Deze boeken las ik juli 2020

Het waren er afgelopen maand zo veel dat ik ervoor gekozen heb er een maar een paar uit te lichten. Dit voornamelijk om de leesbaarheid makkelijker en korter te maken. Ik zal de flapteksten wel vermelden zodat je weet waar de boeken over gaan. Ook dit keer staat alles op volgorde van lezen. De vakantiemaand is begonnen en ik merk dat ik weer wat meer heb gelezen dan afgelopen maanden. Over een paar dagen gaan we bezig met verhuisdozen inpakken dus ik verwacht dat juli de drukste leesmaand van het jaar 2020 zal zijn.

Nachtvlinder – Teske de Schepper

Waardering: 4 uit 5.

Teske heeft met haar tienjarige carriรจre als internetpersoonlijkheid altijd de trend gezet in de alsmaar groeiende YouTube-wereld. Duizenden jonge meiden keken met haar mee en groeiden met haar op. Nu, een decennium en ruim 300.000 volgers later, neemt ze de tijd om te reflecteren. Wat heeft het haar gebracht? Wie is ze geworden?

De Wolventemmer – Barbara Jurgens

Waardering: 5 uit 5.

Ik schreef er al een blog over. Die kun je >>>hier<<< vinden.
Als Runa met haar moeder en zus Isa bij haar oma in een bergdorpje logeert, komt Isa na een skitocht niet meer thuis. De politie lijkt weinig te doen dus gaat Runa zelf op onderzoek uit. Veel dorpelingen verdenken de wolven uit de omliggende bergen van Isa’s vermissing, maar Runa is ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De wolven lijken haar juist iets te willen vertellen. Zouden zij meer weten over de verdwijning van Isa?

Master Your Mindset – Michael Pilarczyk

Waardering: 4 uit 5.

Hier zit een heel erg lange flaptekst bij en ik heb er even een klein stukje uitgelicht. Ik heb dit boek al vier keer gelezen en elke keer weer leer ik wel wat nieuws dat ik kan gaan toepassen. De cursus ‘Your Roadmap to Succes and Happiness’ is hier een mooie aanvulling op.
Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je รฉcht? In Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven beschrijft Michael op basis van eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven.

Alles is uitvogelbaar – Marie Forleo

Waardering: 4 uit 5.

Alles is uitvogelbaar geeft lezers de moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Het geloof in ons eigen kunnen staat daarbij centraal. Alles is uitvogelbaar maakt korte metten met disfunctionele overtuigingen en belemmerend gedrag. Forleo neemt je stap voor stap mee in de achtbaan van creativiteit, verandering en vooruitgang. Dit meesterwerk helpt je boven alles jouw innerlijke kracht aan te boren.
Dit boek staat boordevol tips waar je echt wat mee kan. Het was niet allemaal nieuw voor me want ik heb al een aantal boeken gelezen die op dit principe zijn berust. Toch was het een mooie aanvulling en een echte aanrader.

Verlossing – Olivia Lewis

Waardering: 4 uit 5.

Josh en Luci gaan door een heftige periode. Komen ze alle tegenslag te boven, of is hun relatie gedoemd te mislukken? Eveline komt ondertussen met vreselijk nieuws. Het dwingt Josh tot het uiterste, en in zijn woede en verdriet werkt hij mee aan een bizar plan van Eveline, waarmee hij alles op het spel zet. Verlossing, is het vierde en laatste deel van de King serie. 

Het Achterhuis – Anne Frank

Waardering: 1 uit 5.

Volgens mij hรฉt boek dat vrijwel iedereen wel op enig moment in zijn of haar leven heeft gelezen. Ik heb hem als tiener gelezen en vond hem toen niet echt geweldig. Toch wilde ik hem nogmaals lezen om te zien of ik hem vanuit volwassen perspectief wel kon waarderen. Helaas niet, ik heb hem niet uitgelezen.


Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Ze schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op de radio de minister van Onderwijs in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder meer dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

Het licht tussen ons – Laura Lynne Jackson

Waardering: 5 uit 5.

In Het licht tussen ons โ€“ dat in meer dan vijftien landen verschijnt โ€“ vertelt Jackson hoe ze zich jarenlang โ€˜niet normaalโ€™ voelde, tot ze door een wetenschappelijke uitleg haar gave accepteerde en de twee verschillende kanten van haar leven samenbracht. Sindsdien helpt ze anderen in het reine te komen met hun verlies. Lauraโ€™s inzichten en de ontroerende verhalen uit haar readings leren ons op een liefdevoller en zinvoller manier in het leven van hier en nu te staan. 
Ik publiceerde zaterdag 1 augustus jl. een blog over dit boek, dat kun je >>>hier<<< lezen.

