Dit zijn de boeken die ik las in juni 2020

Gelezen boeken 2020

Afgelopen maand las ik elf boeken waarvan drie voor het online magazine Trotse Moeders. Ik schrijf al zeven jaar lang recensies voor hen. Het waren twee kinderboeken en een thriller. Daarnaast las ik één Young Adult, één kinderboek, een boek over wielrennen, drie zelfhulpboeken, een superdikke roman en nog een thrillernovelle. Ik zal de boeken op volgorde van lezen hieronder benoemen.

Steigereiland – Lidewij Martens

Waardering: 5 uit 5.

Dit boek las ik voor Trotse Moeders en hoewel ik totaal geen thriller lezer ben, omdat ik nog altijd een beeld heb dat het bloed er bijna letterlijk uit spuit, vond ik het erg leuk om te lezen. Een zeer positieve recensie schrijven was dus ook totaal niet moeilijk. De recensie moet nog online komen, maar >>>HIER<<< vind je de link naar al mijn recensies.
Lin moet altijd schipperen: tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland: een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje.
Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden, of komt het allemaal te dichtbij?

Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria – Adam Cece

Waardering: 2 uit 5.

Ik heb voor dit boek heel erg mijn best gedaan om het leuk te vinden, maar dat is helaas niet gelukt. Het is het vervolg op een ander boek dat zich afspeelt in Bizarria en met dezelfde personages. Het is een kinderboek. Ik geloof niet dat ik ooit zó kritisch heb hoeven zijn in een recensie en de recensie schrijven viel me zwaar. Je kunt het >>>HIER<<< lezen.
Kipper, Tobias en Cimfonie wonen in Bizarria, de vreemdste plek op aarde. Daar worden op een dag de grootste angsten werkelijkheid. Hoe komt het dat een dinosaurus Cimfonie in tweeën wil happen? En is Hinderman Zwart echt niet langer boosaardig of zit hij toch achter de ongelooflijk griezelige gebeurtenissen? Halsbrekende gebeurtenissen in een geheim lab, met een pratende spruit en strijdvaardige badkuipen!

De man en zijn fiets – Wilfried de Jong

Waardering: 4 uit 5.

Een van de vele wielerboeken in mijn boekenkast en ik had spontaan zin om het te lezen. Het was een mooie zonnige zomerdag en stond in schril contrast met het moment dat de coverfoto werd gemaakt. In dit boek lees je allemaal losse columns en verhalen.
Voor De man en zijn fiets maakte Wilfried de Jong een selectie uit zijn mooiste wielerstukken voor NRC en De Muur. Daarnaast schreef hij nieuwe verhalen. Over kasseien, lege bidons, aanrijdingen en mist op de Mont Ventoux.

Opgejaagd, De Wolventemmer #2– Barbara Jurgens

Waardering: 5 uit 5.

Dit was een kinderboek dat ik echt heel erg goed vond. Ik was zo enthousiast dat het eerste deel inmiddels klaarligt om gelezen te worden. Het is echt supergoed geschreven, maar dat kan ook bijna niet anders. Barbara Jurgens schreef eerder succesvolle tv-series als Keyzer & de Boer Advocaten en de film Amazones. Haar jeugdfilm Vechtmeisje ontving zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Nederlandse Familiefilm én werd uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar. Je kunt >>>HIER<<< mijn recensie over dit boek lezen.
Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige plek te leiden. Met halfwolf Rocco en 49 wolven trekt ze dwars door de Alpen naar het Noorden, opgejaagd door de kinderbescherming, de politie en journalisten. En dan blijkt ook nog dat Runa’s grootste vijand en wolvenjager Giacomo ontsnapt is uit de gevangenis. Met hulp van de 11-jarige schaapsherder Vito, die Runa in de bergen ontmoet, neemt ze een alternatieve, levensgevaarlijke route. Zal ze het redden?

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums – Christopher Edge

Waardering: 4 uit 5.

Een superleuk kinderboek over parallelle universum. Ik vond het zelf nogal moeilijk te begrijpen, maar de verhaallijn was erg boeiend. Ik heb het binnen de twee uur gelezen.
Wanneer de moeder van Stein sterft, vraagt hij zich af waar ze is gebleven. Zijn ouders, beiden wetenschapper, hebben normaal gesproken een antwoord op al zijn vragen. Wanneer hij zijn vader vraagt waar zijn moeder is, mompelt die iets over kwantumfysica en parallelle universums waar zijn moeder nog steeds in leven is. Dus pakt Stein een kartonnen doos, de computer van zijn moeder en een rottende banaan en begint aan zijn reis door tijd en ruimte in de hoop zijn moeder te vinden…

Maak werk van je leven – Geertje Couwenbergh

Waardering: 2 uit 5.

Dit boek las ik voor de tweede keer. Een aantal jaren geleden kocht ik het tegelijkertijd met een ander boek van haar en gaf het toen drie sterren geloof ik. Dit keer kon ik er niet zo veel mee. Soms heb je dat. Sommige boeken moet je ook lezen op het juiste moment.
In drie stappen wijdt Geertje Couwenbergh je in Maak werk van je leven, een inleiding in innernemerschap in in de wereld van innernemerschap. Wat is een innernemer? De innernemer is het deel in jezelf dat risico’s durft te nemen. Dat bereid is om het onderscheid tussen ‘werk’ en ‘leven’ van binnenuit op te blazen. Het stuk in je dat ernaar verlangt om je diepste drijfveren je dagelijks leven te laten doordrenken. Dit boekje is je op het lijf geschreven als je klaar bent voor de carrièreshift van je leven. Of je nu meer zin in je werk zoekt, zelfstandigheid overweegt of wilt ontdekken wat je echt wilt: innernemerschap stoomt je klaar voor een nieuwe, revolutionaire toekomst! Door je verlangen te blijven bevragen, belichaamd beslissingen te nemen en uiteindelijk jezelf te bevrijden van grip willen houden op de toekomst, maak je de ultieme promotie tot innernemer.

