Truth or Dance serie – moorddadig goed

Sommige schrijvers krijgen mij zo ver om hun thriller(s) te lezen en ik kan zeggen dat je dan van goede huize moet komen, want waarom zou ik iets gaan lezen dat me angst inboezemt en me wakker houdt? Nee, over het algemeen doe ik daar (niet meer) aan. Vroeger kon ik ze meer waarderen, maar door een heftige laatste zwangerschap en kraamperiode blijf ik verre van dit soort boeken. Meestal! Deze serie was er eentje die ik MOEST lezen en niet weg kom leggen.

Truth or dance is zo waanzinnig goed geschreven dat het te lezen is voor iedereen, niet alleen voor tieners en jong volwassenen.

Sterker nog: ik vind het best wel eng voor kinderen, maar dat zal mijn moederinstinct zijn.

Het eerste deel van deze serie kocht ik eigenlijk omdat ik net een cursus bij Chinouk Thijssen had voltooid en tijdens de opdrachten erg gecharmeerd was van haar boek dat later herschreven is als Dubbelleven. Dat vond ik in de oude versie zo goed dat ik meer wilde lezen.

Ik kocht dit deel bij Chinouk zelf omdat ik graag een gesigneerd exemplaar wilde ontvangen en ik ben er dan ook heel blij mee. Boeken sparen is een ding en dat doe ik nu al twintig jaar, maar gesigneerde boeken bemachtigen is een nieuwe hobby van me. Maar goed, waar gaan de boeken over? Lees het hieronder. Ik hou het in deze post bij de flapteksten van een boek en een kleine review, wellicht volgen er later recensies, maar wil je eerder al meer weten dan zijn er genoeg boekbloggers die daar aandacht aan hebben besteed.

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?
Vanaf het begin is het meteen ‘spot on’, er is meteen spanning en die spanning laat je pas weer los op het moment dat je het boek – meteen diepe zucht – dichtklapt. Ik las dit boek een paar weken na het verschijnen ervan (in 2018) en ik was zo onder de indruk dat ik daarna heel erg lang niet aan deel twee durfde te denken. Tot een paar weken terug.

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?
Ik zag dit boek liggen bij de bibliotheek en ik had het lang genoeg voor me uitgeschoven. Kopen wilde ik niet, want ik was bang dat ik het té eng zou vinden en daarna een vrijwel ongelezen boek in mijn boekenkast zou zetten. Vond ik geen fijne optie. Maar toen het me bijna riep vanaf de plank in de YA sectie in de bibliotheek moest ik het wel meenemen. Met klamme handen opende ik het boek, maar ik móést het lezen!

IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE. WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN. SPOILER: NIET LANG.
Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

En als ik dan al twee delen heb uitgelezen dan wil ik natuurlijk ook weten hoe het afloopt. Of nou ja, eigenlijk wilde ik dat al terwijl ik deel twee aan het lezen was, want Chinouk was zo slim om de grootste cliffhangers al voorin de boeken te plaatsen.

Geniaal bedacht moet ik zeggen.

Ik heb alle drie boeken telkens in een dag uitgelezen, maar nu moet ik wel zeggen dat ik erg snel lees. Voor jongeren zal het wellicht wat langer duren, maar ik durf te wedden dat geen van hen het boek weglegt zonder dat het moet, want eenmaal begonnen is uitlezen. Een echte, echte, echte aanrader! Ook voor volwassenen dus.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Truth or Dance serie – moorddadig goed

  1. Inderdaad, dit boek is weliswaar voor jongeren, maar absoluut niet kinderachtig! Ik heb volwassen thrillers gelezen die minder goed in elkaar zaten en/of minder spannend waren dan deze serie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s