Emma’s geluk – Claudia Schreiber

Emma probeert haar boerderij voor gedwongen verkoop te behoeden. Vol liefde verzorgt ze haar varkens en slachten kan ze als de beste: ze zorgt voor een snel en pijnloos einde en dat maakt haar worsten bijzonder lekker. Wanneer Max te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is, steelt hij een zak geld en een Ferrari om zijn laatste maanden in Mexico door te brengen. Op zijn vlucht belandt hij na een auto-ongeluk bewusteloos op het erf van Emma… Het begin van een bijzondere liefdesgeschiedenis. Emma’s geluk is een hartverwarmend en humoristisch verhaal; een modern sprookje met een tragische ondertoon.

Na een auto-ongeluk komen de levens van Max en Emma samen op de varkensboerderij van Emma, waar zij alleen woont en werkt. Max heeft even daarvoor te horen gekregen dat hij alvleesklierkanker heeft en niet lang meer zal leven en hij besluit om die reden op reis te gaan. Daarvoor steelt hij een Ferrari en een zak met geld, maar ver komt hij niet want de Ferrari vliegt tijdens zijn vluchtpoging van een talud.

Rekeningen

Emma schrikt wakker van het lawaai, snelt er naartoe en haalt Max uit het wrak. Dan merkt ze op dat er een zak met geld in de auto ligt en besluit ze de Ferrari in brand te steken zodat Max denkt dat het geld is verbrandt. Emma kan het goed gebruiken, want ze moet binnen drie maanden met geld over de brug komen voor alle achterstallige rekeningen van haar boerderij. Doet ze dit niet? Dan moet ze er weg! Na vele honderden jaren kan er simpelweg niet meer geleefd worden van het vlees van de varkens en dat is onverteerbaar voor Emma.

Het lot

Waar Emma en Max twee totaal tegenovergestelde persoonlijkheden lijken te zijn, vloeien hun levens langzaam maar zeker samen en lijken ze door het lot te zijn samengekomen en een liefde bloeit op. Emma heeft een moeilijke jeugd gehad en door de komst van Max gaat zij daar steeds meer over nadenken. Levensvragen komen op en langzaam maar zeker helpt Max haar het verleden achter zich te laten en nieuwe keuzes te maken.

Liefdesverhaal

Emma’s geluk is een prachtig liefdesverhaal met een toch zeer verrassend einde. Het mag na het lezen van dit boek dan ook duidelijk zijn dat het niet bij toeval verfilmd is. Het grijpt je vanaf de eerste pagina aan en zorgt ervoor dat je continu door wilt blijven lezen, moet blijven lezen. Er ontstaat een soort van honger om te willen weten wat er gaat komen, hoe het af gaat lopen. Die honger is alleen te stillen door de woorden langzaam maar zeker te verslinden. Eerder las ik het boek Zoet als zure kersen van Claudia Schreiber en samen met dit boek kan ik haar definitief toevoegen aan mijn lijstje van favoriete auteurs. Ik hoop dan ook maar dat er nog vele romans van haar hand zullen volgen.

Auteur: Claudia Schreiber

Verkrijgbaar: onder andere te bestellen via Bol.com

“Het idee dat er geen ongelezen boeken meer zouden zijn,

vond hij angstaanjagend.”

Titel: Emma's geluk 
Auteur: Claudia Schreiber 
Genre: Roman 
Uitgever: Orlando 
Uitgave datum: oktober 2012 
Uitvoering: paperback 
Pagina's: 190 
ISBN13: 9789022960141 

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s