Onverwacht – Jenni Hendriks

Overwacht – Jenni Hendriks

Waardering: 5 uit 5.

Dit boek stond al een tijdje op mijn to-read lijstje omdat ik het heel erg vaak tegenkwam op Instagram. Het leek wel of alle boekbloggers het aan het lezen waren en ik wilde het ook lezen. Toch wilde ik het niet kopen en dus schoof ik het van me af. Tot ik het twee weken terug in de bibliotheek zag liggen. Ik heb het meteen gelezen. Een zwaar onderwerp in een humoristisch jasje. Erg goed geschreven!
Een hilarische roadtrip met vlijmscherpe keuzes. Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc’s de uitslag van een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief! Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 km verderop en haar conservatieve ouders en vriendinnen mogen van niets weten. Noodgedwongen vraagt Veronica hulp aan haar voormalige beste vriendin Bailey, de schrik van de school (en ver daarbuiten). Wat er mis kan gaan op deze roadtrip vol empowerment? Ehm, alles…

De kracht van NLP – Robin Stevens

Waardering: 4 uit 5.

Dit vond ik echt een heel goed boek. Geen vijf sterren, maar wel bijna. Het is helder en duidelijk geschreven en staat boordevol tips over hoe je NLP zelf kan toepassen. Een echte aanrader.
Met gewoon gelukkig zijn schiet je weinig op. Gewoon gelukkig zijn betekent namelijk dat je gelukkig bent omdat alles goed gaat in je leven. Maar helaas gaat in het leven niet altijd alles goed. Wat je echt wilt, is leren hoe je gelukkig kunt zijn, zonder reden. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het niet direct. We hebben vanaf onze kindertijd immers aangeleerd, dat we eerst aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om ons waardevol en gelukkig te mogen voelen.
In De kracht van NLP beschrijft persoonlijke ontwikkelingstrainer Robin Stevens hoe je NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), meditatie en bewustwording kunt gebruiken om dit proces om te draaien. Je leert zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hoe je je voelt en hoe gelukkig je in een bepaalde situatie bent. Aan de hand van luchtige, herkenbare anekdotes en eenvoudig toepasbare technieken leer je stap voor stap hoe je verandering kunt brengen in de manier waarop je omgaat met specifieke situaties. Zodra je, door middel van dit boek, geleerd hebt om je opvallend gelukkig te voelen zonder reden, kan niemand jouw geluk meer afpakken!

Zon (De zeven zussen #6) – Lucinda Riley

Zon – Lucinda Riley

Waardering: 5 uit 5.

Dit deel vond ik misschien wel de mooiste van allemaal, tot nu toe. Ik kon mezelf nog meer in dit boek verliezen dan in de rest en ik was ook veel meer ontroerd door dit deel. Het zou kunnen dat dat komt omdat ik dit boek daadwerkelijk heb gelezen van papier in plaats van geluisterd als audioboek. Het kan ook zijn dat ik deze personages gewoon interessanter vond. Een schrijver groeit natuurlijk wanneer hij of zij langer schrijft, dus dat kan ook meespelen.
Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een
bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Ik maak het uit! – Catherine Price

Waardering: 3 uit 5.

Naar dit boek keek ik heel erg uit, maar viel me eerlijk gezegd best wel tegen. Het staat voordevol leuke weetjes en oefeningen, maar ik voelde me gewoon niet geroepen om ze uit te proberen. Dat zegt wellicht meer over mijn telefoonverslaving 😉
Prijswinnend journalist Catherine Price beschrijft in “Ik maak het uit!’ de gevolgen van je smartphonegebruik op je brein, geheugen en aandacht, en biedt een stappenplan om een gezonde relatie met je telefoon op te bouwen.
Is je telefoon het eerste wat je oppakt als je wakker wordt, en het laatste wat je neerlegt voor het slapengaan? Wat begon als een belofte van efficiëntie en tijdsbesparing blijkt ons geheugen, onze focus en ons denkvermogen aan te tasten. Misschien wil je wel minder tijd aan je telefoon besteden, maar weet je niet waar je moet beginnen. Price biedt een praktisch en uitvoerbaar plan om het uit te maken met je telefoon en vervolgens weer bij te leggen. In 30 dagen vorm je een nieuwe, gezonde relatie. Zet je doelen en prioriteiten dus weer op scherp, bekijk je app- en mailgebruik kritisch en neem afstand. Leer dan nieuwe gewoontes aan die je doelen ondersteunen en word weer de baas over je eigen tijd!

Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Waardering: 4 uit 5.

Zoals ik al zei: ik ben niet zo’n thrillerlezer. Dit dunne boekje kreeg ik mee met een e-book bestelling op Bol en om die reden ben ik hem gaan lezen. Ik vond het echter zo’n goed boek dat ik erover zit te denken meer te gaan lezen van deze auteur. Dit was een boek dat geschreven werk voor de ‘Spannende boekenweken’ dus zal niet zo makkelijk meer te krijgen zijn.
Alice Seebold is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Sam ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Sam is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Alice voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Alice’ onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Sam werkelijk is?

Dit waren de boeken van juni 2020. Tot de volgende keer.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Dit zijn de boeken die ik las in juni 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s