Daar komt de bruid, een boek om in te verdwalen.

Mimi (Miriam) en Sabrina Falks komen uit hetzelfde, gebroken, gezin, maar lijken in alles elkaars tegenpolen te zijn. Sabrina is een knappe, slanke, succesvolle soapster met een prachtig penthouse waarin zij samenwoont met haar verloofde, bankier Edward Forster. Mimi is in haar examenjaar van de toneelopleiding gestopt en benijdt haar grote zus stiekem, omdat zij wel als actrice werkt.

Mimi staat bekend als verkwister, omdat ze haar erfenis erdoor heeft gedraaid door drie jaar lang de wereld over te reizen, en wordt onverantwoordelijk genoemd, omdat ze altijd maar weg lijkt te lopen van problemen. Daarnaast is ze een stuk molliger dan haar zus en is ze single.

Toch bezit Mimi juist weer iets dat Sabrina niet heeft: een gezonde dosis humor die haar regelmatig uit benarde posities helpt.

Wanneer Mimi voor de tweede keer in drie jaar tijd terugkeert naar Australië, komt zij erachter dat ze het bruidsmeisje van Sabrina wordt op haar bruiloft. Alsof dat nog niet erg genoeg is, huurt Sabrina haar ook nog eens in om die bruiloft te regelen. Mimi heeft daar absoluut geen zin in, maar gezien het feit dat ze blut is en maar geen baan lijkt te kunnen krijgen heeft ze weinig keuze.

Op het moment dat Mimi haar aanstaande zwager ontmoet begint het te kriebelen in haar buik. Ze wordt verliefd op de aanstaande echtgenoot van haar zus, die alles al heeft en een perfect leven lijkt te leiden. Dan wordt door middel van terugblikken naar het verre verleden duidelijk waarom de zussen, die vroeger als een Siamese tweeling altijd samen waren, in het heden niet meer met elkaar kunnen leven. Was het hun waardeloze (altijd dronken) vader die een wig dreef tussen de beide meiden? Of was het hun eigen schuld? Wat heeft die rivaliteit tussen hen veroorzaakt?

Weddingplanner

Om de bruiloft niet alleen te hoeven regelen roept Mimi hulp in. Claudia is de meest gevraagde weddingplanner van Australië, maar heeft eigenlijk niet erg veel zin om de opdracht aan te nemen. Ze zegt in eerste instantie dan ook nee, tot zij hoort wie het aanstaande echtpaar is. Ze stemt alsnog toe en Mimi vraagt zich af waarom. Terwijl zij zich afvraagt of Claudia -net als alle anderen in Australië- een zwak heeft voor Sabrina Falks, dé grote tv-ster, vraag ik me als lezer zich af of er misschien een andere reden is waarom zij de opdracht uiteindelijk met beide handen aanneemt. Naarmate de grote dag dichterbij komt lijkt er wel iets te veranderen, maar toch blijft die enorme kloof tussen de zussen aanwezig. Beiden hebben een ander beeld van het verleden en dat lijkt maar niet samen te kunnen komen. Zou het ooit nog goed kunnen komen tussen de twee zussen, die diep van binnen enorm van elkaar houden?

Recensie

Al in het eerste hoofdstuk wordt de toon gezet en is er telkens wel iets dat ervoor zorgt dat je verder moét lezen. Elke keer weer plant de auteur een zaadje dat ergens anders in het boek tot bloei komt. Natuurlijk zitten er dan zaadjes in zo’n boek waarvan je weet wat voor bloem het zal geven, maar er zitten ook zeer verrassende elementen in het boek, die je als lezer zeer beslist niét ziet aankomen.

De auteur weet dusdanig boeiend te schrijven dat je als lezer mee gaat leven met de personages. Niet alleen zou je ze wel toe willen schreeuwen dat ze elkaar de waarheid moeten vertellen en vooral naar elkaar moeten gaan luisteren, maar er zijn ook momenten dat je met ze mee moet huilen wanneer ze het moeilijk hebben en mee moet lachen bij hilarische momenten. Daar komt de bruid wist mij van begin tot eind te boeien en ik leefde dusdanig mee dat ik vooral aan het eind van het boek regelmatig de tranen in mijn ogen had staan. Niet alleen door verdrietige scenes, maar ook vanwege ontroering en herkenning.

Daar komt de bruid is een absolute aanrader voor de lezer die zich even helemaal weg wil laten voeren van het eigen leven, en wil verdwalen in dat van een ander.

Titel: Daar komt de bruid
Auteur: Melanie La’Brooy
Genre: Chicklit
Uitgever: The House of Books
Uitgave datum: maart 2012
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 480
ISBN13: 9789044334630

Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s