Een nieuw begin

Niet zo heel lang geleden durfde ik hardop te zeggen dat ik nooit meer voor mezelf zou bloggen. Ik zou er nooit meer voor kiezen om zelf een website bij te houden en die vullen met verhalen. Ik heb me vergist.

Nu ik ga verhuizen naar een plek waar het rustig is en er aanzienlijk minder chaos heerst dan waar ik nu woon voel ik ook weer de noodzaak te gaan bloggen over mijn leven. Daar heb ik ook heel veel zin in en om er niet te veel druk op te leggen heb ik er voor gekozen dit eerst maar even een tijdje te doen zonder een .nl extensie of een .com. Voorlopig wil ik even (bijna) helemaal terug naar basic. Zoals ik dat ook deed toen in 2006 voor het eerst ging bloggen.

Schrijven voor de kinderen

Mei 2006 kwam ik erachter dat ik zwanger was mijn eerste kind, Elize. Vrijwel meteen voelde ik de noodzaak om te gaan schrijven over mijn zwangerschap. In eerste instantie was dat bedoeld voor familie om mijn verhalen te volgen, maar al snel werd het een persoonlijk verhaal aan de baby in mijn buik. Die verhalen bundelde ik in mijn eerste boek fysieke boek en jarenlang volgden er steeds meer boeken voor haar. Vierenhalf jaar later kregen de boeken een ander karakter, want toen ging ik ook schrijven voor haar broertje, Samuël.

Bloggen voor anderen

Na een paar jaar stopte ik ermee, want ik kreeg het heel erg druk met het schrijven van andere soorten blogs en recensies. Ik schreef voor meerdere websites en ik was vooral heel erg druk met het werken voor andere mensen. Op het drukste punt schreef ik voor in totaal zes websites. Daarnaast startte ik een paar keer nieuwe blogsites, recensiesites en websites voor mezelf, maar het voelde om de een of andere reden niet goed. Waarom weet ik niet precies, maar ik kon niet het geduld vinden om de website keer op keer te vullen. Het begin was steeds leuk, maar het bijhouden wat minder.

Perfecter dan perfect

Als ik zo terugkijk dan denk ik dat het komt omdat ik de druk voor mezelf te hoog legde. Het moest perfect zijn, want ik wilde er uiteindelijk geld mee gaan verdienen. Uiteraard liever vandaag dan morgen, maar overmorgen was eventueel ook nog goed. Ook moest het foutloos zijn, want een schrijffout maken als auteur mag niet. Vond ik en stiekem vind ik dat nog steeds, maar dat is gewoonweg niet te doen. Iedere schrijver maakt schrijffouten en zonder een goede redactieslag blijven die er gewoon in staan tot je ze per toeval ontdekt. Schrijvers en bloggers maken schrijffouten. Punt. Uiteindelijk zijn zij immers ook maar gewoon mensen, al zou je dat misschien niet zeggen 😉. Wel mensen die streven naar zo min mogelijk fouten.

Hokjes denken

Maar goed, al met al verloor ik de zin in bloggen, want alles moest uiteraard in het hokje passen. Zo mocht ik op mijn recensiesite geen persoonlijke verhalen schrijven dat niets te maken had met boeken en zo mocht ik op mijn persoonlijke site niet te veel buiten kaders denken. Ik werd er zo moedeloos van dat ik vorig jaar besloot te stoppen. En dan te bedenken dat ik als persoon iemand ben die juist gráág buiten kaders denkt. Dat ben ik verloren en ik miste het.

Ja, het haalde enorm veel druk van de (blog)ketel en ik voelde me rustiger worden. Weg drang om te presteren, hallo rust. Nooit meer bang voor kritiek, nooit meer bang voor falen. Maar goed, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik begon het bloggen te missen. Daarom ging ik meer schrijven voor de enige website waar ik nog voor werk, maar ook daar zijn kaders en ik mis vooral de extra’s die ik zo leuk vond om te schrijven. Als ik een leuke serie of film wil delen dan wil ik dat. Als ik wil schrijven over muziek dat me raakt dan wil ik dat. Als ik wil schrijven over een restaurant dat ik geweldig vind dan wil ik dat. Ga zo maar door.

Bij ons in huis(sen)

Dus voor wat betreft deze website heb ik besloten dat ik alles mag schrijven wat ik wil en ook alles mag plaatsen wat ik. Zo lang als ik wil en zo kort als ik wil. Ik mag zo veel schrijffouten maken als ik wil en ik mag schrijven wat ik wil. Ik mag schrijven over wat er thuis gebeurt en ik mag specifiek schrijven over de stad waar ik binnenkort ga wonen. Daarom heb ik gekozen voor de websitenaam: bij ons in Huissen. Welkom op mijn website.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s