Dit zijn de boeken die ik kocht in augustus 2020

Laat ik beginnen met zeggen dat ik veel te veel boeken heb gekocht deze maand. Heel erg veel meer dan de bedoeling was, dus het sparen door niets te kopen is mislukt. I know, guilty. Maar heb ik spijt? Nah, niet echt. Ik heb inmiddels een hele mooie stapel met boeken en ik heb er heel veel zin in deze de komende maand(en) te gaan lezen. Een aantal van die boeken stond namelijk al heel lang op mijn lijstje, sommigen kocht ik impulsief en weer anderen met enige vastberadenheid. Hoe dan ook: ik ga van allemaal genieten. Het is een behoorlijk lange lijst, dus voel je vrij te lezen wat je wilt. Helemaal onderaan vind je een filmpje dat ik opnam na het kopen van de boeken bij Het Colofon.

1. De Cylus Strategie – Maisie Hill

Dit boek kocht ik op aanraden van een businesscoach die ik volg op Instagram. Zij heeft dit boek gelezen en daardoor ontdekt dat ze haar werk zo goed mogelijk kan inplannen door rekening te houden met haar cyclus. In eerste instantie was ik was sceptisch omdat ik een spiraal heb, maar toen ik erachter kwam dat je zelfs mét spiraal een eigen cyclus hebt was ik om. Ik ben nog niet zo ver met lezen, want het is nogal wetenschappelijk, ook al is het makkelijk geschreven. Ik weet nu echter al dat ik al heel veel eerder dit boek had willen hebben. Zeg zo’n twintig jaar eerder en misschien wel meer. Zo interessant om te lezen en ik ontdek zo waanzinnig veel nieuws, terwijl ik toch al 40 jaar met dit vrouwenlichaam leef. Bizar!
Samenwerken met je hormonen verandert je dagelijks leven De Cyclus Strategie leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Na het lezen van dit revolutionaire boek ervaar je je hormonen niet langer als een last maar als een kracht, en zal je je afvragen waarom niemand je dit eerder heeft verteld. Je leert onder andere hoe: • Je lichaam elke maand door verschillende fasen gaat en welke hormonen daarbij een rol spelen • Je elke fase in je cyclus kunt zien als een seizoen: winter, lente, zomer en herfst, en hoe dat je denken verandert • Je je maandelijkse krachten maximaliseert en je levensstijl kunt aanpassen aan je mindere dagen.

Bestel je boek >>>hier<<<

2. Weg met vet – Heimann/Margraf/Pudel

Dit boek kocht ik twintig jaar geleden ook al eens, maar om wat voor vreemde reden dan ook gooide ik het weg. Ik weet niet waarom (waarschijnlijk ruimtebesparing), maar ik weet wel dat ik het al jarenlang mis. Dus toen ik per toeval deze tegenkwam heb ik hem meteen aangeschaft. Ik ben er in begonnen, maar hij ligt momenteel in een van de vele verhuisdozen, dus ik moet nog even wachten voor ik verder kan. Daarom ook geen foto.
Waarom zou je lijnen? De kilo’s komen er zo weer bij. Dit boek belooft u resultaat zonder knorrende maag. Het klinkt te mooi om waar te zijn: u kunt afslanken. De auteurs hebben het zelf met succes uitgeprobeerd, zonder geneesmiddelen, met slechts een paar kleine verandering in hun dagelijks leven. Ja, de auteurs zijn drie ex-dikkérds. Hongeren was er niet bij! Voedingspsycholoog prof. dr. V. Pudel en gedragspsycholoog prof. dr. J. Morgrof hebben op basis van jarenlang onderzoek een voedingsprogramma samengesteld dat met een vetorm eetgedrag overeenkomt. De arts en succesvol auteur Dierk Heimunn heeft dit programma zo samengesteld dat het voor iedereen te begrijpen, te volgen en direct uitvoerbaar is. Het medicijn Xenical zorgt dat 30*/o van alle voedingsvetten niet in het lichaam worden opgenomen en dus ook niet in lichaamsvet worden omgezet. Heimunn laat zien hoe het medicijn en eten samenhangen, hoe u snel en op een aangename manier zonder bijwerkingen overtollige kilo’s kunt kwijtraken. Lees dit opmerkelijke boek. Wij laten u zien, hoe u zonder hongergevoel gezond kunt afslanken. Wij bieden u een wetenschappelijk bewezen, veilige strategie die dagelijks uitvoerbaar is.

