Wild! – Cheryl Strayed

Waardering: 5 uit 5.

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder, en nu ligt ze ook nog eens in scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1700 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid. Omdat ze niets meer te verliezen heeft.

Na de dood van haar moeder heeft Cheryl geen idee wat ze met haar leven aan moet, de basis is er niet meer. Ze doet haar uiterste best het overlijden een plekje te geven, maar hoe ze het ook aanpakt, ze is er niet toe in staat. Ook haar (impulsieve) huwelijk met Paul is niet wat ze er van verwachtte, maar tegelijkertijd wil ze dat wat ze heeft ook niet kwijt. Ze kan geen afstand van hem nemen, maar nadat ze vreemdging is hij bij haar weggegaan, drie jaar na het overlijden van haar moeder, hoopt ze rust te vinden bij een vriendin die in Portland woont, maar de onrust blijft.

De PCT

Op een dag valt haar oog op een boek over de Pacific Crest Trail (PCT) dat vanaf de Mexicaanse grens in Californië tot net over de grens met Canada loopt. Op dat moment zet het boek terug in het schap, maar later gaat ze toch terug om het te kopen. Wanneer ze na haar scheiding, alleen in een eenkamerappartement, in een diep dal zit besluit ze een deel van de PCT, alleen, te gaan lopen, 100 dagen lang. Een half jaar lang werkt ze keihard als serveerster om zoveel mogelijk geld te sparen voor die reis.

Bridge of the Gods

Op de vooravond van haar start in de Mojave Desert heeft ze geen idee waar ze gaat leven als ze klaar is met wandelen en realiseert ze zich tevens dat haar reis misschien te hoog gegrepen is. Toch vertrekt de volgende dag met nieuwe kleding, gloednieuwe schoenen en een overvolle trekkerstas met het voornemen pas te stoppen wanneer ze de brug over de rivier de Columbia op de grens  tussen Oregon en Washington had aangeraakt, de Bridge of the Gods, ‘Brug der Goden’.

Recensie:

Wat volgt is een wonderlijk verhaal, een waanzinnig boek (op meerdere manieren) bomvol emoties, zowel mooie als vervelende. Het stond al jarenlang op mijn ereader, maar ik kon de rust niet vinden om het te lezen. Toen ik zag dat Storytel hem had, besloot ik hem te luisteren. Elke dag een half uurtje tot een uurtje en voornamelijk terwijl ik op de fiets zat. Diverse keren heb ik gevochten tegen opwellende tranen, omdat het verhaal zo heftig was.

Niet alleen is het verhaal prachtig geschreven, maar het komt ook nog eens helemaal tot leven door de stem van Nienke van der Haak. Een stem kan het boek maken of breken, maar deze maakte hem helemaal waardoor het verhaal volledig tot leven kwam in mijn hoofd. Een paar uur lang voelde ik mij Cheryl Strayed, een krachtige vrouw met tonnen doorzettingsvermogen. Een ware inspiratie!

Titel: Wild!
Auteur: Cheryl Strayed
Genre: Waargebeurd
Aantal pagina's: 381
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Je kunt dit boek onder ander >>>hier<<< kopen.
Ook te beluisteren als audiobook via Storytel en Kobo Plus.

Dit boek is overigens ook verfilmd. zie hieronder de filmtrailer.

https://youtu.be/tn2-GSqPyl0

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s