De leukste animatiefilms op Netflix

De keuze op Netflix is echt enorm en het was dan ook niet makkelijk om te kiezen welke films ik de leukste vind om in deze post te delen. Een paar van de tips zijn onderdeel van een volledige serie, dit heb ik er dan ook bij vermeld. Natuurlijk heb ik er ook mijn eigen mening aan toegevoegd, want ik ben een zeer kritische televisiekijker.

Tom en Jerry

‘Tom en Jerry zijn terug van weggeweest’, schrijft Netflix. ‘Het is een van de beroemdste animatie duo’s in de wereld en ze beleven nieuwe avonturen.’
Als je naar de informatie kijkt zie je echter dat de film zelf niet helemaal nieuw is, want hij is namelijk van 1992. En ik weet ook niet zeker of het wel valt onder de term animatie, maar ik zet hem er toch tussen. Het is namelijk zo heerlijk tijdloos goed. Welke generatie hem ook kijkt: het blijft leuk. Christiaan en ik keken Tom en Jerry vroeger al (afzonderlijk van elkaar – in de jaren 80) en als ik heel eerlijk ben vind ik het niet meer zo leuk als toen. Dat komt misschien omdat ik er nu iets meer betekenis achter zoek, maar Samuël kan hier echt keihard om schateren. Ik geloof dat hij hem al tien keer gezien heeft, maar dat maakt hem niets uit. Voor hem is het elke keer alsof hij het voor het eerst ziet. Nu is het wel zo dat ik vroeger naar afzonderlijke filmpjes keek en dit is een compleet verhaal. Overigens wel erg leuk bedacht. Er zitten meerdere boodschappen in verstopt en dat is best belangrijk. Ik heb hem zelf gezien en daarom staat hij in dit lijstje.

Verschrikkelijke Ikke

De hoofpersoon in deze film, Gru, wil tegen elke prijs de grootste superschurk ter wereld wil worden en op die manier eindelijk het respect winnen van zijn moeder. Hij is vastberaden de maan te krimpen en haar zo te stelen. Daarvoor moet hij alleen wel eerst een krimpstraal stelen uit een Aziatisch lab. Zijn grootste concurrent, Vector, is hem echter voor en neemt het wapen mee naar zijn schuilplaats. Gru ziet echter hoe drie weesmeisjes: Margo, Edith en Agnes, makkelijk Vectors schuilplaats binnenkomen, wanneer ze bij hem aanbellen om koekjes te verkopen. Om die reden besluit hij de drie meisjes te adopteren en hoopt ze te kunnen gebruiken om de krimpstraal bij Vector te stelen. Wat hij echter niet had verwacht is dat hij aan hen gehecht raakt om elk hun eigen unieke eigenschap heeft.
Ik ben echt helemaal weg van deze hele serie van drie. Het begon voor mij allemaal met de film Minions en daarna keken we Verschrikkelijke Ikke 1 en 2. Dit was allemaal nog pre Netflix voor ons, dus we hebben alle drie de dvd’s in huis. Ik geloof dat ik ze allemaal een paar keer gezien heb en ik kan er geen genoeg van krijgen. Helaas staat Minions niets op Netflix, maar aan de andere twee is meer dan genoeg plezier te beleven.

Shrek de derde

Shrek is een Amerikaanse komische computeranimatiefilm dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van William Steig. ‘Als zijn schoonvader plotseling zien wordt, begint Shrek samen met Ezel en Gelaarsde Kat aan een nieuw wervelend avontuur om de rechtmatige troonopvolger te vinden’, aldus Netflix.
Jaaaa, Shrek. Ik hou van Shrek. Het eerste deel werd in 2001 uitgebracht, maar het duurde nog tot 2004 denk ik dat ik hem heb gezien. Als ik het me goed herinner ging ik namelijk voor nummer twee naar de bioscoop met mijn beste vriendin en ik kan me vooral herinneren dat ze zeer onpasselijk werd van de scene waarin de gelaarsde kat een braakbal naar buiten werkte. Deel drie kwam in het jaar dat Elize werd geboren (2007), maar ook die heb ik niet meteen bekeken. Het laatste deel kwam uit in 2010. Daar ben ik het minst tevreden over. Misschien was ik inmiddels al een beetje Shrek moe op dat moment, want ik geloof dat ik de eerste twee delen zo’n tien keer gezien heb en deel drie minstens vijf keer. Elize vond het laatste deel ook heel leuk en heeft hem drie of vier keer bekeken. Maar wat mij betreft kun je misschien beter zelf bepalen of ik gelijk heb. Deel 3 is dus mijn aanrader voor wat betreft Netflix.

