Suits – een Netflix serie

Waardering: 5 uit 5.

In de basis ben ik niet zo’n televisiekijker, ik spendeer mijn tijd liever aan het lezen van boeken, maar Suits is een serie die ik móét gaan kijken op het moment dat er een nieuw seizoen uitkomt. De verrassing was dan ook groot toen ik las dat er nieuwe afleveringen zouden gaan komen (seizoen 8).

Suits is een Amerikaanse televisieserie die (daar) in juni 2011 in première ging. In 2014 kwam de serie naar Nederland (RTL4), maar in het vijfde seizoen stopte (toen) RTL5 met uitzenden; de kijkcijfers vielen tegen. Als ik zo terugdenk kan ik niets anders voor de geest halen dan dat ik begon te kijken toen het op Netflix kwam. Ik wil niet te veel spoilers weggeven in deze review, dus ik ga dan ook niet exact vertellen waar het over gaat. Ik ga er namelijk vanuit dat als je dit lees en de serie niet kent, je niet zit te wachten op spoilers.

In het kort

Komt het erop neer dat de serie voornamelijk draait om twee knappe mannen.
Mike Ross is een briljante nep-advocaat, met een erg hoog IQ en een fotografisch geheugen, die door samenloop van omstandigheden gaat samenwerken met Harvey Specter, een van de beste advocaten in New York. Hij is gepromoveerd tot senior partner bij Pearson Hardman, een advocatenkantoor. Hij regelt een fake diploma (Harvard Law School) en samen pakken ze de slechteriken aan. Het is soms net een Batman-serie met echte mensen. Niemand weet van het geheim, behalve de rechterhand van Harvey: secretaresse Donna Paulson. Tot het einde van het seizoen. Dan wordt een belangrijker lid van het kantoor ingelicht.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de Wikipedia pagina over Suits.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s