Middagje films kijken met Elize

De scholen zijn weer begonnen, maar omdat Elize al op het voortgezet onderwijs zit heeft ze in de eerste schoolweek een rooster waarbij ze nog niet fulltime naar school hoeft. Dat is lekker, want zo hebben wij samen nog wat quality time. Samuël logeert bij opa en oma en daardoor kunnen zij en ik wat spannender films kijken dan normaal gesproken. Er stonden nog een paar films op mijn lijstje, maar omdat we nogal gebonden zijn aan de Nederlandse vertaling moest ik er in ieder geval eentje afstrepen en kozen we voor een ander. Aangezien Elize nogal Harry Potter minded is wilde ik met haar Belle en het Beest kijken, vanwege Emma Watson, maar die is helaas nog niet nagesynchroniseerd.

Alice in Wonderland & The Looking Glass

Afbeelding van Jade Page via Pixabay

Alice in Wonderland was dat wel en hoewel ik er wat sceptisch tegenover stond vond ik het toch een erg leuk film op te kijken. Als kind begreep ik nooit zo goed waarom andere kinderen het verhaal van Alice in Wonderland zo mooi vonden. Ik vond het saai om te lezen. Een paar jaar terug kocht in een nieuw uitgekomen versie van het boek en las het voor aan de kinderen. Ik was nog steeds niet een groot fan, maar vond het wel leuk. Meer dan dat was het helaas niet en daarom twijfelde ik ook of ik wel wilde kijken. Elize wilde wel dus zette ik het (met een beetje tegenzin) aan. Het viel me echt reuze mee.
Alice in Wonderland is een film van Tim Burton die in 2010 werd uitgebracht. Het gaat om een verfilming van de boeken Alice’s Adventures in Wonderland en Through the Looking Glass van schrijver Lewis Carroll. De hoofdrollen worden vertolkt door Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway en Helena Bonham Carter. Alice is 19 jaar oud wanneer ze op het punt staat om, min of meer gedwongen, een verloving aan te gaan. Ze wil dit niet en vlucht daarom. Ze volgt de White Rabbit (het witte konijn) tot in Wonderland. Samen met andere bekende inwoners van Wonderland, zoals de Mad Hatter (Johnny Depp) en de Cheshire Cat (Stephen Fry), moet ze proberen de macht van de White Queen te herstellen en de Red Queen te verslaan*. Voor meer informatie kun je deze Wikipedia pagina raadplegen.

“It’s no use going back to yesterday, because I was a different person then.”

Dumbo

De tweede film die we keken stond al heel erg lang op ons lijstje. We zou hem eigenlijk in de bioscoop gaan kijken, maar het kwam niet uit om er met z’n tweeën naartoe te gaan. Des te leuker is het dat de film gewoon te kijken is op Disney+. Deze film is nagesynchroniseerd. Het viel al vrij snel op dat er dan weliswaar is ingespeeld op het oude verhaal uit 1941, maar dat het wel degelijk verschilt met het origineel. Het enige wat nog hetzelfde is is dat de olifant wordt afgeleverd door een ooievaar. Dat Dumbo grote oren heeft en uitgelachen wordt, waardoor hij als clown moet gaan werken. Ook het huis dat in brand stond in de tekenfilm is erin verwerkt en voor de rest is het een heel eigen verhaal geworden. Elize was er iets minder van gecharmeerd, maar ik vond het een verademing dat ik niet naar een oude versie met echte mensen zat te kijken. De dieren praten dus ook niet.
Dumbo is een Amerikaanse avonturenfilm uit 2019, geregisseerd door Tim Burton en geproduceerd door Walt Disney Pictures. De hoofdrollen worden gespeeld door Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito en Eva Green. en jonge olifant, met oren zo groot dat hij erover struikelt, leert vliegen van twee kinderen met behulp van een veer en helpt een falend circus. Dumbo wordt echter wel gescheiden van zijn moeder. V.A. Vandevere, een ondernemer, werft het bijzondere olifantje voor zijn entertainmentpark Dreamland. Maar wanneer Vandevere zijn nieuwe plannen onthult, ontdekken Dumbo en zijn vrienden een duister geheim*. Lees voor meer informatie verder op Wikipedia.

Zootropolis

Afbeelding van JL G via Pixabay

Sinds de tekenfilms een soort van upgrade hebben gekregen vind ik het (als volwassene) erg leuk om een zo’n film op te zetten. Ik vind het namelijk erg tof dat er tegenwoordig in tekenfilms mooie boodschappen zijn verwerkt. Zo is er in deze film een klein konijn dat politieagent wil worden en er alles voor over heeft om dit te bereiken. Zelfs als iedereen haar zegt dat het haar nooit zal lukken. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de grote stad: Zootopia. Ik vond dit echt een superleuke film. Vooral de luiaards vond ik leuk ;-).
Zootopia is verdeeld in verschillende wijken waar alle dieren groot en klein, zowel roofdieren als vroegere prooien, in harmonie met elkaar wonen. Judy Hopps is een vrouwelijk konijn dat in een klein dorpje woont waar haar familie al generaties lang wortelen teelt. Ze droomt om bij de politie te gaan en studeert na een moeilijk parcours als eerste af van haar klas op de politieacademie. Nick Wilde is een sluwe vos die zijn brood verdient als kleine oplichter. Wanneer Hopps enkel als parkeerwachter een opdracht krijgt is ze zeer teleurgesteld. Het politiekorps is op zoek naar veertien vermiste inwoners en Hopps kan haar chef zover krijgen dat ze ook op zoek mag naar een vermiste otter, Mr. Otterton. Maar wanneer ze hem niet binnen de 48 uur kan vinden, dient ze haar ontslag te geven*. Je kunt meer lezen op Wikipedia.

Judy Hopps: I came here to make the world a better place, but I think I broke it.
Chief Bogo: The world has always been broken. That’s why we need good cops.

Elize en ik hebben ons gisteren uitstekend vermaakt met deze drie films. Zie hieronder de trailers voor de verschillende films.

*Bron: Wikipedia

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s