Familiegeheimen – Astrid Holleeder

Waardering: 4 uit 5.

In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie – moeder Stien, dochter Miljuschka, zus Sonja en haar kinderen Richie en Francis – leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna. Hoe neem je afscheid van een gezinslid? Hoe leef je met gevoelens van schuld, angst en verraad; hoe verhoud je je in een nieuwe gezinsformatie tot elkaar en tot de buitenwereld, en hoe kijk je naar de toekomst? In gesprekken met haar therapeute geeft Astrid Holleeder volledige openheid over haar diepste zielenroerselen, en zijn we getuige van de hernieuwde band met haar dochter Miljuschka, over wie ze nog niet eerder schreef. Splitsen komt doordat je niet geleerd hebt een mens in zijn totaal te ervaren, met zijn goede en zijn slechte kanten, en toch het vertrouwen te behouden.
Met dit boek sluit Holleeder een trilogie af. Ik heb ze alle drie gelezen en alle drie veel sterren gegeven.

De moed om creatief te zijn – Doreen Virtue

Waardering: 4 uit 5.

Doreen laat je in De moed om creatief te zijn zien hoe je op verschillende manieren moed kunt verzamelen en de kracht kunt vinden om jezelf te zijn. Elk hoofdstuk bevat praktische oefeningen die je helpen met het ontdekken van je natuurlijke talenten, creatieve roepingen en interesses. Doreen deelt ook fascinerende onderzoeken over hoe iedereen met gemak een creatief, succesvol en tevreden persoon kan worden. De moed om creatief te zijn is een boek vol praktisch advies, wetenschappelijk onderzoek en waargebeurde verhalen, waarmee je het geloof in jezelf en je creativiteit vindt.

Nachtmuziek – Jojo Moyes

Waardering: 3 uit 5.

De jonge violiste Isabel Delancey is weduwe en kan in Londen nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Wanneer ze een groot, vervallen landhuis erft van een oudoom trekt ze erin met haar twee kinderen. Als Matt McCarthy, buurman en handige klusser, aanbiedt om haar te helpen met de broodnodige reparaties, maakt ze daar dankbaar gebruik van. Maar Matt heeft een verborgen agenda, want hij aast al meer dan tien jaar op het huis…
Ik ben al jarenlang groot fan van Jojo Moyes, maar dit boek vond ik toch niet zo geweldig als de anderen die ik tot nu toe las.

Tekens zijn overal – Laura Lynne Jackson

Waardering: 4 uit 5.

Het vervolg op het boek dat hierboven al ergens benoemde. De link naar de blog die ik erover schreef kun je daar vinden.
De band die je hebt met je dierbaren verdwijnt niet na de dood. Je houdt niet ineens op met van iemand houden of aan iemand denken. En soms gebeurt er iets, droom je iets, voel je iets waarvan je denkt: zou het? Ben ik gek of is dit een teken? Zelfs de nuchterste mensen hebben weleens iets meegemaakt dat ze niet konden plaatsen. Laura Lynne Jackson is een van de bekendste mediums uit de Verenigde Staten. In Tekens zijn overal laat ze ons door middel van voorbeelden zien dat wat we vaak instinctief voelen klopt. Ze vertelt verhalen van mensen die bizarre ervaringen hebben meegemaakt, zoals een moeder die sinds het overlijden van haar zoon overal herten tegenkomt; ze wordt er zelfs midden op de snelweg door gestopt. Of de vrouw die een dollarbiljet ontvangt met de naam van haar overleden man, als teken dat het goed met hem gaat. En het nummer van Elvis Presley dat Laura Lynne Jackson altijd op de sterfdag van haar vader ergens onverwacht hoort. Als je ervoor openstaat, dan heb je geen medium nodig om je te vertellen wat je diep van binnen eigenlijk al weet. Tekens zijn overal is een boek vol liefde, hoop en troost.

Engelen in je dromen – Doreen Virtue

Waardering: 2 uit 5.

