Favoriete auteur 1 – Kiera cass

Doordat ik duizenden boeken heb gelezen heb ik zo onderhand ook heel wat favoriete auteurs. Toch zijn er niet heel veel auteurs waarvan ik vrijwel alle boeken heb. Van de meesten heb ik bijvoorbeeld maar één boek zelf gekocht of heb ik een mengsel van papieren boeken en e-books. Kiera Cass is een van de weinigen waarvan ik vrijwel alles heb. Ik mis twee bundels, maar die heb ik expres niet gekocht omdat die losse verhalen niet alleen in twee verschillende boeken staan die daarna nogmaals zijn samengevoegd in een laatste boek en dubbele boeken heb ik niet veel mee, zelfs niet als ze in een ander jasje zijn gestoken.

Ik begon mijn avontuur met Cass toen ik de ‘Selection’ box kocht bij de Arnhemse Kinderboekwinkel, hoewel ik de boeken zelf op de fiets luisterde. Dat gebeurt wel vaker: dat ik boeken luister die ik bezit, maar om heel eerlijk te zijn kan me dat niet zoveel schelen. Toen ik de boeken kocht hield ik in mijn achterhoofd dat ze op een dag voor Elize konden zijn en soms wil ik ook gewoon boeken kopen omdat ik ze mooi vind.

Over de auteur

Kiera Cass is geboren in South Carolina, in mei 1981. Ze studeerde geschiedenis aan de Radford University. Nu woont ze met haar man, zoon en dochter in Christiansburg, Virginia. In 2009 publiceerde Cass zelf haar eerste boek: The Siren. Ze raakte echter pas bekend toen ze via een uitgeverij haar serie The Selection (de Selectie in het Nederlands) uitbracht. Oorspronkelijk zou the Selection een trilogie worden, maar inmiddels bestaat deze serie uit vijf boeken, waarvan de laatste in 2016 uitkwam. Om de een of andere reden heb ik altijd gedacht dat deze auteur een Duitse is, geen idee waarom eigenlijk. Ze schreef de volgende boeken, als je op de link klikt kom je op Bol.com terecht. Dit is geen gesponsorde blog!

Siren

Waardering: 4 uit 5.

Het boek Siren kwam als eerste uit. Het werd gepubliceerd in 2009 in Amerika, maar kwam pas veel later (2016) uit in Nederland. Toen had ik de hele Selectie serie al gelezen en snakte naar een nieuw boek van haar hand. Wat betreft schrijfstijl is het ware liefde.
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

De Selectie serie

De Selectie gaat over America Singer, die in een van de laagste rangen van de maatschappij woont en als een van de vijfendertig kandidaten gekozen wordt om mee te doen aan de Selectie: een afvalrace waarbij de winnaar gekroond zal worden tot prinses en met de kroonprins zal trouwen. America is echter de enige van de vijfendertig meisjes die hier ziet bepaald op zit te wachten. 

De Selectie

Waardering: 5 uit 5.

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

De Elite

Waardering: 5 uit 5.

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen hun mooie plannen samen.
Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

De One

Waardering: 5 uit 5.

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

De prinses

Waardering: 5 uit 5.

Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.
Ik moest er even aan wennen dat het verhaal niet langer om America draaide, althans niet rechtstreeks en ik had even moeite met overschakelen naar een heel nieuw meisje, maar ook dit boek en het vervolg las ik één ruk uit. Dit keer wél de papieren versie.

De kroon

Waardering: 5 uit 5.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Hier houdt de vijfdelige serie – die in eerste instante een trilogie zou zijn – op, maar naar aanleiding van deze boeken schreef de auteur extra toevoegingen over verschillende personages in het boek. De eerste twee heb ik niet gelezen en de reden daarvoor is dat ik het idee heb dat die twee novelles samenkomen in het laatste deel, dat ik wel kocht.

Toevoegingen in de vorm van novelles

De Koningin en De Favoriet

In De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selection-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie.
Voordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly.
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

De Prins en De Lijfwacht

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Lang en Gelukkig

Waardering: 5 uit 5.

Deze bundel bevat de vier Selection-novelles: De prins, De lijfwacht, De koningin en De favoriet, plus nog niet eerder uitgegeven bonusmateriaal. Het is een echt collector’s item voor de fans, met een kaart en illustraties in het binnenwerk.
Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren.
In De koningin strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins.
De favoriet vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Deze vier verhalen waren een hele leuke toevoeging op de rest. Er werd net iets dieper op ingegaan. Erg leuk!

De Beminde

Waardering: 5 uit 5.

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Dit boek is echt vers van de pers en ik heb de eerste druk eind juli gekocht. Het ging gepaard met een prachtige kaart met een quote erop.

Het is je vast al opgevallen (als je het tot hier gered hebt: dank je wel) dat de covers van alle boeken van Kiera Cass werkelijk betoverend zijn. Daarom vond ik het ook belangrijk dat ik van elk boek een foto plaatste. In het echt zijn ze nóg mooier. Sommigen glitteren echt.

Ik geef toe dat het extra veel leesplezier oplevert als je zo’n mooi boek in je handen hebt.

Never judge a book by it’s cover, maar hé het voegt wel extra waarde toe! Al met al zul je gezien het aantal sterren al wel doorhebben dat ik niets anders kan dan deze auteur aanraden. Ze is geweldig!

Overigens is ‘The Selection’ binnenkort te zien op Netflix, >>>hier<<< kun je er meer over lezen. Hieronder de Teaser trailer van Netflix.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

6 reacties op ‘Favoriete auteur 1 – Kiera cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s