365 nachten – een intieme geschiedenis – Charla Muller

Als haar man 40 wordt, wil Charla Muller hem een cadeau geven dat hij zich zijn leven lang zal herinneren: ze geeft hem 365 nachten seks. Charla en Brad Muller hebben een goed huwelijk. Maar met twee fulltime banen, kinderen en een druk sociaal leven, komt hun seksleven steeds meer in het gedrang. Het ontbreken van intimiteit maakt dat hun relatie niet meer is zoals vroeger. Charla besluit dat het tijd is voor een verandering. Ze biedt haar man 365 nachten seks aan. Pas na enige aarzeling accepteert Brad haar cadeau. In de maanden die voorbijgaan stellen Charla en Brad elkaar fundamentele vragen over de kwaliteit van hun seksleven. Vragen die ze elkaar nooit eerder hadden gesteld. Moest hun seks altijd goed zijn? Wat was de kwaliteit van hun seks en deden ze soms wel eens alsof? Maakte de dagelijkse vrijpartij hun relatie hechter of was het juist andersom? Zou hun lichamelijke liefde – of die nu goed, middelmatig of ronduit slecht was – andere zaken in hun relatie verhullen? Charla en Brad gunnen elkaar 365 nachten om daar achter te komen…

Vijf keer heb ik er over getwijfeld voor ik besloot over te gaan op het kopen van dit boek. Hij was behoorlijk aan de prijs en het was maar de vraag of ik het leuk zou vinden. Maar zoals dat wel vaker bij mij gaat bleef het toch knagen en uiteindelijk heb ik het toch meegenomen. Omdat hij zo duur was vond ik ook dat ik er meteen in moest beginnen, ik heb namelijk nog wel de vervelende eigenschap boeken te kopen die vervolgens een (paar) jaar in de kast blijven staan.

Pas na het lezen van dit boek kwam ik erachter dat de reviews op Goodreads niet echt geweldig waren (zeg maar ronduit slecht) en het is dan ook maar goed dat ik die niet gelezen had voor ik het boek kocht. Over het algemeen doe ik niet zoveel uit op recensies, wil ik het liever zelf ervaren, maar zeker als een boek duur is kan het voor mij een reden zijn om het niet te doen. De meeste van de lezers waren boos omdat het boek niet was wat ze er van verwachtten, waarschijnlijk hadden zij gehoopt op een autobiografische Vijftig tinten. De informatie op de cover van het boek is vrij duidelijk: het is een intieme geschiedenis. Maar intiem hoeft niet per se in te houden dat het over seks gaat. Als moeder van twee kleine kinderen in een redelijk druk huishouden durf ik wel te stellen dat intimiteit heel veel meer is dan zeer gepassioneerde seks. Onder intimiteit versta ik ook intense gesprekken, elkaar knuffelen, huiselijkheid, vertrouwdheid en houden van.

En dat is precies wat er in dit boek te lezen is. Charla laat de lezer zien hoe een relatie kan veranderen door meer tijd voor elkaar te nemen (in dit geval elke dag seks). Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dit een boek zou zijn in de Vijftig tinten sfeer, dat was op zich wel duidelijk na het lezen van de achterflap, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel iets van uitleg had verwacht. Geen details (liever niet zelfs), maar ik was wel benieuwd hoe ze het probleem van de maandelijkse periode op zouden lossen. Wat te doen op dagen dat ze echt geen zin hadden. Ondanks dat ik het een goed en leuk boek vond om te lezen, is het ook wel wat oppervlakkig geschreven. Ik ben niet laaiend enthousiast, maar ik had het lezen ook niet willen missen. En voor wat mijzelf betreft: ik vind mijn relatie prima zoals het nu is, mijn man hoeft niet zo’n cadeau te verwachten ;-).

“Pas als je de schaduwranden van je dromen onder de loep neemt, tekent je toekomst zich wat duidelijker af.”

Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com

Titel: 365 nachten – een intieme geschiedenis 
Auteur: Charla Muller 
Genre: Non-fictie 
Uitgever: Just Publishers 
Uitvoering: paperback 
Pagina's: 302 

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s