisen op de fiets vond ik het wel heel erg leuk om te bekijken.

Eenzaamheid

Het is duidelijk dat de jonge Duitser er af en toe moeite mee heeft om alleen te zijn en hij voelt zich meer dan eens eenzaam. Als zijn opa – met wie hij heel close was – ook nog eens overlijdt terwijl hij onderweg is weet hij het helemaal niet meer. Hij besluit door te gaan; voor hem, voor zijn familie, voor zichzelf.

Felix is producent en heeft inmiddels meerdere films geproduceerd. Je kunt zijn leven volgen via Facebook.

Te zien op Netflix
Genre: documentairefilm

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s