Huisdieren geheimen

Netflix schrijft: ‘Nadat twee ruziënde honden op straat zijn belandt, nemen ze het samen op tegen een bende boze dieren die een aanval op mensen voorbereidt.’
Ook weer een film waarvan er meerdere delen bestaan, maar waarvan niet alles te zien is op Netflix. Dat is erg jammer, zeker omdat de kans vrij groot is dat je verder wilt kijken.

Bron: Netflix

Trouble

Het hondje Trouble is de erg verwende hond van een rijke dame. Wanneer zij op een dag overlijdt Trouble komen de erfgenamen zijn het huis leeghalen. Zijn favoriete speeltje wordt in een verhuiswagen geladen en Trouble wil hem bevrijden, maar dan is hij te laat om er nog uit te komen. Als hij onderweg uit de verhuiswagen valt gaat hij op avontuur in de stad. Tijdens het uitstapje komen de erfgenamen erachter dat ze hem nodig hebben om de erfenis te krijgen en willen hem met alle geweld terug. Ze huren een dierendetective in.
Deze film heb ik een paar weken terug bekeken. We zouden hem in de bioscoop gaan zien, maar helaas gooide covid-19 roet in het eten en heb ik er eerlijk gezegd ook niet meer aan gedacht, totdat ik de trailer voorbij zag komen op Netflix. Opnieuw een hele goede animatiefilm met een duidelijke boodschap. En voor wat betreft die detective… de maker van deze film had echt overduidelijk ‘Ace Ventura – pet detective’ in zijn achterhoofd. Een ode, of een gejat idee? Zeg het maar. Overigens vind ik hem wel wat weghebben van de film hierboven.

Ballerina

Ballerina is een Frans-Canadese animatiefilm dat werd geregisseerd door Eric Summer en Éric Warin. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van 1879. Het weesmeisje Félicie droomt ervan ballerina te worden aan het ballet van de Parijse Opera en heeft daar werkelijk alles voor over.
Als ik heel eerlijk mag zijn dan ik zelf dit de allermooiste film. Elize en ik hebben hem samen in de bioscoop gezien en later hebben we hem via Netflix gekeken met Samuël samen.

Het is ontroerend, het is spannend en het is zo waanzinnig mooi getekend!

Corgi

‘De geliefde hond Rex krijgt te maken met een jaloerse rivaal en Donald Trump, belandt in het asiel en gaat dan op zijn avontuurlijke weg terug naar Buckingham Palace.
Zo leuk, deze film over de hondjes van de koningin van Engeland. We hebben met het hele gezin bekeken in de bioscoop en we raakten er ook in de weken erna niet over uitgepraat.

The Willoughbys

Drie broers en een zus met vreselijk egoïstische ouders. De kinderen zijn ervan overtuigd dat ze beter af zijn als ze zichzelf opvoeden en verzinnen een plan voorgoed van ze af te komen. Ze willen niets liever dan zelf een perfect onvolmaakt gezin vormen, maar helaas wordt er een oppas door hun ouders geregeld. Uiteindelijk komen ze tot het besef wat hun ouders voor hen betekenen en zetten ze alles op alles om ze terug te krijgen. Maar of dat lukt…
Het viel mij nog niet eens meteen op dat deze film er was, maar Christiaan wees me erop dat Samuël het waarschijnlijk prachtig zou vinden. En toen ik de trailer zag wilde ik hem ook zien. De film is zo kleurrijk en heerlijk ‘Pipi Langkous-achtig’. Zoals verwacht viel de film inderdaad in goede aarde, zelfs bij mij.

Bron: Netflix

Bigfoot Junior

Bigfoot junior is een Belgisch-Franse animantiefilm dat gaat over Adam. Als hij zijn vermiste vindt, begrijpt Adam dat hij een goede reden had om te vluchten. Hij is namelijk Bigfoot! Adam ontdekt al snel wat eigenschappen bij zichzelf.
Een spannend verhaal en leuk voor het hele gezin.

Larva eiland de film

Ik geef eerlijk toe, ik hou totaal niet van die vieze beesten, maar Samuël is er knettergek op. Zo gek dat hij de serie al minstens vier keer heeft gekeken. Ik heb de eerste afleveringen wel heel vaak meegekeken, maar tegenwoordig zeg ik dat hij alles mag kijken wat hij wil, behalve Larva. Toch sprak de film mij wél aan, toen hij uitgelicht werd door Netflix, want die komt een heel stuk lichter en vrolijker over dan de serie; daar gaan ze namelijk wel heel erg vaak dood. Dit blijkt overigens een filmvervolg op de serie te zijn. Chuck keert terug naar huis en praat hij met een reporter over het leven op het eiland met zandlarven Rood en Geel. Nee, ik heb hem nog niet gezien, maar toch raad ik hem aan op basis van de ervaringen van Samuël.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s