In Engelen in je dromen bespreken Doreen en haar schoondochter Melissa Virtue waar dromen vandaan komen, hoe je ze kunt interpreteren en welke boodschappen we ontvangen in onze dromen. Als je droomt zijn engelen beter in staat om met jou te communiceren en Engelen in je dromen is de beste gids om deze emotionele en indrukwekkende boodschappen te begrijpen.

Het geheim van Levenskracht – Rajshree Patel

Waardering: 3 uit 5.

Het Geheim van Levenskracht geeft je praktische tips waarmee je optimaal gebruik kan maken van de onuitputtelijke bron van levensenergie. In dit boek legt Rajshree Patel uit hoe jij, in je drukke bestaan, toegang krijgt tot je onbegrensde potentieel. Ze neemt je mee op een interessante reis van zelfontdekking.
Door de waardevolle kennis uit dit boek te overdenken รฉn in de praktijk te brengen, zal alles in je leven makkelijker gaan. Ontdek wat het betekent voor je relatie, in de omgang met anderen, in je werk en in de omgang met jezelf.
Ook voor dit boek geldt dat de flaptekst wat langer is en ik hem heb ingekort. Ik heb voor mijn doen erg lang over dit boek gedaan. Het was niet zo dat het niet interessant was, maar het was wel moeilijk. Het is een boek dat je tijdens je leven meerdere malen kunt lezen en steeds weer iets nieuws eruit halen. Het krijgt ‘maar’ drie sterren vanwege het feit dat ik me er wel steeds toe moest zetten verder te lezen.

Verboden vruchten – Jojo Moyes

Waardering: 4 uit 5.

De tweede Moyes van deze maand. Beiden best dikke boeken. Beiden geluisterd via de Luisterbieb. Dit boek moest ik echt even inkomen.
In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijftโ€ฆ
Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvillaโ€™s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Waardering: 3 uit 5.

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader โ€“ die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dachtโ€ฆ
Door dit boek schreef ik de blog ‘Als geld geen rol zou spelen’. Ik ging helemaal op het droombeeld van een eigen boekhandel hebben. Het is een erg leuk boek, maar ik betrapte mezelf erop dat ik vaak stukken scande in plaat van las. Daarom drie sterren.

De Notenkraker – E.T.A. Hoffmann

Waardering: 3 uit 5.

Een klassiek sprookje in een nieuw jasje gegoten.
Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt โ€™s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

Het vreemde verhaal van dokter Jekyll en de heer Hyde – Robert Louis Stevenson

Waardering: 2 uit 5.

In dit verhaal neemt dokter Utterson je mee in het vreemde verhaal van zijn goede vriend dokter Jekyll. De alom gerespecteerde arts doet zijn best voor de maatschappij en heeft veel aanzien. Maar hij heeft ook een duistere kant. En als hij een drankje ontdekt waardoor hij zijn goede en kwade kant van elkaar kan scheiden, heeft dat gevolgen die hij nooit had kunnen overzien. 
Een wereldklassieker die je echt gelezen moet hebben. Of toch niet? Ik ben er niet over uit, ik heb dit boek niet volledig gelezen. Ik scande de boel en heb grote stukken overgeslagen. Not my cup of tea.

Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna

Waardering: 5 uit 5.

Dit boek is echt een aanrader. Er staat veel kunst in en de auteur haalt mooie quotes aan. Het leest echt in een avondje weg, dus je bent ook zo klaar (als je niet zo’n lezer ben ;-))
Iedereen kent de vraag: hoe kom ik erachter wat mijn ware roeping is? En als ik die gevonden heb, hoe blijf ik daar dan trouw aan? Elle Luna bestempelt dit moment als de tweesprong van moeten en willen. โ€˜Moetenโ€™ is dat wat we denken te moeten doen of wat anderen van ons verwachten. โ€˜Willenโ€™ is dat waar we van dromen, dat waar ons hart ligt. Elle Lunaโ€™s eigen zoektocht naar haar diepste verlangens inspireerde haar tot het schrijven van een online manifest dat in korte tijd duizenden reacties opriep. In Op de tweesprong van moeten en willen heeft Elle Luna haar ideeรซn verwerkt tot een prachtig vormgegeven, inspirerend (cadeau)boek, voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar ware passie of die voor een grote verandering in het leven staat. 

Instagirl – Annette Mierswa

Waardering: 4 uit 5.

Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram.
Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creรซren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doenโ€ฆ
Een leuk voor kinderen tussen de 15 en 18 jaar. Maar ook voor oudere lezers als het je genre is.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op โ€œDeze boeken las ik juli 2020โ€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s