We zijn allemaal met elkaar verbonden

De afgelopen weken las ik een paar interessante boeken over ‘de overkant’. De meeste mensen noemen het ‘het hiernamaals’ of de hemel. Auteur Laura Lynne Jackson schreef hier twee boeken over die ik tijdens het het lezen amper weg kon leggen. Ik vond ze zo intrigerend dat ik ze ook echt hier wil delen. Nu plaats ik door de week eigenlijk al meer dan genoeg recensie en tips, maar dit artikel is speciaal voor spiritual saterday en ik wil deze verhalen graag met jullie delen in combinatie met een stukje van mijn eigen verhaal. Vanaf vandaag zal ik vaker stukken schrijven over spiritualiteit in het algemeen.

Spiritualiteit als optie

Al sinds ik een jong was, houd ik me bezig met spiritualiteit. Als tiener merkte ik echter dat zoiets niet bepaald normaal is, zeker niet in een stad als de mijne, dus hield ik er al snel meer op een liet ik het achter me. Nou ja, dat probeerde ik, want ik kon het niet echt loslaten. Ergens achterin mijn hoofd bleef ik er mee bezig.

Er moet meer zijn

Ook als twintiger had ik het gevoel dat er meer moest zijn, maar nog altijd had ik (voor mijn gevoel) geen toegang tot informatie waar ik wat mee kon. Mijn beste vriendin had een cursus in huis dat hier over ging, maar op de een of andere manier voelde het niet goed om me bezig te houden met dat soort zweverigheid. Nee, ik moest het echt ergens anders gaan zoeken. Ik ging me meer verdiepen in het geloof, liet me dopen en deed belijdenis. Toch was het geloof het niet 100% voor mij, omdat het allemaal zo ontastbaar was. Ik kon me gewoonweg niet overgeven aan het negatieve deel van de bijbel. Ik wilde niet geloven dat het zo negatief moest zijn. Dus na verloop van tijd liet ik het achter me en inmiddels ben ik al meer dan negen jaar niet in de kerk geweest. Dat heeft overigens niet met geloof te maken gehad, maar meer met de kerk.

Ik heb de bijbel tot vijf maal toe proberen te lezen, maar ik werd beroerd van alle doodslag, bedrog en haat. Wellicht had ik me beter kunnen verdiepen in het Nieuwe Testament, want Jezus bracht verlichting, hoop en liefde. Dat boek staat overigens nog op mijn lijst om te lezen en zal ik na de verhuizing alsnog gaan oppakken.

Overigens wil ik met dit alles absoluut niet zeggen
dat het geloof slecht is.

Integendeel, ik vind oprecht dat iedereen zijn of haar eigen manier van geloof moet kunnen hebben. Ik denk alleen wél dat het belangrijk ik dat jíj je er goed bij voelt. En op de manier hoe het toen ging voelde het niet goed. Ik zat met mezelf in de knoop en ik vond er geen troost in. Toch kreeg God en het geloof na al die jaren alsnog een betekenis voor me, maar dan anders. Ik ging Hem op een andere manier zien, voor mij kreeg het meer vorm toen ik ging denken als in termen van het universum, de Bron, de Almachtige. Toen kreeg ik er meer vrede mee. Toch ben ik nog elke dag aan het leren.

The Law of Attraction

Maar goed, dat is voor later. Steeds meer spirituele boeken kwamen op de markt en ik geloof dat ik me er met de komst van ‘The Secret’ wat bewuster van werd dat er meer is tussen hemel en aarde. Toch kon ik ook daar – op dat moment – niet veel mee. Zo’n leven leek voor mij niet weggelegd en ik vond het nogal vreemd dat je gewoon ergens om kon vragen en het dan zomaar kon krijgen. Overigens net als God zegt in Mattheus 7 vers 7: ‘Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt, en gij zult vinden; klopt, en u zal opengedaan worden. Ik liet het opnieuw gaan, maar het bleef steeds bij me terugkomen. Mijn beeld van het leven zelf en alles naast dit leven begon vorm te krijgen. De Wet van Aantrekking kwam ook steeds meer op mijn pad, net als goede boeken. Over dit alles later meer, nu eerst deze boeken.

“Ik beschouw dit boek niet als de memoir van mijn leven, maar ik zie mijn verhaal als een manier om iets te vertellen over de indrukwekkendste en meeste heftige reading die ik gedurende de jaren heb gehouden.”

