Heal – een Netflix documentaire

Waardering: 5 uit 5.

Deze film heb ik al drie keer gezien en elke keer weer leer ik er iets van. Je moet er wel iets mee hebben, het onderzoek doen naar allerlei (alternatieve) behandelingsmethoden, maar ik hou er wel van. Ik ben er altijd nieuwsgierig naar geweest (ik ben niet voor niets laborant geweest) en ik hoop dat ik er ook altijd nieuwsgierig naar zal blijven. Mijn ziekte speelt hier uiteraard ook een grote rol in en ik zoek het graag eens op andere gebieden dan de standaard zorg in Nederland.

Waar gaat het over?

De documentaire HEAL is gemaakt door Kelly Noonan en zij ging in gesprek met vele bekende mensen over wetenschap en spiritualiteit. Zo ontdekken we dat onze gedachten, overtuigingen en emoties een enorme impact hebben op onze gezondheid en op de mogelijkheid om te genezen. De laatste onderzoeken onthullen dat we niet het slachtoffer zijn van onze niet te beïnvloeden genen en dat we ook niet zomaar allerlei enge prognoses hoeven te accepteren. Nee,

Kelly Noonen stelt dat we meer controle over onze gezondheid en ons leven hebben dan ons verteld ooit is.

Door naar deze film te kijken leer je nieuwe overtuigingen en zie je hoe geniaal ons menselijk lichaam eigenlijk is. Kelly stelt dat we allemaal een buitengewoon goede genezer in ons lichaam hebben. Toch is genezen heel complex en daarnaast ook nog eens erg persoonlijk. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander misschien/waarschijnlijk niet en andersom. Noonen zoekt uit wat werk en wat niet. Maar vooral: waarom niet.

Wetenschap en Spiritualiteit

In HEAL gaat ze in gesprek met een aantal geniale wetenschappers en spirituele leraren en volgt daarnaast drie mensen die op zoek naar genezing en vooral de stappen die zij namen vond ik erg inspirerend en intrigerend. Een aantal van de spirituele leraren kende ik van andere programma’s, maar de meeste namen zeiden me niet zo veel. Bij sommigen herkende ik het gezicht. Ik denk dat een aantal van hen ook hebben meegewerkt aan de film The Secret. Dat ga ik binnenkort uitzoeken.

Dit zijn de namen van de mensen die meewerkten aan de documentaire*.

 • Dr. Deepak Chopra,
 • Anita Moorjani,
 • Marianne Williamson,
 • Dr. Michael Beckwith,
 • Dr. Bruce Lipton,
 • Dr. Joe Dispenza,
 • Anthony William
 • ‘Medical Medium’,
 • Gregg Braden,
 • Dr. Joan Borysenko,
 • Dr. David Hamilton,
 • Dr. Kelly Brogan,
 • Rob Wergin,
 • Dr. Kelly Turner,
 • Peter Chrone,
 • Dr Darren Weissman,
 • and Dr Jeffrey Thompson.

*Deze informatie vond ik op de website van Heelbewust.com en ik heb getracht het zo veel mogelijk in mijn eigen woorden te herschrijven. Op deze site vind je niet alleen de dvd (die heel veel extra’s bevat dat Netflix niet laat zien), maar is er ook een boek te koop dat geschreven is naar aanleiding van de documentaire.

Maker: Kelly Noonan
Uitgave: 5 december 2017 
Duur: 1 uur en 46 minuten
Leeftijd: alle, maar wel Engelstalig

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s