Sweet Magnolias – een Netflix-serie gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods

Waardering: 5 uit 5.

Eerder schreef ik al dat ik het zo geweldig vind dat de Harlequinromans, die vaak verguist worden omdat ze voor suffe huisvrouwen zouden zijn, nu toch maar mooi even worden gebruikt voor een Netflix-serie. Niet alleen Virgin River is gebaseerd op die boeken, maar Sweet Magnolias ook. Ik kende al wel wat werk van deze auteur, maar ik kan me niet herinneren deze boeken te hebben gelezen.

Drie vriendinnen, die zichzelf de Sweet Magnolias noemen zijn al vanaf hun kindertijd de beste vriendinnen en delen lief en leed met elkaar. De serie draait met name om hen en is romantisch gedramatiseerd. De verhalen zijn gebaseerd op de Sweet Magnolias boeken van Sherryl Woods.

Drie hoofdrollen

In de hoofdrollen zien we: JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott and Heather Headley. De serie ging op 19 mei van dit jaar in première op Netflix.

JoAnna García Swisher werd geboren op 10 augustus 1979 en heeft in meerdere films en series gespeeld. Ik kende haar voor deze serie nog niet en als ik haar biografie bekijk kan dat wel kloppen.
In Sweet Magnolia’s speelt zij de rol van Maddie Townsend, een recentelijk gescheiden vrouw. Haar man, Bill, liet haar in de steek voor zijn zwangere vriendin. In de serie zien we hoe ze haar leven, samen met haar kinderen, weer probeert op te pakken en verliefd wordt op de knappe trainer van haar oudste zoon.

Bron: Netflix

Brooke Elliott werd geboren op 16 november 1974 en heeft ook een behoorlijk lijstje op haar naam staan voor zowel films en series als musicals. Ik ken haar als Jane Bingum in de Netflix serie Drop dead diva, waar ze meerdere award voor heeft gewonnen.
Brooke speelt de rol van Dana Sue Sullivan, de chef en eigenaar van restaurant Sullivan’s.

Bron: Netflix

Heather Headley werd geboren op 5 oktober 1974 en heeft net als haar twee collega’s een lange lijst met wat ze allemaal heeft bereikt. Ze is naast actrice ook musicalster en zangeres en heeft een Grammy gewonnen voor haar album Audience of one. Ik kende haar voor deze serie niet, maar haar biografie is indrukwekkend.
Heather speelt de rol van Helen Decatur, een advocaat. Ze heeft een groot huis gekocht waarin ze een spa gaat maken dat ze The Corner Spa noemt. Maddie en Dana Sue worden haar partners.

Bron: Netflix

Bingewatching

Ik zou maar wat graag alles hier vertellen en meteen ook een spoiler weggeven, maar dat doe ik niet. Je moet het helaas doen met een heel klein beetje informatie.
In de eerste paar afleveringen leren de drie personages kennen en zien we hoe de dames aan het werk gaan in de spa die Helen heeft gekocht. Met de introductie van de dames worden ook de andere rollen duidelijk.

De verhaallijn is dan misschien niet superspannend, maar net als in de boeken is het

gewoon heerlijk feelgood materiaal waar je behoorlijk snel doorheen binge-watcht.

Ik vond het geweldig en heb het allemaal binnen een week bekeken. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik een van de boeken van Sherryl Woods bij de bibliotheek heb geleend. Ik moet echt weten hoe het verder gaat.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s