De Wolventemmer – een spannende serie voor kinderen

Voor Trotse Moeders kreeg ik een recensie-exemplaar binnen van het tweede deel van dit boek en ik vond het zo goed dat ik tijdens het lezen alvast deel een bestelde bij de bibliotheek.

Ook al werd er in het tweede deel genoeg verwezen naar het eerste deel, ik wilde het toch graag zelf lezen. En aangezien je de boeken binnen een paar uur uit kunt lezen, kostte het me ook niet heel veel tijd. Dat is toch altijd weer prettig als je een hele lange leeslijst hebt.

De Wolventemmer

Waardering: 5 uit 5.

Als Runa met haar moeder en zus Isa bij haar oma in een bergdorpje logeert, komt Isa na een skitocht niet meer thuis. De politie lijkt weinig te doen dus gaat Runa zelf op onderzoek uit. Veel dorpelingen verdenken de wolven uit de omliggende bergen van Isa’s vermissing, maar Runa is ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De wolven lijken haar juist iets te willen vertellen. Zouden zij meer weten over de verdwijning van Isa?
Dit boek is echt spannend van het begin tot het einde. Het verhaal vind ik echt heel erg goed bedacht en ik heb genoten van dit boek. Ik geloof dat ik het binnen vier uurtjes uit had. Het is dan ook echt een kinderboek, maar in tegenstelling tot heel veel andere kinderboeken had ik geen enkele moeite met dit te lezen. Als volwassene lees je toch anders dan als kind, dus ik vind lang niet alle kinderboeken leuk. Ik kan niet anders dan dit boek 5 sterren te geven.

Titel: De Wolventemmer 
Auteur: Barbara Jurgens
Genre: Kinderboek - leeftijd 12-15 jaar
Verschijningsdatum: november 2017Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina's: 304 pagina's
Uitgeverij: Moon
Bestel dit boek via Bol.com

De Wolventemmer – opgejaagd

Waardering: 5 uit 5.

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige plek te leiden. Met halfwolf Rocco en 49 wolven trekt ze dwars door de Alpen naar het Noorden, opgejaagd door de kinderbescherming, de politie en journalisten. En dan blijkt ook nog dat Runa’s grootste vijand en wolvenjager Giacomo ontsnapt is uit de gevangenis. Met hulp van de 11-jarige schaapsherder Vito, die Runa in de bergen ontmoet, neemt ze een alternatieve, levensgevaarlijke route. Zal ze het redden?
Zoals ik al zei: dit boek kreeg ik om te recenseren voor Trotse Moeders. Ik zou het zelf niet hebben uitgezocht in de winkel, de beheerder van de site zocht het voor me uit, dus ik was zeer aangenaam verrast toen bleek dat ik het heel erg goed vond. Ook voor dit boek geldt dat ik het in een paar uurtje heb uitgelezen en dat ik er erg van genoten heb. ik kan helaas niet heel erg veel vertellen op deze site, maar in mijn recensie vind je uitgebreid mijn mening. Je kunt die >>>HIER<<< vinden.

Titel: De Wolventemmer - Opgejaagd
Auteur: Barbara Jurgens
Genre: Kinderboek - leeftijd 12-15 jaar
Verschijningsdatum: november 2017
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina's: 287 pagina's
Uitgeverij: Moon
Bestel dit boek via Bol.com

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘De Wolventemmer – een spannende serie voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s