Fangirl – Rainbow Rowel

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films. Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

De achttienjarige Cath gaat net als haar tweelingzus Wren studeren. Ze wil graag samen met haar zus een kamer delen, maar Wren denkt daar heel anders over, achttien jaar lang een kamer te hebben gedeeld vraagt om verandering in een nieuwe omgeving. En waar Wren zich makkelijk aanpast aan het studentenleven heeft Cath er veel meer moeite mee. Ze deelt een kamer met Reagan en veel verder dan de dagelijkse: hoi, en de vraag of een raam dichtgedaan kan worden komen ze niet echt. De enige met wie af en toe een praatje maakt is het vriendje van Reagan, Levi. Cath zelf heeft een soort van relatie met Abel die aan een andere universiteit studeert en wie ze, om heel eerlijk te zijn, niet echt mist.

Fanfiction

Een paar weken later zijn Reagan en zij goede vrienden, blijkt Levi niet haar vriendje te zijn, heeft ze een verbond gesloten met Nick, die samen met haar schrijflessen volgt, en heeft Abel een einde gemaakt aan hun soort van relatie. Haar fanfiction wordt zeer goed gelezen door haar fans, maar wanneer ze een stuk inlevert bij haar lerares wordt ze beschuldigd van plagiaat en stort haar wereld een beetje in. Fanfiction in combinatie met haar schoolwerk blijkt toch teveel van het goede. Wanneer ze Levi helpt met het lezen van een boek voor zijn tentamen lijkt er iets te groeien tussen hen, maar het lijkt erop dat hij er niets mee bedoelde en breekt haar hart. De eenzaamheid van Cath is dan zo tastbaar en geeft een plaatsvervangend verdrietig gevoel.

Dan komt haar vader in een ziekenhuis terecht en wil Cath stoppen met school. Ze probeert haar vader te overtuigen dat dat het beste is, voor iedereen, maar hij wil er niets over horen. Pas als ze verteld dat er meer speelt accepteert hij het. Cath is echter zo sterk dat ze toch terug gaat. En dan gaat het (studenten)leven haar eindelijk toelachen.

Recensie

Wat een heerlijk boek is dit! Het leest heerlijk weg en blijft van begin tot eind boeien. Als ik heel eerlijk ben is het echt een boek voor jongeren, maar af en toe zijn dit soort boeken lekker om tussendoor te lezen. Verstand op nul en dan lekker op de bank met een grote kop thee en een lekkere deken op je schoot.

Titel: Fangirl
Auteur: Rainbow Rowell
Genre: Fictie – Young Adult
Uitgever: van Goor
Uitgave datum: juni 2014
Uitvoering: paperback
Pagina's: 336
ISBN13: 9789000342440
Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s