Bestel je boek >>>hier<<<

3. Schrijven naar bewustzijn – Joey Brown

Waardering: 3 uit 5.

Dit boek heb ik vorig jaar gelezen via Kobo Plus, maar vond het zo’n handig boek dat ik het deze maand alsnog gekocht heb. Wel een beetje een impuls moet ik zeggen, want ik kocht het tijdens het schrijven van mijn ochtendpagina’s. Ik kon hem wel opnieuw gaan lezen met Kobo Plus, maar ik wilde hem gewoon zelf hebben. Wellicht was een papieren boek handiger geweest, maar ik wil niet meer zo heel veel papieren boeken erbij in mijn kast. Dat was ik uiteraard vergeten toen ik afgelopen week bij het Colofon aanwezig was haha. Maar goed, ik ga over dit boek nog een recensie schrijven. Wordt vervolgd.
Wie ben je écht? Waarom ben je hier? Welke taak heb je in dit leven? Wat in jou wil gehoord worden? Schrijven kan je helpen om antwoorden te vinden. Schrijven naar bewustzijn neemt je mee op een schrijfreis naar je oorsprong, je ware zelf, je intuïtie, je inspiratie en je levensmissie. Dit boek is bedoeld voor iedereen met een verlangen naar méér: naar verdieping en naar verbinding. Of je nu pas begint met schrijven of al langer schrijft, met dit boek ontdek je al schrijvend je ware verhaal. De basisingrediënten van het werk van de Vlaamse schrijver en schrijfcoach Joey Brown zijn schrijfmeditatie en stiltebeleving. Meermaals per jaar organiseert ze retraites, zowel in België als op het Griekse eiland Ikaria waar ze sinds enkele jaren woont. Na een persoonlijke crisis ging ze drie jaar op reis om op zoek te gaan naar zichzelf, waarna ze het roer radicaal omgooide.

Bestel je boek >>>hier<<<

4. Je ongekende vermogens – Tony Robbins

Ik heb eerder al een blog geschreven over ‘I’m not your guru‘, omdat ik me heel erg kan vinden in de visie van Robbins. Ik ga binnenkort waarschijnlijk zelf starten met een opleiding NLP en ik probeer er nu zo veel mogelijk over te leren, omdat ik het een fascinerende therapievorm vind. Er zijn helaas niet veel boeken van hem te koop in het Nederlands en als die er wel is is hij heel duur. Een ander boek van hem heb ik bij de bibliotheek besteld, maar er waren er op moment van bestellen al 32 op aan het wachten.
Tony Robbins is bekend van de Netflix-documentaire ‘I’m not your guru‘. In “Je ongekende vermogens’ vertelt hij op heldere wijze wat Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is en wat het voor je kan doen. Hij laat zien dat je leven excellent kan worden als je zelfbewust en positief leert denken, en ongekende vermogens in jezelf ontdekt. Het principe van NLP, een revolutionaire vorm van psychotherapie, is eenvoudig: als je je een voorstelling maakt van hoe je wilt zijn of wat je wilt bereiken, dan heeft dat beeld een positieve invloed op het resultaat. Hierdoor kun jij het leven leiden dat je voor ogen hebt. “Je ongekende vermogens’ is een everseller waarvan al 40.000 exemplaren in Nederland en Vlaanderen zijn verkocht.

Bestel je boek >>>hier<<<

5. Festivalkriebels – Lisette Jonkman

Waardering: 4 uit 5.

Een kort verhaal die ik achteraf gezien al eens eerder heb gekocht. Oeps! Daarbij had ik ook niet door dat het zo’n kort verhaal was. Gelukkig kostte hij ook maar €0.99,-. Je bent er zo doorheen want de schrijfstijl van Jonkman is er vlot en zeer humoristisch.
Bo gaat met haar drie beste vrienden mee naar Romrock. Een uitgelezen kans om extra tijd door te brengen met Benjamin, op wie ze al tijden een enorme crush heeft. Klein detail: Bo is nog nooit op een festival geweest en ze heeft een rothekel aan kamperen. Dan verschijnt plotseling ook nog de superknappe Alette ten tonele, die Benjamin nog van vroeger kent. Hoe slaat Bo zich hier drie dagen doorheen?

Bestel je boek >>>hier<<<

6. Hero – Rhonda Byrne

Waardering: 3 uit 5.

