Het boek van morgen – Cecelia Ahern

Waardering: 5 uit 5.

Iedereen heeft er wel eens van gedroomd te kunnen weten wat de dag van morgen zal brengen. Iedereen, behalve Tamara Goodwin. Tamara heeft namelijk al alles wat haar hartje begeert: een groot huis met een privéstrand en een inloopkast vol designkleren. Nooit hoeft ze zich ergens zorgen over te maken, laat staan over de dag van morgen. Maar dan overlijdt plotseling haar vader. Hij laat zijn gezin achter met torenhoge schulden. Noodgedwongen geven Tamara en haar moeder hun luxe leventje op en trekken ze in bij familie op het platteland. Tamara kan hier maar moeilijk wennen. Verveeld dwaalt ze rond in een nabijgelegen verlaten kasteel. Daar vindt ze een boek dat zowel haar verleden als haar toekomst op zijn kop zet. Het boek van morgen is een boek dat je vandaag nog gelezen moet hebben.

Wanneer de vader van de zestienjarige Tamara Goodwin zelfmoord pleegt moeten zij en haar moeder noodgedwongen verhuizen naar het huis van haar oom en tante. Tamara’s vader bleek namelijk grote schulden te hebben en liet het gezin berooid achter. Van een groot, duur herenhuis aan een privéstrand naar een portierswoning op het arme platteland is een enorme omschakeling.

Kilsaney Castle

Die portierswoning beschermde in de achttiende eeuw de zij-ingang van Kilsaney Castle waar haar oom Arthur de tuinman is. Het kasteel is weliswaar deels uitgebrand, maar is tevens het enige interessante in de wijde omgeving, waar het dichtstbijzijnde dorp een kwartier rijden is. Bij het kasteel woont een aantal nonnen en Tamara sluit al snel een bijzonder soort vriendschap met één van hen.

Bibliotheekbus

Op een dag doorbreekt de 22-jarige Marcus Tamara’s eindeloos lijkende verveling. De jongen beheert sinds korte tijd de lokale bibliotheekbus en neem haar mee naar een ander dorp. In de bus ontdekt ze een boek zonder titel en zonder de naam van de auteur op de omslag. Daarnaast blijkt het boek op slot en de sleutel ontbreekt. Ze neemt het mee naar de non zuster Ignatius om het te laten openen. Het blijkt een leeg boek te zijn en de non adviseert Tamara het als dagboek te gebruiken.

Bijzonder boek

Privacy heeft Tamara helaas niet met haar alles controlerende tante in de buurt en ze besluit het dagboek mee te nemen naar de kasteelruïne om het daar te kunnen vullen met haar verhalen. Dan blijkt dat het een heel bijzonder boek is, want wanneer ze er voor de eerste keer in wil schrijven ziet ze dat de eerste pagina beschreven is. Met haar eigen handschrift.

“Ze zeggen dat een verhaal elke keer dat het wordt verteld iets verliest. Als dat zo is, heeft dit verhaal nog niets verloren, want het is de eerste keer dat het wordt verteld.”

Recensie:

Vanaf dat moment wordt het verhaal, dat op sommige punten al vreemd was alleen maar nog vreemder. Fascinerend vreemd! Er lijkt een geheim genesteld te zijn in het huis van haar oom en tante, een geheim waar niemand over spreekt. Dat een grote brand in het kasteel, jaren eerder daar iets mee te maken heeft is duidelijk. Het verhaal stoomt daar met een rap tempo door en uiteindelijk komen er gruwelijke waarheden boven. Aan het eind wordt het super spannend en is het boek wegleggen bijna geen optie. Met dit boek werd het dan ook uiteindelijk nachtwerk.

Titel: Het boek van morgen
Auteur: Cecelia Ahern
Genre: Roman
Aantal pagina's: 287
Uitgeverij: Prometheus
Dit boek is niet meer nieuw te koop, in het Engels is het onder andere >>>HIER<<< verkrijgbaar.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s