top 5 boeken van Graeme Simsion

Eigenlijk is deze titel een klein beetje misleidend, het spijt me, hij heeft namelijk maar vijf boeken op zijn naam staan, maar wel vijf geweldige boeken! Graeme Simsion schrijft met zoveel vaart en humor dat ik groot fan van zijn schrijfwerk ben en elke keer als er weer een nieuw boek verschijnt ben ik er heel erg snel bij. Helaas heb ik geen enkel boek van hem in mijn echte boekenkast staan. Steeds als ik op het punt sta een boek van hem daadwerkelijk te kopen (vaak pas na het lezen via de bieb of Kobo plus) besluit ik het niet te doen. Het is me echt een raadsel waarom, dus de volgende keer als ik ze voor een leuk prijsje zie neem ik ze mee, want ik zou ze graag nog eens lezen.

Laat me beginnen met de serie: Het Rosie project.

Het Rosie Project

Waardering: 5 uit 5.

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.
Dit is niet alleen het allereerste boek dat ik las van Graeme, maar ook zijn allereerste boek. Het kwam uit in 2014 en de schrijver won er een belangrijke prijs mee. Het boek was nog maar net uit toen ik kocht als e-book en ik heb het in een ruk uitgelezen. Ik vond het geweldig!

Titel: Het Rosie Project (Rosie #1)
Auteur: Graeme Simsion
Genre: Roman
Uitgeverij: ย Luitingh-Sijthoffย 
Aantal pagina's: 336
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Het Rosie Effect

Waardering: 5 uit 5.

In 2016 besloot ik ervoor te kiezen om het boek als audioboek te luisteren via Storytel. Zo kon ik tijdens het fietsen luisteren naar opnieuw een vertederend, maar vooral heel erg grappig, verhaal over Rosie en Don. Dit deel was misschien nog wel grappiger dan het eerste deel.
Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene komt, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australiรซ, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger. Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Titel: Het Rosie Effect (Rosie #2)
Auteur: Graeme Simsion
Genre: Roman
Uitgeverij: ย Luitingh-Sijthoffย 
Aantal pagina's: 432
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Het Rosie resultaat

Waardering: 4 uit 5.

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje “anders’. Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.
Dit derde deel kwam was een paar jaar later op de markt, de auteur publiceerde tussendoor twee andere boeken, maar voor de leesbaarheid maak ik de serie eerst compleet. Dit boek las ik vlak na het verschijnen ervan. Nou ja, dat wil zeggen: ook dit boek luisterde ik als audioboek, maar dit keer via Kobo Plus. Stiekem hoop ik dat er nog meer boeken gaan komen in deze serie, maar tegelijkertijd snap ik ook wel dat het een keertje ophoudt. Ik heb van alle delen enorm genoten en ik kan je ze dan ook van harte aanraden!

Titel: Het Rosie Resultaat (Rosie #3)
Auteur: Graeme Simsion
Genre: Roman
Uitgeverij: ย Luitingh-Sijthoffย 
Aantal pagina's: 368
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Dan nu zijn andere twee boeken

Camino

Waardering: 5 uit 5.

De Amerikaanse kunstenares Zoรซ en de Engelse ontwerper Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny, Frankrijk.
Om een nieuwe start te maken, gaan ze โ€“ alleen โ€“ de lange weg afleggen die van Cluny naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje leidt, over de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Ze kijken ernaar uit om in de voetsporen van de pelgrims te stappen die hun al eeuwen voorgaan op de Camino. Er wordt gezegd dat de Camino je verandert. Hij geeft je de kans een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

Dit boek schreef de auteur samen met zijn vrouw, Anne Buist, die psychiater is. In de tijd dat ik hem las was ik helemaal geobsedeerd door boeken die gaan over Camino de Santiago. Ja, ik droom ervan hem ooit zelf te lopen, maar de kans ik erg klein dat ik dat ooit ga doen en daarom smul ik van dit soort verhalen. Ik luisterde het overigens voor het allergrootste deel in de sportschool en op de fiets en niet eens tijdens het wandelen. Oeps.

Titel: Camino 
Auteur: Graeme Simsion
Genre: Roman
Uitgeverij: ย Luitingh-Sijthoffย 
Aantal pagina's: 384
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Het beste van Adam Sharpe

Waardering: 3 uit 5.

Ik geef heel eerlijk toe dat ik dit het minst leuke boek van Graeme vind. Ik had er niet zo veel feeling mee als de rest en ik vond het minder grappig dan de Rosie Trilogie. Ik ga het dan ook maar drie sterren. Het feit dat dit boek voor weinig geld als paperback te koop is geeft mij het gevoel dat ik hierin niet de enige ben. Ook dit boek heb ik geluisterd via Storytel.
Na twintig jaar krijgt veertiger Adam Sharp uit het niets een bericht van Angelina Brown, zijn Eerste Echte Liefde. Samen hadden ze een fantastische tijd โ€“ hij speelde piano in een bar, zij zong โ€“ tot Adams tijd in Australiรซ erop zat en hij terugkeerde naar Engeland. Overvallen door nostalgie en vragen โ€“ wat als hij wรฉl had gekozen voor Angelina? โ€“ beantwoordt Adam het bericht. Is er een tweede leven voor zijn eerste liefde?

Titel: Het beste van Adam Sharp
Auteur: Graeme Simsion
Genre: Roman
Uitgeverij: ย Luitingh-Sijthoffย 
Aantal pagina's: 368
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Over de auteur

De Australiรซr Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. En met succes. Hij is momenteel een van de succesvolste internationale auteurs. Het Rosie Project en Het Rosie Effect werden wereldwijde hits: er werden meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s