Deze boeken las ik in augustus 2020

Afgelopen maand las ik 14 boeken in totaal. Dat was eigenlijk best een goede leesmaand. Niet alleen wat betreft de hoeveelheid, maar het waren ook nog eens heel erg goede boeken die ik met veel plezier gelezen heb. Volgende maand staat in het teken van de verhuizing, dus dan zal het vast minder zijn, tenzij ik weer wat boeken ga luisteren.

De beminde – Kiera Cass

Waardering: 5 uit 5.

Mijn vreugde was heel erg groot toen ik erachter kwam dat Kiera Cass een nieuw boek heeft uitgebracht. Ik schreef eerder al een blogpost over deze auteur, die kun je >>>hier<<< vinden. Ook van dit boek heb ik net zo veel genoten als van de rest en om heel eerlijk te zijn kan ik gewoon niet wachten om weer een nieuwe te lezen. De titel in Goodreads suggereert overigens dat dit het eerste deel is van een nieuwe serie. Wat zou dat geweldig zijn! O en ik weet dat ik het in een andere post al heb gezegd, maar in vind haar bookcovers echt zo waanzinnig mooi.
Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen. Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt. 

Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston

Waardering: 3 uit 5.

Wat gebeurt er als de presidentszoon valt voor de prins?

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht? Casey McQuiston sleept je met ‘Rood, wit en koningsblauw’ mee in een verhaal vol humor en liefde. 
Een Young-Adult boek, maar ik was hem al zo vaak tegengekomen op Instagram dat ik echt heel erg nieuwsgierig werd en het boek uiteindelijk heb gekocht. Het gaat over de relatie tussen twee jongens. De ene is de zoon van de Amerikaanse president, de andere de kleinzoon van de koningin van Engeland. Ik moet zeggen dat het verhaal een groot deel van het boek wat doorkabbelde, maar het was net boeiend genoeg om door te lezen. Hete stomende seks tussen twee jongens. In een boek. Voor jongeren! Er is veel veranderd in de tijd dat ik 18 was, maar wauw: wat een geweldige vooruitgang.

Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) – Jonas Jonasson

Waardering: 3 uit 5.

Ik ben echt een groot fan van de boeken van Jonas Jonasson, maar ik moet wel zeggen dat ik dit echt het minst leuke boek vind. Ik vind hem nogal saai eigenlijk en ik miste toch de humor die ik van hem gewend ben. Ook vind ik hem op sommige momenten wat te ver gaan en ook al weet ik dat het zijn personages maar zijn, ik kan het toch niet zo waarderen. De verhaallijn zelf… ik had het niet kunnen bedenken, het is erg uniek. Eigenlijk een typisch Jonasson-boek.
Gangster Anders, vers uit de gevangenis; Johanna, een pastoor, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, de kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners. Gaandeweg blijkt Gangster Anders maar matig geschikt voor de job en dan begint hij zich op een dag in de Bijbel te verdiepen. Hij besluit een kerk te stichten, de Kerk van Anders, met als motto: geven is beter dan nemen. Daar zijn Johanna en Per het maar half mee eens. Met inmiddels de halve onderwereld achter zich aan moeten de andere twee als de bliksem een nieuw, lucratief plan verzinnen …

De wet van de vuilniswagen – David Pollay

Waardering: 4 uit 5.

Veel mensen zijn net een vuilniswagen; ze lopen rond vol vuilnis, vol frustratie, woede en teleurstellingen. Stel dat je jouw leven in eigen hand kunt nemen met één enkele beslissing? Dat kun je, namelijk door geen vuilnis van anderen meer te accepteren. Als hun vuilnis zich opstapelt, zoeken ze vervolgens een plek om het te dumpen. Hoe vaak neem jij hun vuilnis op of stort jij bij andere mensen? Stop daar onmiddellijk mee, aldus David Pollay. Creëer een vuiniswagen-vrije zone voor jezelf en anderen. Onderteken de Eed op de wet van de vuilniswagen en wordt een succesvoller, zinvoller, zorgzamer, vrijer en gelukkiger mens.
Ik was zo gefascineerd door dit boek dat ik besloot het acht weken lang terug te laten komen in mijn blogpost op zondag. Nu ben ik het elke dag aan het oefenen en ik moet zeggen dat het veel goeds brengt. Niet alleen bij mezelf, maar ook in mijn gezin.
Voor de directe link naar alle posts kun je >>>hier<<< klikken.

De vrouw die een jaar in bed ging liggen – Sue Townsend

Waardering: 3 uit 5.

