Virgin River – een Netflix-serie gebaseerd op de boeken van Robyn Carr

De romantische dramaserie Virgin River is een serie dat te vinden is op Netflix en gebaseerd is op de boeken van Robyn Carr. Ze schreef zo’n 50 boeken en is een New York Times bestseller auteur. Wat ik misschien nog wel het allerleukst vind is dat ik al bijna mijn hele leven lang hoor dat Bouquetreeks boekjes niet zo veel voorstellen, dat het voor suffe huisvrouwen is, maar dat zo’n duf boekje maar mooi even wordt gebruikt voor een Netflix-serie. Dat geldt overigens ook voor een andere serie, maar daar kom ik in een andere post op terug.

Eind 2019 gelanceerd

Het eerste seizoen is eind 2019 gelanceerd in Nederland en ik moet zeggen dat ik me in eerste instantie niet zo aangetrokken voelde tot de serie. Waarschijnlijk vanwege de titel of misschien omdat iedereen het er over leek te hebben. Maar uiteindelijk was het ook dat laatste dat ervoor zorgde dat ik toch ook even ging kijken. Nou ik begon met aflevering een en heb in een rap tempo alle tien de afleveringen bekeken.

Puzzelstukjes

In Virgin River volg je in eerste instantie voornamelijk de hoofpersoon Melinda (Mel) Monroe en door de gehele serie wordt haar verleden langzaam maar zeker zichtbaar. Elke keer weer een klein puzzelstukje erbij en aan het eind komt het hele verhaal op zijn plek terecht. Dat is heel goed gedaan, maar dat kan ook bijna niet anders, omdat het gebaseerd is op een boek.

Bron: Netflix
Bron: Netflix

Gevlucht

Mel gaat in het kleine stadje wonen om daar aan de slag te gaan als verloskundige en verpleegkundige, maar de plaatselijke dokter zich helemaal niet zo te wachten op iemand die zich met zijn praktijk bemoeid. Zij denkt een nieuwe start te maken, maar het leven wordt er alleen maar lastiger op. Haar oudere zus vind het maar niets dat Mel is ‘gevlucht’ en probeert haar terug te halen, maar Mel is vastberaden iets te maken van haar werk en haar nieuwe thuis.

Knorrige baas

In aflevering een leren we Mel kennen. Helaas leert ze haar knorrige baas op een wat onhandige manier kennen en hij laat hij weten er niet van gediend te zijn dat hij ongevraagd hulp krijgt. Mel werd aangenomen door Hope McCrea die vind dat de arts moet gaan afbouwen en hulp accepteren, maar dat wist Mel niet. Bij de deal zat een eigen woning, maar al snel wordt duidelijk dat de foto die Hope doorstuurde iets misplaatst was. Ze neemt haar intrek in de plaatselijke bed and breakfast, nadat ze knappe barman Jack heeft ontmoet.

Bron: Netflix

Opbloeiende liefde

In de afleveringen die volgen bloeit er een liefde op tussen Jack en Mel, maar net als Mel heeft ook hij een verleden en daar heeft hij veel nachtmerries door. Het is duidelijk dat Jack een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en daar wordt misbruik van gemaakt. Jack lijkt op het eerste gezicht een single man te zijn, maar in aflevering twee blijft dat dit niet zo is. Hij is echter niet zo gek op zijn scharrel als zij op hem en ze doet alles om hem te houden.

Doc en Hope

Naarmate je verder kijkt lijkt de focus wat verlegt te worden naar het leven van de dokter en Hope en hoewel ik het wel een heel klein beetje dacht was de uitkomst toch best verrassend. Meer zeg ik er niet over.

Seizoen 2

Naast deze twee lijnen loopt er nog een kleine die ik in het volgende seizoen verwacht groter te zien worden. Het is inmiddels officieel: Virgin River krijgt een tweede seizoen en ik kan niet wachten om verder te kijken. Als het goed is wordt het dit jaar gelanceerd op Netflix.

Een paar personages die me opvielen:
Alexandra Breckenridge die de rol van Melinda (Mel) Monroe speelt.
Martin Henderson die de rol van Jack Sheridan. Het duurde even voor ik wist waar ik hem van kende, maar nadat ik het had opgezocht viel het kwartje. Ken jij hem ook? En waarvan?
Ian Tracey die de rol speelt van Jimmy, Calvin’s rechterhand (een slechterik). Van deze man wist ik heel duidelijk dat ik hem van heel lang geleden ken, maar toch kwam ik er niet op. Pas toen ik een foto van hem zag met geblondeerd haar in plaats van donker wist ik het. Jij ook?

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Virgin River – een Netflix-serie gebaseerd op de boeken van Robyn Carr

 1. Hoi, ik ben benieuwd vanaf welk boek uit de serie Virgin river gaat het verhaal vanaf 2 verfilmde seizoenen door? Seizoen 3 van Netflix serie laat nog lang op zich wachten en ik zou graag verder willen lezen…is hrt dan boek 4? Geen idee.

  Like

  1. Hoi Unona, Dank je wel voor je reactie. Leuk!

   Ik heb het idee dat de schrijvers van de serie zich niet 1 op 1 hebben gehouden aan de boeken, want als ik naar boek deel 2 kijk dan hoort dat nog bij de eerste serie. Maar ook boek 3 is al terug te vinden in het eerste seizoen. En het personage uit boek 1 speelt maar een kleine rol in de serie.

   Het lijkt bijna wel of in de boekenserie alle personages een eigen boek hebben zeg maar en dat Mel dáár niet per se de hoofdrol speelt. Maar ik heb de boeken niet gelezen, dus ik weet het niet.

   Wellicht wordt boek 4 dan verfilmd voor het derde seizoen, maar dat weet ik niet. Filmscriptschrijvers bewandelen regelmatig hun eigen pad en gebruiken hun eigen interpretatie. Het zou niet de eerste serie zijn die meer verhalen bevat dan het daadwerkelijke boek.

   Ik ben nog niet aan het kijken, maar ben wel heel erg benieuwd of het nog niet zo pakkend is als seizoen 1.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s