Top 5 favoriete Engelstalige boeken

Helaas lees ik veel minder vaak Engelse boeken dan ik eigenlijk zou willen. Ik geloof echt dat als je vaker engelstalig leest je taalbegrip omhoog gaat en dat het steeds makkelijker wordt. Daarom heb ik gisteren een aantal Engelstalige e-books besteld via Bol zodat ik wat beter kan worden in de Engelse taal. Die boeken tellen echter nog niet meer voor deze top 5. Juist omdat ik niet zo vaak in het Engels lees was het ook niet zo moeilijk mijn favorieten te vinden. Ze staan alle vijf in mijn boekenkast.

The secret life of Evie Hamilton

Waardering: 5 uit 5.

Evie Hamilton heeft een geheim. Eentje waarvan zij zelfs geen idee heeft. Nog niet…
Evie is zich er niet van bewust dat haar charmante en gelukkige leven op het punt staat op zijn kop te worden gezet. Het begint allemaal op een zonnige ochtend in Oxford wanneer een brief – een tikkende tijdbom – op Evie’s onberispelijke deurmat landt. Iets waar ze nooit op had gerekend dreigt alles wat haar dierbaar is te saboteren. Het wordt tijd dat ze alles in haar zorgvuldig georganiseerde universum opnieuw beoordeelt. Is Evie sterk genoeg om te vechten voor waar ze van houdt? Wat blijft er over en wat zal voor altijd veranderen? En kan haar wereld echt zo kwetsbaar zijn als haar beste porselein?

Het is al heel lang geleden dat ik dit boek las, maar elke keer wanneer ik weer vind dat ik echt nodig boeken moet weggooien overleeft dit boek de slachting. Er is iets dat ervoor zorgt dat ik het niet kan weggooien. Misschien speelt het feit dat het een van de weinig Engelstalige boeken in mijn kast is een rol, of misschien omdat ik gewoon nog steeds voel hoe goed ik het boek vond. Hoe dan ook: het staat in mijn top 5.

Titel: The Secret Life of Evie Hamilton
Auteur: Catherine Alliott
Genre: Roman
Taal: Engels
Uitgeverij: Penguin
Aantal pagina's: 520
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Things I Want My Daughters to Know

Waardering: 5 uit 5.

Het is tijd voor Barbara om definitief afscheid te nemen van haar vier dochters. Maar hoe kan ze de woorden vinden? En hoe kan ze ze achterlaten als ze elk zoveel opgroeien om te doen? Er is commitment-fobische Lisa. Bros, ongelukkig getrouwd met Jennifer. Vrijgevochten reiziger Amanda. En tiener Hannah, strompelend naar volwassenheid. Het antwoord van Barbara is om elke dochter een brief te schrijven en uiteindelijk de hoop, angsten, dromen en geheimen uit te drukken die ze niet altijd kon zeggen. Deze woorden raken de meisjes op verschillende – soms schokkende – manieren,

Hoe zou je afscheid nemen van uw dierbaren in de wereld?

Dit boek kocht ik een jaar na de geboorte van mijn dochter en ik vond het zo’n indrukwekkend boek dat ik het per se voor haar wilde bewaren. Toen wist ik nog niet dat zij misschien nooit Engelstalige boeken zal lezen, maar ook nu kan ik het niet over mijn hart verkrijgen dit boek weg te doen. Ik ben er te veel mee verweven om er afscheid van te nemen. Later zou ik nog meer boeken lezen over dit onderwerp, maar dit was de eerste voor mij als verse moeder.

Titel: Things I Want My Daughters to Know
Auteur: Elizabeth Noble
Genre: Roman
Taal: Engels
Uitgeverij: Penguin
Aantal pagina's: 438
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

The Gift

Waardering: 5 uit 5.