Dit boek is echt hilarisch en ik heb het in één ruk uitgelezen. Wat ik alleen wel jammer vond was de auteur niet echt een kijkje in het hoofd van de hoofdpersonage gaf en dat je niet echt kon merken dat zij zelf ook groeide in de periode dat ze in bed lag. Verder viel het me op dat haar man wel heel veel eisen stelde aan haar en het was duidelijk dat zij hem al die jaren heeft gepamperd. Hij deed helemaal niets in huis, maar nam wel een minnares. Daarom dus ‘maar’ drie sterren, ondanks (of mede dankzij) de humor.
Op de dag dat haar tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, stapt Eva in bed. Voor een halfuurtje, denkt ze. Ze komt er een jaar niet meer uit…
Wat gebeurt er als een ogenschijnlijk perfecte echtgenote plotseling weigert nog langer te moederen, te koken, wassen, een stappenplan voor kerst te maken? Sue Townsend heeft een grappige roman geschreven die het moderne gezinsleven totaal ontkracht. 

Iedereen telt – Kristin Roskifte

Waardering: 3 uit 5.

Dit is een kijk- en zoekboek, een kleurrijke blik op onze wereld. Tel de mensen, voel met hen mee en ontdek hoe hun verhalen verweven raken. Voor iedereen die nieuwsgierig is en goed kan kijken. En als je hard genoeg zoekt, vind je misschien jezelf!
Een leuk kinderboek.

Stranddagboek – Emily Henry

Waardering: 5 uit 5.

Je had weinig inspiratie nodig voor een plot, maar dat ene moment, het moment dat de basis vormt voor een boek en het tot leven wekt als meer dan alleen woorden, dat vroeg om alchemie en dat kon je niet zomaar doen.

Zo’n geweldig boek om te lezen. Ik ben er helemaal verliefd op en ik weet zeker dat ik dit boek de komende jaren steeds weer opnieuw zal lezen. Jammer dat ik hem als e-book heb, want anders zou ik op een dag een kapot gelezen boek in mijn kast hebben staan. Echt heel erg mooi. Als je al geen schrijver zou zijn dan wordt je dat wel na het lezen van dit boek. De auteur heeft het leven van een auteur heel mooi vormgegeven zonder het idee te geven dat ze voor de makkelijke weg koos door te schrijven over een schrijver. Als je begrijpt wat ik bedoel. DE aanrader van deze maand! Je kunt >>>HIER<<< de recensie over dit boek lezen.
January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Festivalkriebels – Lisette Jonkman

Waardering: 5 uit 5.

Bo gaat met haar drie beste vrienden mee naar Romrock. Een uitgelezen kans om extra tijd door te brengen met Benjamin, op wie ze al tijden een enorme crush heeft. Klein detail: Bo is nog nooit op een festival geweest en ze heeft een rothekel aan kamperen. Dan verschijnt plotseling ook nog de superknappe Alette ten tonele, die Benjamin nog van vroeger kent. Hoe slaat Bo zich hier drie dagen doorheen?
Terwijl ik dit korte verhaal aan het lezen was realiseerde ik me dat ik dit al gelezen heb en het voor niets heb aangeschaft. Oeps! Het zou niet de enige keer blijken te zijn deze maand. Ik kocht namelijk ook een ander boek dat ik al gelezen had. Dubbel oeps!

Holistik Handboek Body, mind, soul & holy crap – Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser

Waardering: 5 uit 5.

Ik was dit boek nog geen vier pagina’s aan het lezen toen ik besloot dat ik het echt moest hebben. Geen haar op mijn hoofd die erover dacht om dit prachtboek te lezen van de bibliotheek. Dan zou ik alle goede teksten moeten overschrijven (of vergeten) en dat wilde ik niet. Dit is een boek dat ik keer op keer uit mijn boekenkast wil pakken en keer op keer wil herlezen. Zo mooi en zo interessant. Een levensstijl die helemaal bij mij past en die ik me nog meer eigen wil maken. Ik denk erover hier nog een blogpost aan te wijden, dus wie weet kom je het later nog eens tegen.
In Holistik Handboek geven Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt, hoofdredacteuren van het succesvolle platform Holistik, een realistische én praktische visie op het holisme. Het holisme is een levensovertuiging waarbij de essentie is dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Maar hoe ‘holistify’ je je eigen leven en blijf je wel met beide benen op de grond staan?

“Wanneer je jezelf vanuit liefde kunt bekijken, dan kun je ook met die ogen naar een ander en de planeet kijken.”

Hero – Rhonda Byrne

Waardering: 3 uit 5.

Enerzijds het minst interessante van alle boeken, maar tegelijkertijd ook het boek met de meeste praktijkvoorbeelden, waardoor het meteen een heel stuk inspirerender is. Lees ook mijn recensie hierover. Klik <<<HIER<<<
Met Hero laat bestsellerauteur Rhonda Byrne aan de hand van de levens van 12 zeer succesvolle mensen zien dat iedereen in het leven alles heeft meegekregen om je dromen waar te maken. Jij ook! Waar je ook staat in het leven en hoe je ook bent, het is nooit te laat om van je leven een succes te maken. Als je dat doet, zal je ontdekken wie je bent en waarom je hier bent! In dit boek komen succesvolle zakenmensen en sporters, mannen en vrouwen aan bod. Zij kregen het succes niet cadeau, maar wisten hun innerlijke talenten te gelde te maken door geloof in eigen kunnen en zonder vrees de wereld tegemoet te treden. Rhonda Byrne, die wereldberoemd werd met The Secret, vertelt ook haar eigen verhaal.

