Dubbelleven – Chinouk Thijssen

De zeventienjarige Ivy Maron heeft één grote droom: modeontwerpster worden. Ze zit op de modevakschool en werkt hard aan haar toekomst. Met al dat schoolwerk en haar nieuwe vriend Sander heeft Ivy nog weinig tijd voor haar beste vriendinnen Kim en Marsha. Sander noemt Ivy’s vriendinnen kinderachtig en vindt dat ze afstand moet nemen. Maar Kim en Marsha maken zich zorgen om Ivy. Wat weet ze eigenlijk over Sander? Niet veel, zo blijkt. En wat ze over hem weet, durft Ivy niet met haar vriendinnen te delen.

Het boek heet tegenwoordig  Dubbelleven, maar dat is een vernieuwde versie van het originele boek Blindelings.

Uit mijn comfortzone

Ik las het verhaal als eindopdracht van de masterclass Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen. Feitelijk moest ik daardoor uit mijn comfortzone komen, want het thema thriller en ik gaan over het algemeen niet heel goed samen,

je zou kunnen zeggen dat ik nogal een schijterd ben.

De laatste jaren is er echter de opkomst van de Nederlandse thrillerschrijvers die mij dit genre wel laten lezen. Wellicht heeft dit iets te maken met het feit dat het in eigen land afspeelt en de meeste thrillers niet angstaanjagend zijn. Of ik kan inmiddels iets meer hebben ;-).

Aangegrepen

Dit verhaal boeide me vanaf de eerste regel en het is dat ik ervoor aan het werk moest, anders had ik het in een dag uitgelezen. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen Ivy en mij voelde ik me aangegrepen door dit verhaal. Het zou ook kunnen zijn dat het te maken heeft met het feit dat ik haar moeder had kunnen zijn. In theorie dan.

Zeer dikwijls dacht ik: O, meisje, meisje, trap daar toch niet in! Ik kon haar wel door het boek heen sleuren en haar voorzien van wat moederlijke raad, maar zo werkt dat natuurlijk niet.

Loverboy

Ik heb niet veel boeken gelezen die over loverboys gingen en weet er dus ook zeer weinig vanaf, maar wat een gruwel moet het zijn als je dochter in aanraking komt met zo’n man.

“Sanders verleden zit voornamelijk in zijn hoofd en is alleen voor hem bereikbaar.”

Jammer dat er ook aan boeken als dit een einde komt.

Het is wat mij betreft een regelrechte page-turner.

Aanrader dus.

Titel: Dubbelleven
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitvoering: Hardcover 
Aantal pagina's: 232 
Uitgeverij: Clavis 
Eerder uitgekomen onder de titel: Blindelings

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s