Net als cadeautjes kunnen mensen geheimen verbergen. Ze verbergen zichzelf goed, totdat de juiste persoon ze uitpakt en ontdekt wat erin zit. Soms moet je ontrafeld worden om te ontdekken wie je echt bent. Als je voor Kerst één ding zou mogen wensen, wat zou dat dan zijn? Lou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsten tegelijk zijn. Hij moet altijd twee dingen tegelijk doen. Als hij slaapt, dan droomt hij. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is zijn hoofd eigenlijk al ergens anders. Als hij op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet Lou de dakloze Gabe, die buiten zijn kantoor op de stoep zit. Hij raakt door hem geïntrigeerd en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt Lou een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid. Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal Lou’s leven onherroepelijk veranderen door deze kleine, vriendelijke daad.
Dit boek kocht in bij Waterstones in Londen. Ik was er meteen verliefd op, want er zat een mooie satijnen lint omheen. Nu ik er over nadenk zou het ook best Harrods kunnen zijn. Ik weet het eigenlijk niet meer, maar ik ben er helemaal zeker van dat dit in Londen was. Ik was er zo verliefd op dat ik geen zin had om op de Nederlandse versie te wachten, die er vast heel anders uit zou zien.

Titel: The Gift
Auteur: Cecelia Ahern
Genre: Roman
Taal: Engels
Uitgeverij: HarperCollins 
Aantal pagina's: 306
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Christmas Shopaholic

Waardering: 5 uit 5.

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?
Ik ben heel groot FAN van Sophie Kinsella. Zij is echt by far een van mijn meest favoriete auteurs en ik geloof dat ik op twee boeken na alles van haar heb. Dit boek is echter de eerste die ik in het Engels heb gekocht. Ik was namelijk erg gecharmeerd van de opmaak én het is gesigneerd.

Exclusief ontworpen voor Waterstones.

Dat het me heel veel meer geld kostte dan de paperback kon me niet schelen. Daarbij wilde ik ook niet op de Nederlandse versie wachten. Nee, ik moest en zou díé uitgave krijgen. Zo geschiede. Een prachtexemplaar. Ik maakte op IGTV een filmpje van de unboxing. Ik denk dat het zeker in de top 5 van mooiste boeken in mijn kast staat.

Titel: Christmas Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella 
Genre: Roman
Taal: Engels
Uitgeverij: Penguin
Aantal pagina's: 365
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

ME

Waardering: 5 uit 5.

In zijn eerste en enige autobiografie vertelt poplegende Elton John het verhaal van zijn buitengewone leven: hoe het verlegen jongetje Reginald Dwight transformeerde tot de 23-jarige ster die het publiek tijdens zijn eerste Amerikaanse tournee verbijsterde met zijn felgele tuinbroek en een handstand.
Openhartig schrijft hij over de eerste afwijzing van zijn werk tot het bestormen van de hitparades; over de vriendschappen met Bernie Taupin, John Lennon, Freddie Mercury en George Michael; over de excessen en de verslavingen die hem decennialang in hun greep hielden, maar ook hoe hij weer clean werd en eindelijk zijn grote liefde vond. Dit is Elton John – warm, grappig en oprecht – over zijn muziek en relaties, zijn successen en zijn mislukkingen.
Dit boek kwam uit in de periode dat de film Rocketman vele bezoekers naar de bioscoop trok. Ik was een van hen en ik heb de film een paar keer in de bioscoop gekeken. Later kocht in de dvd en ook die heb ik een paar keer gezien. Ik kon er geen genoeg van krijgen, dus was het niet meer dan logisch dat ik dit boek kocht. Ik geef toe: het ging me maar moeilijk af, het lezen van dit boek. Ik vond het moeilijk en begreep het niet altijd. Misschien komt het omdat ik zijn taalgebruik niet gewend was of misschien lag het me gewoon niet zo, maar dit boek heb na 100 pagina’s vervangen voor het Nederlandstalige luisterboek. Dat wakkerde mijn enthousiasme weer wat aan.

Titel: ME
Auteur: Elton John 
Genre: Biografie
Taal: Engels
Uitgeverij: Macmilan
Aantal pagina's: 354
Je kunt het boek onder andere hier bestellen>>>

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s