Het kleine huis in het grote bos – Laura Ingalls Wilder

Waardering: 3 uit 5.

Kun jij je de serie herinneren? Of is het van voor jouw tijd? Ik kan het me nog levendig herinneren. Dit boek wilde ik dan ook heel graag nog een keer lezen, dus leende ik hem bij de bibliotheek. Het had de glans van vroeger niet meer, maar tot in tegenstelling met andere boeken is het ook al volwassene boeiend om te lezen en doet het mij beseffen hoe veel we – als samenleving – gegroeid zijn sindsdien. Het tweede deel (en de rest) moet even wachten tot na de verhuizing.
In een klein houten huis in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika woont Laura, met haar ouders en twee zusjes. Er wonen bijna geen andere mensen, wel leven er wolven, beren en grote wilde katten. In de winter ligt de sneeuw zo hoog tegen het huis, dat ze er een gang doorheen moeten graven om buiten te komen. Overdag helpt Laura met karnen, bakken en kaas maken. ’s Nachts ligt ze soms te luisteren naar de geluiden van de wilde dieren. Ze weet dat die gevaarlijk kunnen zijn. Maar hun hond Jack houdt de wacht en boven de deur hangt het geweer van haar vader. 

Beter bloggen – Karin Ramakers

Waardering: 4 uit 5.

HET blogboek dat je echt gelezen moet hebben als je blogger bent. Ik heb het in de afgelopen weken voor de tweede keer gelezen. Wat mij betreft niet alleen voor de zzp’er maar ook voor de persoonlijke blogger die meer uit zijn/haar blog wil halen en/of het professioneler wil maken.
Een inspirerend en motiverend doe-boek voor iedereen die overweegt zakelijk te gaan bloggen maar niet weet waar te beginnen, of die ermee is begonnen maar vastloopt. Aan de hand van motiverende voorbeelden en praktische opdrachten spreek je je creativiteit aan, vind je inspiratie voor blogs en ontwikkel je je eigen stijl. Een stijl die past bij jou en bij het publiek dat je wilt aanspreken met je blog. Het gaat erom dat je niet blindelings allerlei marketingtrucjes toepast, maar dat je realistisch bent in wie en wat je wilt bereiken en daarbij trouw blijft aan jezelf. Hoe haal je inspiratie uit alledaagse dingen, hoe blijf je gemotiveerd om jouw verhaal te vertellen, hoe pak je je publiek zodat je een community bouwt? Spelenderwijs ontdek je hoe je jouw business of expertise kunt vertalen naar een rake blog. Zo draagt je blog op een positieve manier bij aan je expertstatus en online vindbaarheid.

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

Waardering: 5 uit 5.

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen. Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem.
IK HOU VAN wandelboeken. Of ze nu vol staan met waargebeurde verhalen of dat het een fictief boek is (zoals deze) maakt me niet zo veel uit. Ik vind ik het heerlijk om mezelf te verliezen over boeken waarin het wandelen van lange afstanden, en innerlijke groei, centraal staat. Lees een uitgebreidere review van dit boek >>>HIER<<<.

Start before you’re ready – Simone Levie

Waardering: 5 uit 5.

Dit boek heb ik eerder gelezen als e-book, maar dit keer als luisterboek geluisterd via de Luisterbieb app. Wat mij betreft een must voor iedere ondernemer, maar ook een aanrader voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen. Simone Levie is een powervrouw.
Het is de levensmissie van businesscoach Simone Levie om vrouwen te empoweren. Te vaak laten zij zich door irreële angsten en valse bescheidenheid weerhouden van het verwezenlijken van hun wensen en dromen. En die eeuwig twijfel… Zou ik het wel kunnen? Simone zegt: Start before you’re ready! Geen gemiep, ga ervoor, pak die kans als je hem ziet. Dit boek helpt je je talenten te erkennen en te kiezen voor de dingen die jij écht belangrijk vindt. Je kunt het, niets houdt je tegen!

We onderschatten de waarde van onze eigen dromen en verlangens enorm. We zien niet hoe essentieel ze zijn voor ons algehele welzijn. Terwijl jouw verlangens je levenskracht vormen. Jouw dromen zijn je energiebron. Het is wie jij bent en wat jij te doen hebt.

Mijn top drie van deze boeken:

  1. De afstand tussen jou en mij
  2. Holistik
  3. Strandagboek


Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Deze boeken las ik in augustus 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s