Met Hero laat bestsellerauteur Rhonda Byrne aan de hand van de levens van 12 zeer succesvolle mensen zien dat iedereen in het leven alles heeft meegekregen om je dromen waar te maken. Jij ook! Waar je ook staat in het leven en hoe je ook bent, het is nooit te laat om van je leven een succes te maken. Als je dat doet, zal je ontdekken wie je bent en waarom je hier bent! In dit boek komen succesvolle zakenmensen en sporters, mannen en vrouwen aan bod. Zij kregen het succes niet cadeau, maar wisten hun innerlijke talenten te gelde te maken door geloof in eigen kunnen en zonder vrees de wereld tegemoet te treden. Rhonda Byrne, die wereldberoemd werd met The Secret, vertelt ook haar eigen verhaal.
Enerzijds het minst interessante van alle boeken, maar tegelijkertijd ook het boek met de meeste praktijkvoorbeelden, waardoor het meteen een heel stuk inspirerender is.

Bestel je boek >>>hier<<<

7. Girl, Stop Apologizing – Rachel Hollis

Ook weer een boek dat ik kocht vanwege een post die ik voorbij zag komen op Instagram. Ik denk dat ik een heel groot deel van de boeken die ik momenteel koop/lees via dit medium naar me toekomen. Dit is een Nederlands boek met een Engelse titel.
Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie? Girl, Stop Apologizing is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is. Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Bestel je boek >>>hier<<<

8. Holistik

Waardering: 5 uit 5.

Ik was dit boek nog geen vier pagina’s aan het lezen toen ik besloot dat ik het echt moest hebben. Geen haar op mijn hoofd die erover dacht om dit prachtboek te lezen van de bibliotheek. Dan zou ik alle goede teksten moeten overschrijven (of vergeten) en dat wilde ik niet. Ik wist: in dit boek moet ik met markeerstift passages inkleuren. Dit is een boek dat ik keer op keer uit mijn boekenkast wil pakken en keer op keer wil herlezen. Zo mooi en zo interessant. Een levensstijl die helemaal bij mij past en die ik me nog meer eigen wil maken. Ik denk erover hier nog een blogpost aan te wijden, dus wie weet kom je het later nog eens tegen.
In Holistik Handboek geven Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt, hoofdredacteuren van het succesvolle platform Holistik, een realistische én praktische visie op het holisme. Het holisme is een levensovertuiging waarbij de essentie is dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Maar hoe ‘holistify’ je je eigen leven en blijf je wel met beide benen op de grond staan?

Bestel je boek >>>hier<<<

9. The Magic – Rhonda Byrne

Ik kon dit boek maar niet uit mijn hoofd zetten. Het is een enige deel van alle boeken van Byrne die ik nog niet had. Helaas zijn ze als papieren boek niet meer te koop (tenzij je meer dan 50-60 euro wilt betalen, wat belachelijk is voor een tweedehands boek). Mijn liefde voor complete series is groot, maar niet zo groot. Dus heb ik zowel Hero als The Magic als e-book gelezen. Overigens bekruipt me tijdens het schrijven een gevoel dat ik dit boek óók als papieren versie heb. Daar ga ik achter komen als ik mijn boekenkast weer inpak. Het zou echt een stunt voor mij zijn.
Dit boek brengt de magie van het leven terug waarvan je als kind zo onder de indruk was. Het leven was adembenemend, opwindend en ontzagwekkend, en dat is het nog steeds! Als je maar weet waardoor magie wordt voortgebracht. Rhonda Byrne neemt je bij de hand. Een mysterie wordt onthuld, afkomstig van een heilige tekst. Stap voor stap komen eeuwenoude geheime lessen, onthullingen en wetenschappelijke wetten samen. Het resultaat na 28 dagen: een geluksniveau dat je niet voor mogelijk had gehouden.

Bestel je boek >>>hier<<<

10. Carry on en leef – Glennon Doyle Melton

Van deze auteur staan er drie boeken op mijn verlanglijstje. Of nee toch niet, er staan er nu nog twee op ;-). Deze stond er al een tijdje op en ik denk als nummer twee er ook had gelegen ik die ook had gekocht. Boek nummer drie is pas net een paar weken uit, dus die had ik niet voor weinig kunnen kopen. Anyway, ik ben erg blij met dit exemplaar.
In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, de auteur van de bestseller ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Ook als die pijnlijk is. In ‘Carry On en Leef’ blikt Glennon Doyle terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig. Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven.

