100 Meters – een film waarin een man het lot tart

100 Meters is een Spaanse film uit 2016. Het is geregisseerd door Marcel Barrena en de plot is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Spaanse man die de diagnose Multiple Sclerose krijgt. Na een korte depressie besluit hij een Iron-Man te gaan doen. Wat inhoudt dat je 3,8 km zwemt, 180 km fietst en 42 km moet hardlopen.

Dit is al een uitdaging voor gezonde mensen, maar als je deze ziekte (MS) hebt is het nog veel moeilijker. Nu heeft deze ziekte voor iedere patiënt een ander gezicht, maar Ramón was overduidelijk erg ziek, maar besloot dat hij niet bij de pakken neer ging zitten en vocht zich een weg terug.

Rauwheid

Ik heb dan ook regelmatig met een brok in mijn keel gekeken naar de film en aan het einde van de film heb ik heel, maar dan ook echt héél, hard zitten huilen. Het voelde rauw en kwam hard bij me binnen omdat ik zelf ook chronisch ziek ben en de onmacht en de boosheid kon voelen tijdens de film. Dus toen de ontknoping kwam moest alles eruit.

een steengoede film

Is dat dan voor jou een reden om niet te kijken? Nee, joh! Het feit dat het mij net iets té herkenbaar was verandert niets aan het feit dat dit echt een steengoede film is. Het bevat denk ik alles wat je zoekt in een film: geluk, liefde, verdriet, spanning, humor, vechtlust, kracht en nog heel veel meer.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s