Laura Lynne Jackson gaf readings die mensen in contact brachten met hun geliefden aan gene zijden en waarbij het proces hen hielp om oude wonden te helen, vrede te krijgen met het verleden, hun leven opnieuw vorm te geven en uiteindelijk hun ware pad en doel in deze wereld te vinden*. Ze ontdekte al op jonge leeftijd dat ze anders was dan anderen, maar hield dat jarenlang verborgen voor haar omgeving. Overdag was ze lerares Engels op een middelbare school en zorgde ze voor haar drie kinderen. ’s Avonds sprak ze echter in het geheim telefonisch met beroemdheden, sporters, wetenschappers en anderen, en bracht ze hen in contact met hun overleden dierbaren. In dit boek vertelt ze daarover.
In Het licht tussen ons – dat in meer dan vijftien landen verschijnt – vertelt ze hoe ze zich jarenlang ‘niet normaal’ voelde, tot ze door een wetenschappelijke uitleg haar gave accepteerde en de twee verschillende kanten van haar leven samenbracht. Sindsdien helpt ze anderen in het reine te komen met hun verlies. Laura’s inzichten en de ontroerende verhalen uit haar readings leren ons op een liefdevoller en zinvoller manier in het leven van hier en nu te staan.

In het boek dat ze daarna schreef vertelt ze over tekens die je overleden dierbaren je (kunnen) geven om aan te tonen dat ze dan weliswaar niet meer te zien zijn, maar dat je ze nog wel degelijk om je heen hebt en dat ze voelbaar en (soms) hoorbaar zijn; en in uitzonderlijke gevallen zelfs zichtbaar. De band die je hebt met je dierbaren verdwijnt niet na de dood. Je houdt niet ineens op met van iemand houden of aan iemand denken. En soms gebeurt er iets, droom je iets, voel je iets waarvan je denkt: zou het? Ben ik gek of is dit een teken? Zelfs de nuchterste mensen hebben weleens iets meegemaakt dat ze niet konden plaatsen. In Tekens zijn overal laat Laura Lynne Jackson ons door middel van voorbeelden zien dat wat we vaak instinctief voelen klopt. Ze vertelt verhalen van mensen die bizarre ervaringen hebben meegemaakt, zoals een moeder die sinds het overlijden van haar zoon overal herten tegenkomt; ze wordt er zelfs midden op de snelweg door gestopt. Of de vrouw die een dollarbiljet ontvangt met de naam van haar overleden man, als teken dat het goed met hem gaat. En het nummer van Elvis Presley dat Laura Lynne Jackson altijd op de sterfdag van haar vader ergens onverwacht hoort. Als je ervoor openstaat, dan heb je geen medium nodig om je te vertellen wat je diep van binnen eigenlijk al weet. Tekens zijn overal is een boek vol liefde, hoop en troost. Ik heb het allemaal met grote verbazing gelezen, maar er was geen moment dat ik twijfelde over haar verhalen. Ik vond het heel bijzonder om te lezen. Sterker nog, ik wil het gaan proberen.

Witte duif of regenboog

Ik heb een bijzonder iemand de vraag gestuurd me te laten weten dat hij bij me is, maar ik heb nog niet het teken gehad dat ik vroeg. Het kan zijn dat we een ander teken hebben, maar dat weet ik niet, want ik ken hem niet echt. In eerste instantie vroeg ik hem een witte duif, maar later had ik het gevoel dat een regenboog beter zou zijn.
O, wacht… ik ben helemaal vergeten dat ik een paar uur later een kleine regenboog zag aan de rand van een wolk waar ik ‘per toeval’ naar keek. Wie weet was het dan toch zijn teken. Ik ga het binnenkort nogmaals proberen, want van

wat ik de afgelopen maanden heb begrepen is dat aan ‘de overkant’ geen gebrek aan energie is. Daar kunnen ze alles voor elkaar krijgen wat ze maar willen.

En nooit, maar dan ook nooit, val je ze lastig. Ze willen je graag helpen. Dat vond ik in beide boeken een prachtige boodschap!

*Bron: Het licht tussen ons

In onderstaand filmpje zie je een uitzending van DoctorOz waarin een aantal van deze verhalen te zien is.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

3 reacties op ‘We zijn allemaal met elkaar verbonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s