Bestel je boek >>>hier<<<

11. WIJ – Gillian Anderson & Jennifer Nadel

Ja, dat lees je goed. DE Gillian Anderson inderdaad. Sommigen zullen haar kennen van de X-files, anderen van The Last King, The Fall of heel veel andere films en series. Ze acteert dus niet alleen, maar schrijft daarnaast ook. Haar medeauteur en zij zijn vriendinnen en Nadel is schrijfster, journalisten en activiste. Ik heb laatst besloten wat meer boeken van activisten te lezen, dus dit is een mooi begin.
Wij is een inspirerend, bemoedigend en sprankelend betoog voor verandering. Een verandering in negen stappen, een nieuwe levenswijze die je helpt om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Het zet een verandering in gang die je gelukkiger en vrijer zal maken en die een leven waarin we onszelf altijd maar vergelijken en bekritiseren, transformeert naar een leven met meer samenwerking en begrip. Wij is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen.

Bestel je boek >>>hier<<<

12. Niet te stoppen – Nick Vujicic

Nick Vujicic brengt wereldwijd een christelijk geïnspireerde boodschap. Hij verkondigt dat grenzen relatief zijn en dat je je niet moet laten beperken door je schijnbare fysieke of mentale onmogelijkheden. Zijn nieuwe boek gaat over geloven in jezelf, in je talenten en je levensdoel, maar het meest van al in Gods liefde en zijn goddelijke plan voor jouw leven. Ongelooflijk wat je kunt bereiken als je ergens in gelooft! Nick Vujicic is een zoon van Servische migranten in Australië. Na zijn verhuizing naar Los Angeles richtte hij de stichting Life without Limbs op. Hij heeft een druk programma als motivatiespreker. Van zijn eerste boek Leven zonder beperkingen verschenen in Nederland reeds vier drukken.
Dit boek heb ik in 2013 ook gelezen. Ik weet niet meer precies hoe ik bij dit boek ben gekomen, maar ik weet wel dat het veel indruk op me heeft gemaakt. Dus toen ik hem bij de boekhandel zag liggen heb ik niet getwijfeld en hem meteen meegenomen.

Bestel je boek >>>hier<<<

13. Van uitgeblust naar energiek – Anita Rogier

Dit soort boeken wil ik echt heel erg graag als papieren boek hebben. Ik heb al een aantal keren geprobeerd om zelfontwikkelingsboeken als e-book te lezen en te gebruiken. Dat werkt niet echt. Nou ja, het lezen wel, maar het is gewoon niet handig als je niet kunt bladeren. En ook niet dat je de opdrachten op een apart papier moet maken. Dus heb ik met mezelf afgesproken dit soort boeken gewoon als papieren boek te kopen. Ik ben erg benieuwd naar deze. Ik ben dol op de zelfhulpboeken van Boom.
We moeten met minder mensen steeds meer werk verzetten. Dan is het niet zo gek dat één op de drie werknemers een te hoge werkdruk ervaart en dat het ziekteverzuim door stress en burn-out toeneemt. Dit werkboek bij het succesvolle Handboek coachen bij stress en burn-out geeft coaches, psychologen, artsen en hun cliënten de instrumenten in handen om verantwoord en effectief te herstellen. De oefeningen kunnen ook preventief gebruikt worden: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Met de opdrachten in dit boek kunnen coaches hun coachees begeleiden naar meer veerkracht en bevlogenheid. De opdrachten kunnen in coachsessies als handvat worden gebruikt of als huiswerk worden meegegeven. De lezer kan ook het heft in eigen hand nemen door zelf met de creatieve werkvormen aan de slag te gaan. Zo kun je voorkomen dat je klachten van kwaad (langdurige stress) naar erger (burn-out) gaan. Mocht het al zo ver zijn, dan zijn de oefeningen ook geschikt om je te helpen bij het stap voor stap herstellen van een burn-out.

Bestel je boek >>>hier<<<

14. Walden – Henry David Thoreau

Een tijdloze klassieker over natuur en bezinning. In 1845 trok Henry David Thoreau de bossen in. Twee jaar lang verbleef hij in een huisje aan de oever van Walden Pond om te lezen, te denken en te schrijven. Hij kwam terug met een tekst die een van de grootste werken in de wereldliteratuur zou worden. In Walden koppelt Thoreau enthousiaste natuurobservaties en filosofische bedenkingen aan een pleidooi voor een betere samenleving. Meer dan honderdvijftig jaar na de eerste druk inspireert deze unieke tekst nog steeds wereldwijd lezers tot reflectie en bezinning. In De plicht tot burgerlijke ongehoorzaamheid spreekt een meer geëngageerde Thoreau. Hij weigerde belasting te betalen aan een bewind dat slavernij en de oorlog tegen Mexico goedkeurde, en werd daarvoor een nacht in de gevangenis gezet. Thoreau verdedigt het recht en zelfs de plicht van iedere burger om ongehoorzaam te zijn aan een onrechtvaardige regering.
Dit boek staat al waanzinnig lang op mijn lijstje. Het is een klassieker en ik ben altijd wat huiverig voor klassiekers. Ik ben dan veel te bang dat ik er niets aan vind, omdat het zo oud is. Maar goed, ik ben het inmiddels al in zo veel boeken tegengekomen dat ik het wel moest hebben. Gisteren las ik opnieuw een boek (roman) waarin Walden voorkwam dat ik het meteen heb besteld. Beetje impulsief, maar ik was klaar met uitstellen. Achteraf gezien had ik er beter even mee kunnen wachten, want ik had immers al genoeg boeken gekocht.

Bestel je boek >>>hier<<<

15. Het zoutpad –  Raynor Winn

Toen ik Walden bestelde kwam ik dit boek tegen. Nou ja, dat wil zeggen dat hij dit boek als suggestie gaf. Ik had het op Instagram al zo’n 5000 keer voorbij zien komen en ook al zo’n vijf keer in de handen gehad in een boekwinkel. Ik blijf er dus maar mee bezig en daar was ik klaar mee. Dit is echt even het laatste boek dat ik heb aangeschaft. En ik ga ook mijn best doen om dit het laatste boek van het jaar te houden. De komende tijd zal ik in ieder geval weer even een koopstop toepassen. In ieder geval tot ik dit alles heb uitgelezen wat ik heb gekocht deze maand.
Na het verlies van hun huis en het nieuws dat haar man ernstig ziek is, besluit Raynor Winn de lange, verweerde, oeroude South West Coast Path te gaan lopen. De tocht verandert het leven van het stel. Raynor Winn en haar man Moth raken binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en Moth blijkt een ernstige ziekte te hebben. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer door het oeroude, verweerde landschap langs de zuidkust van Engeland. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis. Het zoutpad is een inspirerend verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

Bestel je boek >>>hier<<<

Vijftien boeken in totaal. Dat is best wel veel en omdat ik zelf nogal benieuwd was hoeveel geld ik heb uitgegeven heb ik dat even uitgerekend. Overigens is dit niet een normale maand hoor en heel eerlijk te zijn heb ik er ook niet bij stilgestaan dat ik zo veel boeken heb gekocht. Vanaf 1 september ga ik weer lezen met Kobo Plus. Dat kost me zo’n veertien euro per maand, maar het scheelt me ook heel erg veel. Ik ga eerste even drie maanden lang luisterboeken luisteren en pas in het nieuwe jaar boeken “lenen”, want zoals je ziet heb ik nog genoeg te lezen. En dit is nog lang niet alles.

1. De Cylus Strategie – Maisie Hill € 11.99,-
2. Weg met vet – Heimann/Margraf/Pudel €8.99,-
3. Schrijven naar bewustzijn – Joey Brown €9.99,-
4. Je ongekende vermogens – Tony Robbins €14.99,-
5. Festivalkriebels – Lisette Jonkman €0.99,-
6. Hero – Rhonda Byrne €9.99,-
7. Girl, Stop Apologizing – Rachel Hollis €9.99,-
8. Holistik €20.99,-
9. The Magic – Rhonda Byrne €9.99,-
10. Carry on en leef – Glennon Doyle Melton €7.90,-
11. WIJ – Gillian Anderson & Jennifer Nadel €7.90,-
12. Niet te stoppen – Nick Vujicic €7.90,-
13. Van uitgeblust naar energiek – Anita Rogier €23.50,-
14. Walden – Henry David Thoreau €24.99,-
15. Het zoutpad –  Raynor Winn €10,-

In totaal gaf ik €180,- euro uit. Autch!

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s